Часослов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Zorrobot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: nn:Tidebok
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Часослов''' ({{lang-el|῾Ωρολόγιον}}) - църковно-богослужебна книга, използвана в православната богослужебна практика. "Часословът" съдържа псалми, молитви, песнопения и др. текстове от дневния богослужебен кръг, извън текстовете на светата [[литургия]], които са в [[Служебник]]а. Получава името си по часовете на църковната служба, които съдержа. В православната църква ежедневните служби са шест. „Часословът” служи за ръководство на четците и певците в църквата.
'''Часослов''' ({{lang-el|῾Ωρολόγιον}}) - църковно-богослужебна книга, използвана в православната богослужебна практика. "Часословът" съдържа псалми, молитви, песнопения и др. текстове от дневния богослужебен кръг, извън текстовете на светата [[литургия]], които са в [[Служебник]]а. Получава името си по часовете на църковната служба, които съдържа. В православната църква ежедневните служби са шест. „Часословът” служи за ръководство на четците и певците в църквата.
== Външни препратки ==
== Външни препратки ==
* [http://verui.narod.ru/kce/knigi.html Кратка църковна енциклопедия (на руски)]
* [http://verui.narod.ru/kce/knigi.html Кратка църковна енциклопедия (на руски)]

Версия от 13:11, 12 декември 2010

Часослов (Шаблон:Lang-el) - църковно-богослужебна книга, използвана в православната богослужебна практика. "Часословът" съдържа псалми, молитви, песнопения и др. текстове от дневния богослужебен кръг, извън текстовете на светата литургия, които са в Служебника. Получава името си по часовете на църковната служба, които съдържа. В православната църква ежедневните служби са шест. „Часословът” служи за ръководство на четците и певците в църквата.

Външни препратки