Сотер: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
EmausBot (беседа | приноси)
м r2.6.4) (Робот Промяна: be:Сотар, Папа Рымскі
м r2.6.3) (Робот Добавяне: sl:Papež Soter
Ред 68: Ред 68:
[[sh:Papa Soter]]
[[sh:Papa Soter]]
[[sk:Soter (pápež)]]
[[sk:Soter (pápež)]]
[[sl:Papež Soter]]
[[sr:Папа Сотер]]
[[sr:Папа Сотер]]
[[sv:Soter]]
[[sv:Soter]]

Версия от 09:59, 31 март 2011

Сотер
римски папа
Понтификат
166 – 174
Рождено име???
ПредшественикАникет
НаследникЕлевтерий

Роден
???
???
Починал
Сотер в Общомедия

Папа свети Сотер, понякога наричан Папата на милосърдието, е папа от 166 до 174 (Ватикана посочва 162 или 168 до 170 или 177).

Той заявява, че бракът е валиден само като тайнство, благословено от свещеник. Той е роден във Фонди, Италия и починал, според традицията, като мъченик. Погребан е в гробището на Каликст в Рим. Неговият празник е 22 април.

Сотер очевидно открива Великден като ежегоден фестивал в Рим. Неговото име произлиза от гръцката дума soter (sō tēr) същ. [< Gr. sōtēria, избавление < sōtēr, избавител].

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Pope Soter в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​