Табан: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м r2.7.1) (Робот Добавяне: fr:Tabán
м Grammar: 2;
Ред 13: Ред 13:
== География ==
== География ==
Малко селце, сгушено в подножието на планина Три уши. Намиращо се на 600-660 м. надморска височина. Мястото е много приятно за вилно селище. Също така чистият въздух и природата са фактор, който спомага за правилният избор за приятна и пълноценна почивка.
Малко селце, сгушено в подножието на планина Три уши. Намиращо се на 600-660 м. надморска височина. Мястото е много приятно за вилно селище. Също така чистият въздух и природата са фактор, който спомага за правилният избор за приятна и пълноценна почивка.
Намиращо се на около 42 км. юго-западно от гр. София; близо 7 километра юго-западно от гр. Драгоман; на не повече 4 километра източно от с. Габер; от ГКПП "Калотина" е на отстояние 21 км. През селото минава път свързващ населеното място със селата: Камбелевци (на около 1 км западно) и Чуковезер (малко над 5 км. северо-източно). До с. Табан може да се стигне по два начина - по пътя Драгоман-Чуковезер-Табан или по пътя Драгоман-Габер-Табан. За сега е за предпочитане пътя Драгоман-Габер-Табан, поради по-малкото дупки по пътя. Разстоянието по отсечката Драгоман-Габер-Табан е сумарно под 9 км. Но пък с това ще си спестите главоболия и щети по превозното средство.
Намиращо се на около 42 км. югозападно от гр. София; близо 7 километра югозападно от гр. Драгоман; на не повече 4 километра източно от с. Габер; от ГКПП "Калотина" е на отстояние 21 км. През селото минава път свързващ населеното място със селата: Камбелевци (на около 1 км западно) и Чуковезер (малко над 5 км. северо-източно). До с. Табан може да се стигне по два начина - по пътя Драгоман-Чуковезер-Табан или по пътя Драгоман-Габер-Табан. За сега е за предпочитане пътя Драгоман-Габер-Табан, поради по-малкото дупки по пътя. Разстоянието по отсечката Драгоман-Габер-Табан е сумарно под 9 км. Но пък с това ще си спестите главоболия и щети по превозното средство.


== История ==
== История ==

Версия от 19:04, 24 април 2011

Табан
Общи данни
Население23 души[1] (15 март 2024 г.)
4,15 души/km²
Землище5,57 km²
Надм. височина618 m
Пощ. код2215
Тел. код?
МПС кодСО
ЕКАТТЕ72014
Администрация
ДържаваБългария
ОбластСофийска
Община
   кмет
Драгоман
Андрей Иванов
(ГЕРБ; 2011)
Табан в Общомедия

Табан е село в Западна България. То се намира в Община Драгоман, Софийска област.

География

Малко селце, сгушено в подножието на планина Три уши. Намиращо се на 600-660 м. надморска височина. Мястото е много приятно за вилно селище. Също така чистият въздух и природата са фактор, който спомага за правилният избор за приятна и пълноценна почивка. Намиращо се на около 42 км. югозападно от гр. София; близо 7 километра югозападно от гр. Драгоман; на не повече 4 километра източно от с. Габер; от ГКПП "Калотина" е на отстояние 21 км. През селото минава път свързващ населеното място със селата: Камбелевци (на около 1 км западно) и Чуковезер (малко над 5 км. северо-източно). До с. Табан може да се стигне по два начина - по пътя Драгоман-Чуковезер-Табан или по пътя Драгоман-Габер-Табан. За сега е за предпочитане пътя Драгоман-Габер-Табан, поради по-малкото дупки по пътя. Разстоянието по отсечката Драгоман-Габер-Табан е сумарно под 9 км. Но пък с това ще си спестите главоболия и щети по превозното средство.

История

Културни и природни забележителности

Редовни събития

Други

(Табан= ниско място)

Външни препратки

Шаблон:Мъниче селища в България