Заложна къща: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
м без "брокер"
Ред 1: Ред 1:
'''Заложната къща''' е вид [[предприятие]], при който [[брокер]] предлага [[кредит|обезпечени кредити]] на хора срещу техни персонални вещи заложени като гаранция. Заложилият вещи може да ги откупи обратно в рамките на определен от договора или закона период от време срещу сумата взета като заем плюс предварително договорена лихва. Ако заемът не е платен в договорения период от време, брокерът може да предложи вещите за продажба на други лица.
'''Заложната къща''' е вид [[предприятие]] което предлага [[кредит|обезпечени кредити]] на хора срещу техни персонални вещи заложени като гаранция. Заложилият вещи може да ги откупи обратно в рамките на определен от договора или закона период от време срещу сумата взета като заем плюс предварително договорена лихва. Ако заемът не е платен в договорения период от време, заложната къща може да предложи вещите за продажба на други лица.


[[Категория:Бизнес]]
[[Категория:Бизнес]]

Версия от 09:01, 7 май 2011

Заложната къща е вид предприятие което предлага обезпечени кредити на хора срещу техни персонални вещи заложени като гаранция. Заложилият вещи може да ги откупи обратно в рамките на определен от договора или закона период от време срещу сумата взета като заем плюс предварително договорена лихва. Ако заемът не е платен в договорения период от време, заложната къща може да предложи вещите за продажба на други лица.

Шаблон:Link GA