Илия Константинов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: {{Биография инфо | име = Илия Константинов | портрет = dot.png | описание = българск...
 
Ред 12: Ред 12:


==Биография==
==Биография==
Илия Константинов е роден в костурското село Айтос, тогава в Османската империя. Ръкоположен е за свещеник. Присъединява се към ВМОРО и става ръководител на айтоския революционен комитет<ref>Спомени на Георги Попхристов [http://promacedonia.org/gph/gph_05.html]</ref>. През Балканската война е доброволец в [[Македоно-одринско опълчение|Македоно-одринското опълчение]] като свещеник в четата на [[Пандо Шишков]]<ref>„Македоно-одринското опълчение 1912-1913 г. Личен състав“, Главно управление на архивите, 2006, стр.360.</ref>.
Илия Константинов е роден в костурското село Айтос, тогава в Османската империя. Ръкоположен е за свещеник. Присъединява се към ВМОРО и става ръководител на айтоския революционен комитет<ref>Спомени на Георги Попхристов [http://promacedonia.org/gph/gph_05.html]</ref>. През Балканската война е доброволец в [[Македоно-одринско опълчение|Македоно-одринското опълчение]] като свещеник в четата на [[Пандил Шишков]]<ref>„Македоно-одринското опълчение 1912-1913 г. Личен състав“, Главно управление на архивите, 2006, стр.360.</ref>.


==Бележки==
==Бележки==

Версия от 12:32, 30 юли 2011

Илия Константинов
български революционер

Роден
?
Починал
?
?

Илия Константинов е български духовник и революционер, деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Биография

Илия Константинов е роден в костурското село Айтос, тогава в Османската империя. Ръкоположен е за свещеник. Присъединява се към ВМОРО и става ръководител на айтоския революционен комитет[1]. През Балканската война е доброволец в Македоно-одринското опълчение като свещеник в четата на Пандил Шишков[2].

Бележки

  1. Спомени на Георги Попхристов [1]
  2. „Македоно-одринското опълчение 1912-1913 г. Личен състав“, Главно управление на архивите, 2006, стр.360.