Балашиха: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 9: Ред 9:


== Военни обекти ==
== Военни обекти ==
На територията на града са разположени [[ОМСДОН]],Главния щаб на [[ВВС]] на Русия,Щаб на командването на [[ПВО]] със специално предназначение,центърът за подготовка на група [[Вимпел(специални части)|Вимпел]],главния полигон на Министерството на Гражданската отбрана и извънредни ситуации и Балашихински гарнизонен военен съд.
На територията на града са разположени [[ОМСДОН]],Главния щаб на [[ВВС]] на Русия,Щаб на командването на [[ПВО]] със специално предназначение,центърът за подготовка на група [[Вимпел|Вимпел(специални части)]],главния полигон на Министерството на Гражданската отбрана и извънредни ситуации и Балашихински гарнизонен военен съд.


== Побратимени градове ==
== Побратимени градове ==

Версия от 18:16, 31 юли 2011

Балашиха е град в Московска област, административен център на Балашихински район.

Намира се на река Пехорка и река Чернавка на 25 километра източно от Москва. Население 215,4 хил. души (2010).

Градът е известен с уникалната по рода си водоснабдяваща система. След разширяването си през 2003-2004 година града заема обширна територия на изток от Москва,разширявайки се от север на югс 11 километра, а от запaд на изток с 15 километра. Разполага с шест Ж.П спирки , а също така и четири платфолми по линията Москва-Нижни Новгород.Главните автотранспортни артерии са Горкиевско шосе,Щэлковско шосe, Носовихинско шосе. Балашиха е център на текстилната индустрия още от времето на основаването на града.


Военни обекти

На територията на града са разположени ОМСДОН,Главния щаб на ВВС на Русия,Щаб на командването на ПВО със специално предназначение,центърът за подготовка на група Вимпел(специални части),главния полигон на Министерството на Гражданската отбрана и извънредни ситуации и Балашихински гарнизонен военен съд.

Побратимени градове

Шаблон:Мъниче селища в Русия