Беседа:Френска и индианска война: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 7: Ред 7:
:В английската уикипедия Caughnawaga Mohawk са сложени като воюващи на френска страна, но пък Mohawk са сложени на страната на англичаните. Тии как мислиш че трябва да бъде? – [[Потребител:Owain Knight|Owain]] 12:00, 19 септември 2011 (UTC)
:В английската уикипедия Caughnawaga Mohawk са сложени като воюващи на френска страна, но пък Mohawk са сложени на страната на англичаните. Тии как мислиш че трябва да бъде? – [[Потребител:Owain Knight|Owain]] 12:00, 19 септември 2011 (UTC)


:: Нямам представа, защо в английската уикипедия са ги турили на страната на французите. Имай предвид, че цялата ирокезка конфедерация е със силни антифренски настроения, включително мохок. Конкретно мохоците от Ганауаге (Caughnawaga) са сред първите пострадали от френските (меко казани) набези по техните земи от 1666 година, като след 1669 са подложени и на покръстване от страна на френските йезуити. В този период е възможно да са участвали във военни интервенции на страната на французите.
:: Нямам представа, защо в английската уикипедия са ги турили на страната на французите. Имай предвид, че цялата ирокезка конфедерация е със силни антифренски настроения, включително мохок. Конкретно мохоците от Ганауаге (Caughnawaga) са сред първите пострадали от френските (меко казани) набези по техните земи от 1666 година, като след 1669 са подложени и на покръстване от страна на френските йезуити. В този период е възможно да са участвали във военни интервенции на страната на французите. Този период, ако изобщо има такъв, завършва до няколко години след падането на Нова Нидерландия, когато мохок, а и останалата част от конфедерацията стават съюзници на англичаните. Сред първите документирани случаи на мохокска военна операция, по молба на англичаните е нападението над отряд поканокети от 1675 година.[[Потребител:Dimotika|Dimotika]] 13:35, 19 септември 2011 (UTC)
Този период, ако изобщо има такъв, завършва до няколко години след падането на Нова Нидерландия, когато мохок, а и останалата част от конфедерацията стават съюзници на англичаните. Сред първите документирани случаи на мохокска военна операция, по молба на англичаните е нападението над отряд поканокети от 1675 година.[[Потребител:Dimotika|Dimotika]] 13:35, 19 септември 2011 (UTC)

Версия от 13:35, 19 септември 2011

Кандидат за избрана

Предлагам статията за избрана. – Owain 14:45, 1 септември 2011 (UTC)[отговор]

В английската уикипедия Caughnawaga Mohawk са сложени като воюващи на френска страна, но пък Mohawk са сложени на страната на англичаните. Тии как мислиш че трябва да бъде? – Owain 12:00, 19 септември 2011 (UTC)[отговор]
Нямам представа, защо в английската уикипедия са ги турили на страната на французите. Имай предвид, че цялата ирокезка конфедерация е със силни антифренски настроения, включително мохок. Конкретно мохоците от Ганауаге (Caughnawaga) са сред първите пострадали от френските (меко казани) набези по техните земи от 1666 година, като след 1669 са подложени и на покръстване от страна на френските йезуити. В този период е възможно да са участвали във военни интервенции на страната на французите. Този период, ако изобщо има такъв, завършва до няколко години след падането на Нова Нидерландия, когато мохок, а и останалата част от конфедерацията стават съюзници на англичаните. Сред първите документирани случаи на мохокска военна операция, по молба на англичаните е нападението над отряд поканокети от 1675 година.Dimotika 13:35, 19 септември 2011 (UTC)[отговор]