Представителна демокрация: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м r2.5.1) (Робот Добавяне: ckb:دیموکراسییەتی نوێنەرایەتی
м ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
Етикет: Премахнати източници/бележки
Ред 1: Ред 1:
ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
'''Представителната демокрация''' е [[форма на държавно управление]], основавана на принципа за избор на политици, които да представляват народа, в контраст на [[автокрация]]та и [[пряка демокрация|пряката демокрация]] <ref>{{en икона}} "[http://web.archive.org/web/20071213045132/http://www.parliament.vic.gov.au/SARC/E-Democracy/Final_Report/Glossary.htm Victorian Electronic Democracy: Glossary]". 28 юли 2005. Архивирано от оригинала от 13 декември 2007, линк от 14 декември 2007.</ref>.


ТОВА КОЕТО Е НАДРАСКАНО И ТО НЕРАЗБИРАЕМО Е ТОТАЛИТАРНО ОСТАРЯЛО И МИНАЛО-ВЕКОВНО ОПИСАНИЕ НО НЕ И ТРАКТОВКА НА ЗНАЧЕНИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ, УМИШЛЕНО ВОДEЩO В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЧИТАТЕЛЯ, А ТОВА Е ПОДСЪДИМО!
Представителите формират за определен [[мандат]] независим управляващ орган, натоварен с отговорността да действа според интересите на гражданите; като не е задължително да действа според техните желания.
ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ТРЕТИРА И ОБЯСНЯВА РАЗБРАНО, ТОЧНО И БЕЗ ИЗОПАЧЕНИЯ ЧРЕЗ ИГРА НА ДУМИ, гръцки и незман си още какво! НАЛИ НЕ СТЕ "ТЪКЛОВЕН РЕЧНИК" А ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА "енциклопедисти"!!


Демокрация, това незначи само някаква си свобода която е превърнaтa в СЛОБОДИЯ.
Представителната демокрация, която набляга на свободите на индивида, се нарича [[либерална демокрация]]. Когато това не е така е налице [[псевдо демокрация]] <!--[[:en:illiberal democracy]]-->. Съобразяването с индивидуалните свободи не е задължително при представителната демокрация.
Демокрация, това незначи и равенство където то не е Конституционно узаконено.
Например как може да говори една държава че е демократична, когато е ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, позволявайки им да БЯГАТ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ.
КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?
ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА, КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО.
Демокрация, това незначи някаква си държавна форма на парламентарно ръководство, чрез което е допуснато ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
(БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Г/р/ЛУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента.
Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА,
Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и
Етническа Г/р/ЛУПЩИНА.
БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННА!!
ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация!
Факт който довлече известните военни конфликти останали в историята на планетата.
Факт който влачи и нас сега "съвременните" МИ(А)ЖУРИТЕТ-самозванци, ДЕМЕК-Ократи, с БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ НИ, ОЗВЕРЕНО-групирани, с всичките съвременни вече и ГЛOБАЛИЗИРАНИ, конфликти, кризи и противоречия.


Демокрация, това е НАЧИН НА МОРАЛНО ОСЪЗНАВАНЕ на личността и обществото като цяло !!
В съвременните либерални демокрации, представителите обикновено се избират на честни и свободни [[многопартийна система|многопартийни]] избори. Властта на представителите в либералната демокрация обикновено е ограничена от [[конституция]]та или от други мерки за балансиране на представителството, като:
Демокрация, това е по-виша степен НА МИСЛЕНЕ!
* [[Разделение на властите|независима]] [[съдебна власт]], в чиито правомощия е да обявава дадени законодателни актове за противоконституционни (например [[Конституционен съд]], [[Върховен съд]]),
Демокрация, това е ПРИЕМСТВЕНОСТТА на трите ни ПОЛЯРИЗИРАЩИ обществото разлики от които и до сега страдаме!
* някои мерки в духа на [[съвещателна демокрация|съвещателната демокрация]] (например [[:en:Royal Commission|Кралски комисии]]) или граждански инициативи, [[референдум]]и. При все това, тези мерки не винаги са обвързващи и обикновено изискват някои законодателни действия, а правната власт обикновено остава изцяло на страната на представителите.
Демокрация, това е новата форма на вътрешни и външни СОЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ, залегнали КОНСТИТУЦИОННО ВЪРХУ НОВАТА ЗАКОННА ФОРМА на;
* В някои случаи, при двукамарните законодателни органи има „горна камара“ от представители, които не се избират пряко, както е Канадския сенат, създаден по модела на британската [[Камара на лордовете]].
ПРИЕМСТВЕНОСТ на идейно-Политическите ни разлики!
ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разноверието (религиите) ни!
ПРИЕМСТВЕНОСТ на Етническият ни произход!
Демокрация, това е и новата форма на управление КОНСТИТУЦИОННО ЗАБРАНИЛО НАМЕСАТА НА ТРИТЕ култово-групирани частни фактора, политика, религия и етност, да се бъркат в ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЪТРЕ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!
Демокрация, това е правото дадено на ТАЛАНТА-индивид в ръководството (чрез изпитна тестовка за лоялност на поста) а не мажоритетната груп-назначена безлоялност и посредственост лансирана заради числения привес!
В зависимост от конкретното приложение, принципът на демeк-oкрацията e инструмент за управление на мнозинствената пошлост и безлоялност пред малцинственият ТАЛАНТ НА ИНДИВИДА изпъкнал вън от затворено-ПAРТИЙНАТА, КУЛТ-СИСТЕМА.
Истинската форма на ДЕМОКРАЦИЯ САМА ПО СЕБЕ СИ ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЯЛИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ФОРМИ НА ПРОТИВОБОРСТВОТО; (мажоритет-миноритет), А ДAВА ПРИВЕСТ НА ТАЛАНТА-ИНДИВИД ЗА ВЗЕМАНЕ НА НАЙ-ПРАВИЛНО и лоялно РЕШЕНИЕ, ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЧАСТНА КУЛТ-ГРУПИРОВКА.
ВСИЧКИ ПРИЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ БЕЗ ПРАВО НА МАНДАТ, А САМО КРАТЪК СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ.
A АКО РЕЗУЛТАТА НЕ СЕ ПОЯВИ В ОПРЕДЕЛЕНИЯТ МУ СРОК, ТОГАВА СЕ ТЪРСИ НОВО ПО-ТАЛАНТЛИВО И ЛОЯЛНО РЕШЕНИЯ, В ЗАМЯНА НА ПРЕДИШНОТО. Но всичко това основано на приемствеността УЗАКОНЕНА в конституциите ни!


Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
В много представителни демокрации — например [[Канада]], [[Великобритания]], народните представители най-често се избират чрез избори с мнозинство, състоящо се от онези, които едновременно имат право да гласоподават и фактически упражняват това си право. Кандидатът има мнозинство, когато той или тя е получил повече гласове, от който и да е друг кандидат, като не е задължително това да са повече от 50% от всички гласували. Не е такъв случаят в [[Австралия]], обаче, където представителите се избират чрез система на [[преференциално гласуване]] и се изисква подкрепа от над 50% от гласоподавателите, за да бъде избран кандидатът.
Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;


1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
При все че в съществуващите представителни демокрации се провеждат [[избори]] за излъчване на народни представители, на теория съществуват и други методи, например избор чрез жребий, който е по-тясно свързан с пряката демокрация.
Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
НИКОЯ В СВЕТА!
А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!


2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
== Източници ==
Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.
<references/>

{{Превод от2|en|Representative democracy|399166286}}
3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
2/ Вери-РЕЛИГИИ и
3/ Произход-ЕТНОС.
Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
Никoя!!
Тогава нямa и Демокрация никъде !!

ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ.
Какъвто е народа такава ще е и Държавата.
А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
"Стара Славянска поговорка"

С уважение:
И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg


== Вижте също ==
== Вижте също ==
ТОВА КОЕТО Е НАДРАСКАНО И ТО НЕРАЗБИРАЕМО Е ТОТАЛИТАРНО ОСТАРЯЛО И МИНАЛО-ВЕКОВНО ОПИСАНИЕ НО НЕ И ТРАКТОВКА НА ЗНАЧЕНИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ, УМИШЛЕНО ВОДEЩO В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЧИТАТЕЛЯ, А ТОВА Е ПОДСЪДИМО!
* [[Пряка демокрация]]
ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ТРЕТИРА И ОБЯСНЯВА РАЗБРАНО, ТОЧНО И БЕЗ ИЗОПАЧЕНИЯ ЧРЕЗ ИГРА НА ДУМИ, гръцки и незман си още какво! НАЛИ НЕ СТЕ "ТЪКЛОВЕН РЕЧНИК" А ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА "енциклопедисти"!!

Демокрация, това незначи само някаква си свобода която е превърнaтa в СЛОБОДИЯ.
Демокрация, това незначи и равенство където то не е Конституционно узаконено.
Например как може да говори една държава че е демократична, когато е ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, позволявайки им да БЯГАТ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ.
КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?
ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА, КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО.
Демокрация, това незначи някаква си държавна форма на парламентарно ръководство, чрез което е допуснато ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
(БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Г/р/ЛУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента.
Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА,
Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и
Етническа Г/р/ЛУПЩИНА.
БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННА!!
ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация!
Факт който довлече известните военни конфликти останали в историята на планетата.
Факт който влачи и нас сега "съвременните" МИ(А)ЖУРИТЕТ-самозванци, ДЕМЕК-Ократи, с БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ НИ, ОЗВЕРЕНО-групирани, с всичките съвременни вече и ГЛOБАЛИЗИРАНИ, конфликти, кризи и противоречия.

Демокрация, това е НАЧИН НА МОРАЛНО ОСЪЗНАВАНЕ на личността и обществото като цяло !!
Демокрация, това е по-виша степен НА МИСЛЕНЕ!
Демокрация, това е ПРИЕМСТВЕНОСТТА на трите ни ПОЛЯРИЗИРАЩИ обществото разлики от които и до сега страдаме!
Демокрация, това е новата форма на вътрешни и външни СОЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ, залегнали КОНСТИТУЦИОННО ВЪРХУ НОВАТА ЗАКОННА ФОРМА на;
ПРИЕМСТВЕНОСТ на идейно-Политическите ни разлики!
ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разноверието (религиите) ни!
ПРИЕМСТВЕНОСТ на Етническият ни произход!
Демокрация, това е и новата форма на управление КОНСТИТУЦИОННО ЗАБРАНИЛО НАМЕСАТА НА ТРИТЕ култово-групирани частни фактора, политика, религия и етност, да се бъркат в ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЪТРЕ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!
Демокрация, това е правото дадено на ТАЛАНТА-индивид в ръководството (чрез изпитна тестовка за лоялност на поста) а не мажоритетната груп-назначена безлоялност и посредственост лансирана заради числения привес!
В зависимост от конкретното приложение, принципът на демeк-oкрацията e инструмент за управление на мнозинствената пошлост и безлоялност пред малцинственият ТАЛАНТ НА ИНДИВИДА изпъкнал вън от затворено-ПAРТИЙНАТА, КУЛТ-СИСТЕМА.
Истинската форма на ДЕМОКРАЦИЯ САМА ПО СЕБЕ СИ ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЯЛИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ФОРМИ НА ПРОТИВОБОРСТВОТО; (мажоритет-миноритет), А ДAВА ПРИВЕСТ НА ТАЛАНТА-ИНДИВИД ЗА ВЗЕМАНЕ НА НАЙ-ПРАВИЛНО и лоялно РЕШЕНИЕ, ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЧАСТНА КУЛТ-ГРУПИРОВКА.
ВСИЧКИ ПРИЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ БЕЗ ПРАВО НА МАНДАТ, А САМО КРАТЪК СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ.
A АКО РЕЗУЛТАТА НЕ СЕ ПОЯВИ В ОПРЕДЕЛЕНИЯТ МУ СРОК, ТОГАВА СЕ ТЪРСИ НОВО ПО-ТАЛАНТЛИВО И ЛОЯЛНО РЕШЕНИЯ, В ЗАМЯНА НА ПРЕДИШНОТО. Но всичко това основано на приемствеността УЗАКОНЕНА в конституциите ни!

Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
НИКОЯ В СВЕТА!
А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
2/ Вери-РЕЛИГИИ и
3/ Произход-ЕТНОС.
Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
Никoя!!
Тогава нямa и Демокрация никъде !!

ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ.
Какъвто е народа такава ще е и Държавата.
А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!


Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
"Стара Славянска поговорка"


С уважение:
И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg


[[Категория:Демокрация]]
[[Категория:Демокрация]]

Версия от 03:56, 13 януари 2012

ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!

ТОВА КОЕТО Е НАДРАСКАНО И ТО НЕРАЗБИРАЕМО Е ТОТАЛИТАРНО ОСТАРЯЛО И МИНАЛО-ВЕКОВНО ОПИСАНИЕ НО НЕ И ТРАКТОВКА НА ЗНАЧЕНИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ, УМИШЛЕНО ВОДEЩO В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЧИТАТЕЛЯ, А ТОВА Е ПОДСЪДИМО! ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ТРЕТИРА И ОБЯСНЯВА РАЗБРАНО, ТОЧНО И БЕЗ ИЗОПАЧЕНИЯ ЧРЕЗ ИГРА НА ДУМИ, гръцки и незман си още какво! НАЛИ НЕ СТЕ "ТЪКЛОВЕН РЕЧНИК" А ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА "енциклопедисти"!!

Демокрация, това незначи само някаква си свобода която е превърнaтa в СЛОБОДИЯ. Демокрация, това незначи и равенство където то не е Конституционно узаконено. Например как може да говори една държава че е демократична, когато е ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, позволявайки им да БЯГАТ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ. КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА? ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА, КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО. Демокрация, това незначи някаква си държавна форма на парламентарно ръководство, чрез което е допуснато ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата? (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Г/р/ЛУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента. Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА, Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и Етническа Г/р/ЛУПЩИНА. БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННА!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация! Факт който довлече известните военни конфликти останали в историята на планетата. Факт който влачи и нас сега "съвременните" МИ(А)ЖУРИТЕТ-самозванци, ДЕМЕК-Ократи, с БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ НИ, ОЗВЕРЕНО-групирани, с всичките съвременни вече и ГЛOБАЛИЗИРАНИ, конфликти, кризи и противоречия.

Демокрация, това е НАЧИН НА МОРАЛНО ОСЪЗНАВАНЕ на личността и обществото като цяло !! Демокрация, това е по-виша степен НА МИСЛЕНЕ! Демокрация, това е ПРИЕМСТВЕНОСТТА на трите ни ПОЛЯРИЗИРАЩИ обществото разлики от които и до сега страдаме! Демокрация, това е новата форма на вътрешни и външни СОЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ, залегнали КОНСТИТУЦИОННО ВЪРХУ НОВАТА ЗАКОННА ФОРМА на; ПРИЕМСТВЕНОСТ на идейно-Политическите ни разлики! ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разноверието (религиите) ни! ПРИЕМСТВЕНОСТ на Етническият ни произход! Демокрация, това е и новата форма на управление КОНСТИТУЦИОННО ЗАБРАНИЛО НАМЕСАТА НА ТРИТЕ култово-групирани частни фактора, политика, религия и етност, да се бъркат в ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЪТРЕ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ! Демокрация, това е правото дадено на ТАЛАНТА-индивид в ръководството (чрез изпитна тестовка за лоялност на поста) а не мажоритетната груп-назначена безлоялност и посредственост лансирана заради числения привес! В зависимост от конкретното приложение, принципът на демeк-oкрацията e инструмент за управление на мнозинствената пошлост и безлоялност пред малцинственият ТАЛАНТ НА ИНДИВИДА изпъкнал вън от затворено-ПAРТИЙНАТА, КУЛТ-СИСТЕМА. Истинската форма на ДЕМОКРАЦИЯ САМА ПО СЕБЕ СИ ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЯЛИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ФОРМИ НА ПРОТИВОБОРСТВОТО; (мажоритет-миноритет), А ДAВА ПРИВЕСТ НА ТАЛАНТА-ИНДИВИД ЗА ВЗЕМАНЕ НА НАЙ-ПРАВИЛНО и лоялно РЕШЕНИЕ, ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЧАСТНА КУЛТ-ГРУПИРОВКА. ВСИЧКИ ПРИЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ БЕЗ ПРАВО НА МАНДАТ, А САМО КРАТЪК СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ. A АКО РЕЗУЛТАТА НЕ СЕ ПОЯВИ В ОПРЕДЕЛЕНИЯТ МУ СРОК, ТОГАВА СЕ ТЪРСИ НОВО ПО-ТАЛАНТЛИВО И ЛОЯЛНО РЕШЕНИЯ, В ЗАМЯНА НА ПРЕДИШНОТО. Но всичко това основано на приемствеността УЗАКОНЕНА в конституциите ни!

Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода? Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник! Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство! КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ? НИКОЯ В СВЕТА! А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност! Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА! Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в 1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА, 2/ Вери-РЕЛИГИИ и 3/ Произход-ЕТНОС. Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора; ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор. Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !! Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им! Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно?? Никoя!! Тогава нямa и Демокрация никъде !!

ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ. Какъвто е народа такава ще е и Държавата. А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа. От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда! "Стара Славянска поговорка"

С уважение: И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

Вижте също

ТОВА КОЕТО Е НАДРАСКАНО И ТО НЕРАЗБИРАЕМО Е ТОТАЛИТАРНО ОСТАРЯЛО И МИНАЛО-ВЕКОВНО ОПИСАНИЕ НО НЕ И ТРАКТОВКА НА ЗНАЧЕНИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ, УМИШЛЕНО ВОДEЩO В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЧИТАТЕЛЯ, А ТОВА Е ПОДСЪДИМО! ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ТРЕТИРА И ОБЯСНЯВА РАЗБРАНО, ТОЧНО И БЕЗ ИЗОПАЧЕНИЯ ЧРЕЗ ИГРА НА ДУМИ, гръцки и незман си още какво! НАЛИ НЕ СТЕ "ТЪКЛОВЕН РЕЧНИК" А ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА "енциклопедисти"!!

Демокрация, това незначи само някаква си свобода която е превърнaтa в СЛОБОДИЯ. Демокрация, това незначи и равенство където то не е Конституционно узаконено. Например как може да говори една държава че е демократична, когато е ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, позволявайки им да БЯГАТ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ. КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА? ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА, КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО. Демокрация, това незначи някаква си държавна форма на парламентарно ръководство, чрез което е допуснато ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата? (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Г/р/ЛУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента. Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА, Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и Етническа Г/р/ЛУПЩИНА. БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННА!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация! Факт който довлече известните военни конфликти останали в историята на планетата. Факт който влачи и нас сега "съвременните" МИ(А)ЖУРИТЕТ-самозванци, ДЕМЕК-Ократи, с БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ НИ, ОЗВЕРЕНО-групирани, с всичките съвременни вече и ГЛOБАЛИЗИРАНИ, конфликти, кризи и противоречия.

Демокрация, това е НАЧИН НА МОРАЛНО ОСЪЗНАВАНЕ на личността и обществото като цяло !! Демокрация, това е по-виша степен НА МИСЛЕНЕ! Демокрация, това е ПРИЕМСТВЕНОСТТА на трите ни ПОЛЯРИЗИРАЩИ обществото разлики от които и до сега страдаме! Демокрация, това е новата форма на вътрешни и външни СОЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ, залегнали КОНСТИТУЦИОННО ВЪРХУ НОВАТА ЗАКОННА ФОРМА на; ПРИЕМСТВЕНОСТ на идейно-Политическите ни разлики! ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разноверието (религиите) ни! ПРИЕМСТВЕНОСТ на Етническият ни произход! Демокрация, това е и новата форма на управление КОНСТИТУЦИОННО ЗАБРАНИЛО НАМЕСАТА НА ТРИТЕ култово-групирани частни фактора, политика, религия и етност, да се бъркат в ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЪТРЕ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ! Демокрация, това е правото дадено на ТАЛАНТА-индивид в ръководството (чрез изпитна тестовка за лоялност на поста) а не мажоритетната груп-назначена безлоялност и посредственост лансирана заради числения привес! В зависимост от конкретното приложение, принципът на демeк-oкрацията e инструмент за управление на мнозинствената пошлост и безлоялност пред малцинственият ТАЛАНТ НА ИНДИВИДА изпъкнал вън от затворено-ПAРТИЙНАТА, КУЛТ-СИСТЕМА. Истинската форма на ДЕМОКРАЦИЯ САМА ПО СЕБЕ СИ ИЗКЛЮЧВА ОСТАРЯЛИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ФОРМИ НА ПРОТИВОБОРСТВОТО; (мажоритет-миноритет), А ДAВА ПРИВЕСТ НА ТАЛАНТА-ИНДИВИД ЗА ВЗЕМАНЕ НА НАЙ-ПРАВИЛНО и лоялно РЕШЕНИЕ, ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЧАСТНА КУЛТ-ГРУПИРОВКА. ВСИЧКИ ПРИЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ БЕЗ ПРАВО НА МАНДАТ, А САМО КРАТЪК СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ. A АКО РЕЗУЛТАТА НЕ СЕ ПОЯВИ В ОПРЕДЕЛЕНИЯТ МУ СРОК, ТОГАВА СЕ ТЪРСИ НОВО ПО-ТАЛАНТЛИВО И ЛОЯЛНО РЕШЕНИЯ, В ЗАМЯНА НА ПРЕДИШНОТО. Но всичко това основано на приемствеността УЗАКОНЕНА в конституциите ни!

Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода? Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник! Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство! КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ? НИКОЯ В СВЕТА! А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност! Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА! Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в 1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА, 2/ Вери-РЕЛИГИИ и 3/ Произход-ЕТНОС. Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора; ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор. Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !! Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им! Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно?? Никoя!! Тогава нямa и Демокрация никъде !!

ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ. Какъвто е народа такава ще е и Държавата. А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа. От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда! "Стара Славянска поговорка"

С уважение: И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg