Иван Цанов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 9: Ред 9:
}}
}}


'''Иван Цанов Цанов''' е [[България|български]] плувец. Роден е в [[София]] през [[1963]] г. Състезател по [[плуване]] на Левски. Научен да плува от Маргарита Ганева. Впоследствие трениран от Пенка Вичева, при която постига първите си успехи. Треньори са му били още Стефан Попов (Замората) - починал, Георги Енчев, Атанас Стоянов, Елена Тренева - починала, Илия Гугалов и Лилия Милорадова - починала. Основен стил гръб. Шампион на България за деца, юноши, студенти и ветерани. Балкански шампион за младежи на 100 м гръб. Автор на текста на „Марш на българските плувци“, на над 1000 статии и на 6 книги за плувния спорт (някои в съавторство). Създател и гл.-редактор на Първи Български Плувен Сайт http://www.bgswim.info и редактор на списание "Плуване & Водна топка". Кореспондент на Европейската лига по плуване (ЛЕН) за България. През април 2008 г. е избран за генерален-секретар на Асоциацията на българските плувци. Директор на Център за плувни изследвания. Бакалавър по философия, магистър по психология, доктор по икономика и управление..
'''Иван Цанов Цанов''' е [[България|български]] плувец. Роден е в [[София]] през [[1963]] г. Състезател по [[плуване]] на Левски. Научен да плува от Маргарита Ганева. Впоследствие трениран от Пенка Вичева, при която постига първите си успехи. Треньори са му били още Стефан Попов (Замората) - починал, Георги Енчев, Атанас Стоянов, Елена Тренева - починала, Илия Гугалов и Лилия Милорадова - починала. Основен стил гръб. Шампион на България за деца, юноши, студенти и ветерани. Балкански шампион за младежи на 100 м гръб. Автор на текста на „Марш на българските плувци“, на над 1000 статии и на 6 книги за плувния спорт (някои в съавторство). Създател и гл.-редактор на Първи Български Плувен Сайт http://www.bgswim.info и редактор на списание "Плуване & Водна топка". Кореспондент на Европейската лига по плуване (ЛЕН) за България. През април 2008 г. е избран за генерален-секретар на Асоциацията на българските плувци. Директор на Център за плувни изследвания. Бакалавър по философия, магистър по психология, доктор по икономика и управление.


[[Категория: Български плувци|Цанов, Иван]]
[[Категория: Български плувци|Цанов, Иван]]

Версия от 11:34, 15 март 2012

Иван Цанов
български плувец
Роден

Иван Цанов Цанов е български плувец. Роден е в София през 1963 г. Състезател по плуване на Левски. Научен да плува от Маргарита Ганева. Впоследствие трениран от Пенка Вичева, при която постига първите си успехи. Треньори са му били още Стефан Попов (Замората) - починал, Георги Енчев, Атанас Стоянов, Елена Тренева - починала, Илия Гугалов и Лилия Милорадова - починала. Основен стил гръб. Шампион на България за деца, юноши, студенти и ветерани. Балкански шампион за младежи на 100 м гръб. Автор на текста на „Марш на българските плувци“, на над 1000 статии и на 6 книги за плувния спорт (някои в съавторство). Създател и гл.-редактор на Първи Български Плувен Сайт http://www.bgswim.info и редактор на списание "Плуване & Водна топка". Кореспондент на Европейската лига по плуване (ЛЕН) за България. През април 2008 г. е избран за генерален-секретар на Асоциацията на българските плувци. Директор на Център за плувни изследвания. Бакалавър по философия, магистър по психология, доктор по икономика и управление.