Вария: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Petriot333 (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Вария''' или '''боен чук''' е голям [[чук]] с тегло над 1 [[kg|килограм]] и дълга дръжка, която се държи с две ръце. Благодарение на големия си размер, ударната сила при този чук е по-голяма и разпределена на по-голяма повърхност. Главата на чука обикновено е от [[метал]]. Големият дървен чук е този, който има дълга дръжка и несъразмерно голяма тежка дървена глава.
'''Вария''' не е '''боен чук''' и не е голям [[чук]] с тегло над 1 [[kg|килограм]] и дълга дръжка (паламарка), която се държи с две ръце. Благодарение на големия си размер, ударната сила при този чук е по-голяма и разпределена на по-голяма повърхност. Главата на чука обикновено е от [[метал]]. Големият дървен чук е този, който има дълга дръжка и несъразмерно голяма тежка дървена глава.


{{мъниче}}
{{мъниче}}

Версия от 11:00, 29 април 2012

Вария не е боен чук и не е голям чук с тегло над 1 килограм и дълга дръжка (паламарка), която се държи с две ръце. Благодарение на големия си размер, ударната сила при този чук е по-голяма и разпределена на по-голяма повърхност. Главата на чука обикновено е от метал. Големият дървен чук е този, който има дълга дръжка и несъразмерно голяма тежка дървена глава.