Централна истанбулска автогара: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Jujkomm (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 3: Ред 3:
'''Централна Истанбулска автогара''' е главната [[автогара]] в мегаполиса [[Истанбул]], [[Турция]], открита през [[1994]] г.
'''Централна Истанбулска автогара''' е главната [[автогара]] в мегаполиса [[Истанбул]], [[Турция]], открита през [[1994]] г.


Тя се намира в Европейската част, област [[Bayrampasa]], квартал [[Esenler]]. Разположена е много близо до центъра на мегаполиса. Това е най-голямата автогара в Турция и Европа и е 3-тата по големина в света. Разполага с 324 перона.
Тя се намира в Европейската част, област [[Bayrampasa]], квартал [[Esenler]]. Разположена е много близо до центъра на мегаполиса. Това е най-голямата автогара в Турция и Европа и е 3-тата по големина в света.

Разполага с 324 перона (Попринцип един перон включва триетажен офис на съответната компания и секторът, където паркират автобусити, но често в един офис се помещават няколко автобусни компании).
Всички автобусни компании, които обслужват за България също имат офиси там, там се помещават и на някои от тях централните офиси.

До Централната Истанбулска автогара може да се стигне с:
*метро
*такси
*автобус


==История==
==История==

Версия от 20:48, 3 август 2012

Панорама на Централна Истанбулска автогара

Централна Истанбулска автогара е главната автогара в мегаполиса Истанбул, Турция, открита през 1994 г.

Тя се намира в Европейската част, област Bayrampasa, квартал Esenler. Разположена е много близо до центъра на мегаполиса. Това е най-голямата автогара в Турция и Европа и е 3-тата по големина в света.

Разполага с 324 перона (Попринцип един перон включва триетажен офис на съответната компания и секторът, където паркират автобусити, но често в един офис се помещават няколко автобусни компании). Всички автобусни компании, които обслужват за България също имат офиси там, там се помещават и на някои от тях централните офиси.

До Централната Истанбулска автогара може да се стигне с:

  • метро
  • такси
  • автобус

История

  • През 1980 г. започва да се обмисля идеята за автогарата и по-късно вече започва да се проектира.
  • През 1987 г., Столична голяма община на Истанбул сключва договор с Operations Inc. и започва да се строи автогарата.
  • Влиза в експлоатация през 1994 г.