Грег Уилсън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
дребни - зачистване превод и стил
Ред 12: Ред 12:
| Genre = [[Electro]], [[jazz|funk]], [[Rhythm and blues|R&B]], [[disco music|disco]]
| Genre = [[Electro]], [[jazz|funk]], [[Rhythm and blues|R&B]], [[disco music|disco]]
| Instrument =
| Instrument =
| Occupation = [[Record producer|Producer]], [[musician]], [[composer]], [[arranger]], [[DJ]]
| Occupation = [[продуцент]], [[музикант]], [[композитор]], [[DJ]]
| Years_active = 1975-present
| Years_active = 1975-настояще
| Label =
| Label =
| Associated_acts = [[Broken Glass (band)|Broken Glass]], [[Yello (band)|Yello]], [[Ruthless Rap Assassins]]
| Associated_acts = [[Broken Glass (група)|Broken Glass]], [[Yello (група)|Yello]], [[Ruthless Rap Assassins]]
| URL = [http://www.electrofunkroots.co.uk/ Official Website]
| URL = [http://www.electrofunkroots.co.uk/ Official Website]
}}
}}
'''Грег Уилсън''' е [[диджей]] и [[продуцент]], предимно свързван с ранната електро сцена в Манчестър. Родения в Уаласей, Мърсисайд през 1960 година британец започва да се занимава с диджейство на 15, редом със своя приятел Дерек Келси (по-късно станал известен под псевдонима Дерек Кай). В самото начало, Грег е бил популярен със свирене на джаз фънк заглавия покрай резиденцията му в клуб, намиращ се в Ню Брайтън (става въпрос за периода 1975-1980). В началото на осемдесетте, Уилсън премества резиденцията си в легендарния Wigan Pier търсейки новото звучене, което може да бъде добавено до джаз фънк линията на свирене.
'''Грег Уилсън''' е [[диджей]] и [[продуцент]], предимно свързван с ранната електро сцена в Манчестър. Роденият в Уаласей, Мърсисайд през 1960 година британец започва да се занимава с диджейство на 15, заедно със своя приятел Дерек Келси (по-късно станал известен под псевдонима Дерек Кай). В самото начало, Грег е популярен със свирене на джаз фънк заглавия покрай резиденцията му в клуб, намиращ се в Ню Брайтън (става въпрос за периода 1975-1980). В началото на осемдесетте, Уилсън премества резиденцията си в легендарния Wigan Pier търсейки новото звучене, което може да бъде добавено до джаз фънк линията на свирене.


Редом с водещия му интерес към черната музика, вечерите в които свири Уилсън във Wigan Pier са смесица от соул, фънк и диско. Грег получава покана за резиденция в клуб Legend, чиито изяви в сряда вечер дават първи досег на публиката до заглавия като Peech Boys, D-Train и [[Afrika Bambaataa]].
Редом с водещия му интерес към черната музика, вечерите, в които Уилсън свири във Wigan Pier, са смесица от соул, фънк и диско. Уилсън получава покана за резиденция в клуб Legend, чиито изяви в сряда вечер дават първи досег на публиката до заглавия като Peech Boys, D-Train и [[Afrika Bambaataa]].


През 1983 година, Грег Уилсън е поканен да започне резиденция в обновения и наново отворен The Haçienda клуб в Манчестър, започвайки първите денс вечери на клуба. Успехът е постигнат, и това помага на клубът да развие репутация на место, където се следват формиращите тенденции в музиката.
През 1983 година, Грег Уилсън е поканен да започне резиденция в обновения и наново отворен The Haçienda клуб в Манчестър, започвайки първите денс вечери на клуба. Постигнат е успех и това помага на клуба да развие репутация на място, където се следват формиращите тенденции в музиката.
Въпреки успехите, през 1984 година Уилсън се оттегля от диджейството, за да се изправи пред ново предизвикателство, каквото само по себе си е сформирането на групата Broken Glass, към който момент Грег е концентриран над правенето на продукция, а не пускане/свирене. Той работи с [[Ruthless Rap Assassins]] по продуцирането на техните два албума и други издания, докато работи като автор на ремикси и продуцент за други музиканти като [[Yello]] или Kiss AMC.
Въпреки успехите, през 1984 година Уилсън се оттегля от диджейството, за да сформира групата Broken Glass, към който момент Грег е концентриран над правенето на продукция, а не пускане/свирене.<!-- неясно --> Той работи с [[Ruthless Rap Assassins]] по продуцирането на техните два албума и други издания, докато работи като автор на ремикси и продуцент за други музиканти като [[Yello]] или Kiss AMC.


Завръща се на диджей сцената през 2003 година и „Музиката е по-добрата вечер“ в Манчестър същата година се очертава като катализатор за Уилсън, който бива канан на участия за клубни вечери из Обединеното Кралство повече от всякога.
Завръща се на диджей сцената през 2003 година и „Музиката е по-добрата вечер“ в Манчестър същата година се очертава като катализатор за Уилсън, който бива канен на участия за клубни вечери из Обединеното кралство повече от всякога.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 08:03, 31 август 2012

Шаблон:Infobox musical artist Грег Уилсън е диджей и продуцент, предимно свързван с ранната електро сцена в Манчестър. Роденият в Уаласей, Мърсисайд през 1960 година британец започва да се занимава с диджейство на 15, заедно със своя приятел Дерек Келси (по-късно станал известен под псевдонима Дерек Кай). В самото начало, Грег е популярен със свирене на джаз фънк заглавия покрай резиденцията му в клуб, намиращ се в Ню Брайтън (става въпрос за периода 1975-1980). В началото на осемдесетте, Уилсън премества резиденцията си в легендарния Wigan Pier търсейки новото звучене, което може да бъде добавено до джаз фънк линията на свирене.

Редом с водещия му интерес към черната музика, вечерите, в които Уилсън свири във Wigan Pier, са смесица от соул, фънк и диско. Уилсън получава покана за резиденция в клуб Legend, чиито изяви в сряда вечер дават първи досег на публиката до заглавия като Peech Boys, D-Train и Afrika Bambaataa.

През 1983 година, Грег Уилсън е поканен да започне резиденция в обновения и наново отворен The Haçienda клуб в Манчестър, започвайки първите денс вечери на клуба. Постигнат е успех и това помага на клуба да развие репутация на място, където се следват формиращите тенденции в музиката. Въпреки успехите, през 1984 година Уилсън се оттегля от диджейството, за да сформира групата Broken Glass, към който момент Грег е концентриран над правенето на продукция, а не пускане/свирене. Той работи с Ruthless Rap Assassins по продуцирането на техните два албума и други издания, докато работи като автор на ремикси и продуцент за други музиканти като Yello или Kiss AMC.

Завръща се на диджей сцената през 2003 година и „Музиката е по-добрата вечер“ в Манчестър същата година се очертава като катализатор за Уилсън, който бива канен на участия за клубни вечери из Обединеното кралство повече от всякога.

Външни препратки