Райна (певица): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 17: Ред 17:
| период_на_активност = [[2001]] - настояще
| период_на_активност = [[2001]] - настояще
| лейбъл = [[Пайнер мюзик]]
| лейбъл = [[Пайнер мюзик]]
| свързани_изпълнители = [[Иван Дяков]]
| свързани_изпълнители = [[Иван Дяков]], [[Магапаса]], [[Константин]], [[Bo]], [[Expose]], [[Marteen & BIX]], [[Стефан Митров]], [[Сакис Кукос]], [[Димана]]
| влияния =
| влияния =
| сайт =
| сайт =
Ред 82: Ред 82:
# Говори сърцето
# Говори сърцето


* [[Агресия (албум)|Агресия ]] (2003)
* [[Агресия (албум)|Агресия]] (2003)
# Агресия
# Агресия
# Питам
# Питам
Ред 220: Ред 220:
# Ти си ми всичко (дует с Константин) (2006)
# Ти си ми всичко (дует с Константин) (2006)
# Грешка (2009)
# Грешка (2009)
# Нещо неморално (feat. Marteen & BIX) (2009)
# Нещо неморално (дует с Marteen & BIX) (2009)
# Какъв подарък (2009)
# Какъв подарък (2009)
# Дай ми любов (2009)
# Дай ми любов (2009)

Версия от 08:31, 4 септември 2012

Райна
Информация
Родена
Райна Кирилова Терзийска
30 септември 1981 г. (1981-09-30) (42 г.)
СтилПоп-фолк
Активностот 2001 г.
Музикален издателПайнер мюзик
Свързани изпълнителиИван Дяков, Магапаса, Константин, Bo, Expose, Marteen & BIX, Стефан Митров, Сакис Кукос, Димана
Райна в Общомедия

Райна Кирилова Терзийска е българска поп-фолк певица, известна повече като Райна. Родена е и е израснала в Сандански. Нейна кръстница е Ванга. Майка й се казва Бояна, а баща й Кирил.Има брат - Огнян, който е с 4 години по-малък от нея. Изборът на името на Райна става по-много интересен начин. След раждането й баща й отива при баба Ванга, с която имат предварителна уговорка. Той изпълнява заръката на пророчицата и занася поръчаните легенче, кукла и цветя. Баба Ванга взима карамфилите, избира един от тях и казва : "Райна ще се казва дедето, и така ще я наричате, няма да й преиначавате името." След един месец известната пророчица става кръстница на Райна. Райна е била буйно и палаво дете и добра ученичка. В 6-ти клас се записва за курсове за манекени, в същото време тренира и спортни танци.Малко по-късно се записва да тренира карате, учи народно пеене и тренира лека атлетика. Преди да започне кариерата си на певица, Райна е била 5 години професионален модел в агенция "Интерсаунд". Участва на 27 конкурса и печели 7 от тях. В кариерата си като певица в Пайнер се запознава с Константин, с когото се разделят през март 2009 година, след 5 годишна връзка.

Музикална кариера

2001г.

През 2001г. обява на "Пайнер" за конкурс на нови таланти поставя началото на професионалната кариера на Райна.Започва работа с музикален продуцент Стефан Статев. Първите две песни, които записва са: "Наша е нощта" и "Топлина" включени в компилацията "Фолк Казино 4".В края на юни се появява първият й видеоклип "Наша е нощта". За първи път Райна излиза пред публика на промоцията на Тони Дачева.През септември 2001г. е първата й изява на фестивала "Пирин фолк".Песента "Вековно земьо", грабва първа награда на публиката, Райна печели и наградата на генералния спонсор. Баладата, която я изтрелва на върха е "Гасне пламък".С нея участва на фестивала "Златния мустанг" от там си тръгва с наградата "Мис златен мустанг".

2002г.

През март 2002г. излиза дебютния албум на Райна със заглавие "Гасне пламък".Песните "Не бях ли", "По-добре", "Самодива" веднага печелят симпатиите на феновете. На годишните награди на списание "Нов фолк" Райна печели "Откритие на годината". На 16 април прави първата си промоция в к-с "Приказките".През май 2002г. пиринската самодива участва в Македония на фестивала "Фолк фест Валандово", класира се на финала и печели наградата на ТВ Планета. По-късно с Иван Дяков записват македонски песни и подготвят съвместен албум.През септември 2002г. Райна отново участва на фестивала Пирин Фолк.Десетото юбилейно издание е още по-успешно.Песента "Самодива", по текст на Георги Георгиев, музика и аранж.Светослав Лобошки й носи две награди.Първа награда на публиката и трета награда на журито.

2003г.

В началото на 2003г. излиза дуетният албум на Райна и Иван Дяков "Майко една си на света", събрал 11 македонски песни. Месец март носи на Райна поредните награди.Читателите на списание "Нов фолк" я посочват, като най-достойна на две отличия.Райна печели "Дебют на годината" за албума "Гасне пламък", и другата награда е за приемственост между автентичен и нов фолк.В края на май 2003г. излиза вторият самостоятелен албум "Агресия". През юни отново има фестивал, а Райна отново си тръгва с награда.На 14 и 15 юни град Пловдив е домакин на възродения фестивал "Тракия фолк". Свежото лятно парче "Фреш от портокал", носи на младата певица наградата на ТВ Планета.През септември 2003г. на фестивала Пирин Фолк Райна изнася рецетал в гала вечерта.

2004г.

В началото на 2004г. заминава за Канада, след завръщането си продължава работата по третия си самостоятелен албум.Може да се каже, че това е годината на Райна. В началото на 2004г. на огромен успех се радва клипът на песента "Ти ме лъжеш най-добре".На вторите награди на ТВ Планета Райна е обявена за "Мис Планета". По-късно Райна е сред осемте звезди, които ще участват в турнето "Планета Прима".През месец август в ефира на ТВ Планета е приемиерата на първата дуетна песен на Райна и Константин - "Тежка диагноза", която се превръща в тотален хит.През септември 2004г. Райна отново участва с песента "Горо ле", певицата е оценена за пореден път, получава наградата на публиката на тв зрителите и една специална награда.За нея е и наградата на сдружението на бизнесмените в България. На 4 декември 2004г. Райна заедно с Мария изнасят концерт в Лондон послучай рождения ден на ТВ Планета., а на 7 декември излиза четвъртият самостоятелен албум на Райна - "Добра новина".2004г. е много успешна за Райна.Певицата е на 4-то място в класацията за най-красива личност в България.В планета хит 100 намират място 4 нейни клипа - "Загуби всичко" е на 98 място, "Хиляди жени" - 30, "Тежка диагноза" - 25, "Ти ме лъжеш най-добре" - 6 място.Видеоклипа "Ти ме лъжеш най-добре" е обявен за "Златен фреш клип" за 2004г.

2005г.

В началото на 2005г. Райна е обявена за една от най-стилните жени.14 февруари Райна и Константин празнуват една година от началото на връзката им. На 22.02.2005г. на третите годишни награди на ТВ Планета, те печелят награда за дует на годината.На 3 юни е премиерата на новия клип на Райна и Константин - "И това е любов". Следващата клипирана песен е "Любов по скалата на Рихтер", една много нетипична песен дала името на новия албум на Райна.В него са включени 14 песни, 11 от които са авторски.

2006г.

През 2006г. Райна прави клип на песента "Като летен грип" превърнала се в хит.През март Райна и Константин взимат участие в риалити шоуто VIP Brother. Много хора не разбраха Райна, но тя беше истинска, държеше и отстояваше принципите си.Макар, че излезе първа след участието си в шоуто Райна има много участия и беше подкрепяна не само от верните си фенове.Последваха редица корици на списания, безброй интервюта.През лятото Райна участва в турнето "Планета Прима 2006" и напълно успява да премахне всички негативи от шоуто и да ги превърне в позитиви.Може би това турне е най-успешното, чудесна хореография, и танцувални умения демонстрира Райна, както и живо пеене на всички концерти. Появява се петият дует с Константин - "Ние знаем как".

2007г.

Тази година започва много успешно за Райна.За 2-3 месеца тя излиза на 6-7 корици на списания, снима клип на песента "Цип на устата". Появява се поредния албум, носещ нейното име "Райна", той съдържа 12 песни.Не случайно той излиза на 14 февруари, защото няма по-хубава дата за появяване на един албум, в който всички песни са родени от любов и основната им тема е любовта и различните й прояви. Клипирани песни от албума са : "Цип на устата", "От един инат", "Ние знаем как", "Думите не стигат", "Глезената, гледаната". През лятото Райна е отново сред звездите на националното турне "Планета Дерби 2007", отново се представя много успешно. През септември за пореден път се представя на фестивала "Пирин Фолк" и печели за четвърта година - Наградата на публиката. През месец ноември се появява клипът към песента "Двама", носещ много положителни отзиви. През същия месец Райна взема участие в клипа на Константин към песента "По-щастлива", благодарение на което отново се заговаря за евентуалната им раздяла, за пореден път безпочвено и напразно. В края на годината презентира песента "На всички обичани преди" в Коледната програма, а в навечерието на 2008 година тя участва в новогодишната програма на телевизия „Планета”, където още една от песните от „Райна 2007” се сдобива с тв версия- „ Има или няма”, и на същата програма с тв версия се сдобива и песента „Вземи свободата”.

2008г.

В началото на годината излиза клип към песента „1.90м”, представена за пръв път пред публика на "Шестите годишни награди на Планета ТВ", от където Райна си тръгва с 2 отличия - за трета година е обявена за "Мис Планета" и наградата от радио Сигнал + за "Фолклорна песен на 2007г." - "Кога падна над Пирина". През първите месеци, от годината Райна участва в много предавания, а е и на кориците на много списания. В края на май се появява и следващия клип на Райна- „Мога и сама”. Райна за четвърти пореден път взима участие в лятното турне на телевизия „Планета” и „Пайнер”- „Планета Дерби + 2008”, където залага на изцяло нови песни. Райна и Константин са лицата на турнето и във всеки град раздават автографи и посещават домове за деца лишени от родителска грижа и домове за възрастни хора. Междувременно през юли се появяват 2 нови видеоклипа - "Ти дали видя" с Expose и "Големи думи", пилотното парче, към предстоящия албум на Самодивата. На 8 август (08.08.2008г.) излиза и шестия самостоятелен албум на Райна- „Както друга никоя”. Албумът съдържа 16 песни, от които засега четири имат и своите видеоклипове- „1.90м”, „Мога и сама”, „Ти дали видя” и „Големи думи”. "Ти дали видя" е обявена за Хит на лято 2008. Райна започва подготовката за клип на песента "Нежна полиция", превърнала се в тотален хит дори и без клип. Именно тази песен Райна представя на концерта, послучай рождения ден на Планета ТВ.

2009г.

В първият месец на годината, на 07.01. излиза дългоочакваното видео към песента "Нежна полиция", а на 29.01. се появява и видеото към чувствената балада "От утре", в което Райна си партнира с професионален танцьор и показва завидните си танцови умения. Месец по-късно на наградите на Планета ТВ, Райна е отличена с награди за Оригинално сценично присъствие и Изпълнител №1 на любовни песни от радио "Романтика". На концерта е изпълнена на живо песента "Нямаш право на мен". Следва няколкомесечно отдръпване на Райна от медийното пространство, като отново се заговаря за раздялата и с Константин. В началото на месец юни на екран се появява новото видео на Райна, към песента "Грешка", което е изключително ефектно и различно. Райна отново е поканена да участва в турнето на Пайнер - "Планета Дерби 2009г.", заради което само месец по-късно се появява и новият летен сингъл на певицата - песента "Нещо неморално", с участието на рапърите MARTEEN & BIX. Видеото към песента е най-скъпото и ефектното, предлагано от изпълнителката, която е убедена в успеха на проекта, който не закъснява. Турнето преминава изключително успешно, а в началото на септември Райна взима участие в танцувалното шоу "Vip Dance", което печели, след повече от 3 месеца перипетии и още повече усъвършенства танцувалните си умения. В края на годината става ясно, че Райна и Константин са сложили край на 5-годишната си връзка, което става повод за огромен скандал и различни спекулации. През ноември се появява новият проект на Райна - "Какъв подарък", а в навечерието на 2010г. в Коледната програма на ТВ Планета е представена баладата "Дай ми любов".

2010г.

Това е една много успешна и продуктивна година за Райна. През месец януари става ясно, че Райна подготвя дует със Стефан Митров. Двамата вдъхват нов живот на страхотната балада "Ще ти говоря за любов", която на 18.02. се сдобива и с видео, изключително красиво, меланхолично и въздействащо. Заедно представят песента на "Осмите Годишни Музикални награди на Планета ТВ", където Самодивата печели приза за Оригинално медийно присъствие. През март месец Райна заминава на екзотична почивка на Изток, където се отдава на заслужен отдих. Завръщането и съвпада с наградите на сп. "Нов Фолк", където Райна дублира отличието си за Оригинално медийно присъствие. На 24.04. се появява новото видео на Райна - "Жени като теб", което бързо печели симпатиите на феновете, въпреки жълтите медии да свързват текста на песента с настоящата половинка на Константин. Певицата не спира да работи и на 01.06. в ефир се появява поредното и ново видео към песента с R`N`B звучене - "Какво ти мисля". Парчето бързо се превръща в популярно и харесвано, въпреки различното си звучене. Става ясно, че Райна за втора година ще пропусне лятното турне на Планета ТВ по собствено желание, но се включва в телевизионното заснемане в Пловдив, където представя 7 минутен микс. Междувременно изпълнителката се появява на много корици на списания, снима и лятна фотосесия. Райна гостува в "Шоуто на Слави", където представя новата си песен - "Мирно", която през август се сдобива с видео и се превръща в хит, въпреки различното звучене, на което отново залага певицата. На 04.10. се появява и поредният сингъл на Райна - "Пълна промяна" с клип. Проектът носи много суперлативи на изпълнителката, заради посланието на текста и цялостното звучене. В края на годината е презентирана и красивата балада "Ти ли си", на която предстои заснемане на клип. Също така на Коледа, Райна прави изненада на всичките си почитатели с песента "Merry Christmas", в дует със Сакис Кукос.

2011г.

Годината започва с неприятната новина, относно клипът на "Ти ли си" - заснетата вече част от клипа, по независещи от Райна причини няма да види бял свят, но това не спира Самодивата да заснеме ново. На традиционните вече награди на Планета ТВ, Райна не печели отличие, въпреки това представя баладата по един много въздействащ начин, като не оставя никой равнодушен, а през март се появява и дългоочакваното видео към песента. След това певицата заминава на почивка на остров Бали, където прекарва незабравими моменти в уединение с природата, скривайки се изцяло от медийното пространство. Връща се в началото на април и насрочва дата за снимки на нов клип. След дългото си медийно мълчание, след завръщането си, медийният интерес към Райна е огромен и само в рамките на 10 дни гостува в 6-7 предавания и дава десетки интервюта за различни списания. На 09.05. вече е факт клипът към песента "Кажи и, че съм ти сестра", която е поредната провокация от Самодивата към всички фенове. Два месеца по-късно следва още една изненада, напълно неочаквана - дуетната песен "Лошо момче" с Димана, която изненадва много хора с комерсиалното си звучене, но пък бързо се налага като един от хитовете на лятото. Райна организира благотворителен концерт в Пловдив, с който има за цел да помогне на момче в неравностойно състояние. На 03.10. се появява поредното дуетно парче на Самодивата, този път с Цвети от Expose - "На кой е колата?", което провокира с текста си, изобразяващ "недъга" на днешната действителност. На връх именния ден на Райна, на 08.11. се появява дългоочакваният фолклорен албум на Самодивата - "Македонско девойче", който се радва на завидни продажби и голям интерес от страна на феновете. В последния месец на годината се появява новият проект на Райна - "Не ползвам чужди вещи", който за пореден път впечатлява с различното звучене и оригиналното си послание.

2012г.

Една наистина динамична година за Райна. В началото на годината става ясно, че Райна заминава за САЩ, където ще осъществи своето първо, голямо, задокеанско турне. Въпреки скептичната нагласа на певицата, тя заминава за Америка в началото на март, където са планирани около 10 концерта. Интересът към Райна е огромен, певицата променя нагласата си относно страната на неограничените възможности. Поканите за още концерти валят, а междувременно в България на "Десетите Годишни Музикални награди" на Планета ТВ, Райна печели наградата за фолклорен албум на годината за "Македонско девойче". След повече от месец в САЩ и 15 концерта Райна се завръща в България, впечатлявайки всички българи в Америка с добре подбрания микс от хитове на четири езика, а също и с народни песни от двата си албума. Турнето става най-мащабното от 2007г. насам. Райна гостува цели 4 пъти в Чикаго, като всяка вечер залата и култовият клуб „Авангард" са препълнени. Тя е първият изпълнител на „Пайнер" с концерт в Сан Франциско. Веднага след завръщането си, непосредствено преди Великден, певицата снима ТВ версии на 2 фолклорни песни: едната е нейната визитна картичка - песента "Самодива", на която Райна решава да вдъхне нов живот, чрез тази по-съвременна реализация, а другата е "Фабриките на Германия", с която изпълнителката поставя началото на нов фолклорен проект. На 20.04. се появява дългоочакваното видео на Райна към песента "Вътре в мен", която за броени дни се превръща в хит, оглавявайки доста класации. Певицата се включва в концерта, послучай втората годишнина на "Planeta HD", където презентира парчето и заедно с Константин представят песента "И това е любов", като се превръщат в сензацията на вечерта. В края на юни се появява и новият проект на изпълнителката, носещ интересното заглавие "Монахини будни няма", впечатлявайки освен с различното звучене на песента, и с визуалното превъплъщение на Райна в клипа. Предстои появата на десетият пореден албум в кариерата на звездата.

Дискография

  1. Люби ме
  2. Нямам сили
  3. Гасне пламък
  4. Губиш-печелиш
  5. Топлина
  6. Наша е нощта
  7. Самодива
  8. Вековна земьо
  9. Тайни
  10. Не бях ли
  11. Ей така
  12. Когато лъжеш любовта
  13. Кой
  14. По-добре
  15. Сладко излъжи
  16. Говори сърцето
  1. Агресия
  2. Питам
  3. Любов не прося
  4. Студени
  5. Бог ми е свидетел
  6. Друг обичам
  7. Разделени (дует с Магапаса)
  8. Плаче небето
  9. Защо съдба
  10. С аромат на жена
  11. Никога не се предавай
  12. С приятели
  13. Изгори
  14. Болка от спомени
  15. Ще се покоря на любовта
  16. Само твоя
  1. Майко, една си на света
  2. Марийче, ле
  3. Я кажи ми, облаче ле бяло
  4. Мара бере бело грозде
  5. Dj китка (Поповото Стойне / Давай ме, мила мамо)
  6. Проклета да е Австралия
  7. На печалба в Америка
  8. Три години
  9. Кажи, Райне
  10. Заплачи, моя Македонийо
  11. Оро се вие
  12. Ой, девойче
  1. Добра новина
  2. Загуби всичко
  3. Хиляди жени
  4. Всичко искам да забравя
  5. Добре си, но ще се оправиш
  6. Отведи ме
  7. Мокри сънища
  8. Ти ме лъжеш най-добре
  9. Две листа
  10. Признание
  11. Фантазия
  12. Как
  13. Тежка диагноза (дует с Константин)
  1. Чиста проба завист
  2. Това ми е специалността
  3. Още колко
  4. Любов по скалата на Рихтер
  5. И това е любов (дует с Константин)
  6. По всяко време
  7. От любов по някога боли
  8. Като летен грип
  9. Готино момче
  10. Нощни птици
  11. Вече мога
  12. Нямо сърце
  13. Белязана с името ти
  14. По-полека
  1. Майко, една си на света
  2. Три години
  3. Самодива
  4. Послание
  5. Мой Роден край
  6. Dj китка
  7. Горо ле
  8. Кога падна над Пирина
  9. Вековна земьо
  10. Кажи, Райне
  11. Скършено сърце
  12. Орлови криле
  13. Майко
  14. Сватба
  15. По друм одам
  1. Цип на устата
  2. Двама
  3. Ревнувай на ум
  4. Триста листа любов
  5. От един инат
  6. Ние знаем как (дует с Константин)
  7. Думите не стигат
  8. Няма връщане назад
  9. Има или няма
  10. Птица ранена
  11. Глезената, гледаната
  12. Сърфирай с мен
  1. Големи думи (дует с Bo)
  2. Нямаш право на мен
  3. На всички обичани преди
  4. Твоят начин
  5. Мога и сама
  6. Ти дали видя (дует с Expose)
  7. Аз съм същата
  8. 20 см
  9. Както друга никоя
  10. Вземи свободата
  11. От утре
  12. Нежна полиция
  13. Късно е (дует с Expose)
  14. Къде ми е мъжа ?
  15. Каква уста
  16. 1.90 м
  1. Македонско девойче
  2. Майка на Марийка думаше
  3. Ако среша, нека изгорам
  4. Що ти са очи плакали, Яно
  5. Сите девойчиня
  6. Како, що е тая чаша
  7. Камен да беше, ке ми простеше
  8. Не можам душо
  9. Сите пеят
  10. Литни ми соколе
  11. Славей ми пее
  12. Димитрия
  13. Що имала късмет Стамена
  14. Тежка беше нашата разделба
  15. Бела гълабица
  16. Садила мома
  17. Българйо любима

Песни, извън албум

  1. Нося те в сърцето (2001)
  2. Да на любовта (2002)
  3. Фреш от портокал (2003)
  4. Ти ме лъжеш най-добре (ремикс) (2004)
  5. Ти си ми всичко (дует с Константин) (2006)
  6. Грешка (2009)
  7. Нещо неморално (дует с Marteen & BIX) (2009)
  8. Какъв подарък (2009)
  9. Дай ми любов (2009)
  10. Жени като теб (2010)
  11. Ще ти говоря за любов (дует със Стефан Митров) (2010)
  12. Какво ти мисля (2010)
  13. Мирно (2010)
  14. Пълна промяна (2010)
  15. Merry Christmas (дует със Сакис Кукос) (2010)
  16. Ти ли си (2010)
  17. Тамбуро моя (2010)
  18. Една песна (2010)
  19. Кажи й, че съм ти сестра (2011)
  20. Лошо момче (дует с Димана) (2011)
  21. На кой е колата (дует с Expose) (2011)
  22. Не ползвам чужди вещи (2011)
  23. Вътре в мен (2012)
  24. Фабриките на Германия (2012)
  25. Монахини будни няма (2012)

Видеография

  1. Хиляди жени
  2. Ти ме лъжеш най-добре
  3. Как
  4. И това е любов (дует с Константин)
  5. Загуби всичко
  6. Фантазия
  7. Тежка диагноза (дует с Константин)
  8. Добре си, но ще се оправиш
  9. Всичко искам да забравя
  10. Студени
  11. Микс лятно турне 2004
    1. Загуби всичко
    2. Агресия
    3. Tи ме лъжеш най-добре
    4. Всичко искам да забравя
    5. Хиляди жени
    6. Плаче небето
    7. Питам
  1. Майко, една си на света
  2. Три години
  3. Самодива
  4. Послание
  5. Мой Роден край
  6. DJ Китка
  7. Горо ле
  8. Кога падна над Пирина
  9. Вековна Земьо
  10. Кажи, Райне
  11. Скършено сърце
  12. Орлови криле
  13. Майко
  14. Сватба
  15. По друм одам
  1. Грешка
  2. Нещо неморално (дует с с Marteen & BIX)
  3. Нежна полиция
  4. От утре
  5. Големи думи (дует с Bo)
  6. Ти дали видя (дует с Expose)
  7. 1.90 м.
  8. Мога и сама
  9. Глезената, гледаната
  10. Двама
  11. От един инат
  12. По всяко време
  13. Като летен грип
  14. Любов по скалата на рихтер
  15. Загуби всичко
  16. Откъс от филма - за Турне Планета Derby 2009
  17. Откъс от филма - за Турне Планета Derby Plus 2008
  1. Македонско девойче
  2. Майка на Марийка думаше
  3. Ако сгреша, нека изгорaм
  4. Що ти се очи плакали, Яно
  5. Сите девойчиня
  6. Како, що е тая чаша
  7. Камен да беше, ке ме простеше
  8. Не можам душо
  9. Сите пеят
  10. Литне ми соколе
  11. Славей ми пее
  12. Димитрия
  13. Що имала късмет Стамена
  14. Тежка беше наща разделба
  15. Бела гълабица
  16. Садила мома
  17. Българийо любима

Видеоклипове

  • Наша е нощта (2001)
  • Гасне пламък (2001)
  • Кой (2001)
  • Нося те в сърцето (2001)
  • По-добре (2002)
  • Люби ме (2002)
  • "Да" на любовта (2002)
  • Самодива (2002)
  • Вековна земьо (2002)
  • Не бях ли (2002)
  • Любов не прося (2003)
  • Агресия (2003)
  • Болка от спомени (2003)
  • Ти ме лъжеш най-добре (2003)
  • Студени (2003)
  • Хиляди жени (2004)
  • Тежка диагноза (2004)
  • Загуби всичко (2004)
  • Добре си, но ще се оправиш (2004)
  • Как (2005)
  • Любов по скалата на Рихтер (2005)
  • И това е любов (2005)
  • Това ми е специалността (2005)
  • По всяко време (2006)
  • Като летен грип (2006)
  • Думите не стигат (13.08.2006)
  • Ти си ми всичко (04.09.2006)
  • Ние знаем как (23.11.2006)
  • Цип на устата (13.02.2007)
  • От един инат (05.05.2007)
  • Глезената, гледаната (14.07.2007)
  • Двама (17.11.2007)
  • 1.90м. (08.03.2008)
  • Мога и сама (26.05.2008)
  • Ти дали видя (10.07.2008)
  • Големи думи (28.07.2008)
  • Нежна полиция (09.01.2009)
  • От утре (29.01.2009)
  • Грешка (03.06.2009)
  • Нещо неморално (17.07.2009)
  • Какъв подарък (05.11.2009)
  • Ще ти говоря за любов (18.02.2010)
  • Жени като теб (24.04.2010)
  • Какво ти мисля (01.06.2010)
  • Мирно (18.08.2010)
  • Пълна промяна (04.10.2010)
  • Merry Christmas (25.12.2010)
  • Ти ли си (07.03.2011)
  • Кажи и, че съм ти сестра (10.05.2011)
  • Лошо момче (05.07.2011)
  • На кой е колата (03.10.2011)
  • Не ползвам чужди вещи (06.12.2011)
  • Вътре в мен (20.04.2012)
  • Монахини будни няма (28.06.2012)

Музикални награди

2001 г.
  • Фестивал "Пирин фолк" - Първа награда на публиката за песента "Вековна земьо"
  • Фестивал "Пирин фолк" - Награда на генералния спонсор на фестивала
  • Фестивал "Златният Мустанг" - Мис "Златен Мустанг"
2002 г.
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Откритие на годината
  • Фолк фест Валандово — Награда на ТВ "Планета"
  • Фестивал "Пирин фолк" - Първа награда на публиката за песента "Самодива"
  • Фестивал "Пирин фолк" - Трета награда на журито за песента "Самодива"
2003 г.
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” -Дебют на годината
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Награда за приемственост между автентичен и нов фолк
  • Фестивал "Тракия Фолк" - Награда на ТВ "Планета"
2004 г.
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Вокална формация на годината /с Константин/
  • Годишни награди на сп. „Нов Фолк" - Оригинално медийно присъствие /с Константин/
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Мис Планета
  • Златен Фреш клип на 2004г. - "Ти ме лъжеш най-добре"
2005 г.
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Дует на годината /с Константин/
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Вокална формация на годината /с Константин/
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Певица на годината
2006 г.
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Дует на годината /с Константин/
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Оригинално медийно присъствие /с Константин/
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Певица на годината
2007 г.
  • Награда на радио "Веселина" за най-любовна песен - "Ти си ми всичко", дует с Константин
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Мис Планета
  • Фестивал "Пирин фолк" - Първа награда на публиката за песента "Послание"
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Певица на годината
2008 г.
  • Награди на сп. "FHM" - Най-секси тяло в шоубизнеса
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Мис Планета
  • Награда на Радио "Сигнал +" за народна песен на 2007 г. - "Кога падна над Пирина"
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Певица на годината
2009 г.
  • Годишни награди на "ТВ Планета" - Изпълнител №1 на любовни песни
  • Годишни награди на "ТВ Планета" - Оригинално сценично присъствие
  • Радио "Романтика" - "Песен за секс на 2008 г." - "1.90м."
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Певица на годината
2010 г.
  • Годишни награди на "ТВ Планета" - Оригинално медийно присъствие
  • Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Оригинално медийно присъствие
2011 г.
  • Годишни награди на ТВ „Планета” - Песен на годината - "Жени като теб"
  • Годишни награди на Радио „Ри Ро” - Песен на годината - "Жени като теб"
2012 г.
  • Годишни награди на ТВ "Планета" - Фолклорен албум на 2011г. за „Македонско девойче“

Награди от модния подиум

  • II място на "Мис Сандански '96 г."
  • I място през 1997 г.-титлата "Мис Червен бряг"
  • II място през 1998 г. "Мис Тенис" в Слънчев бряг
  • III място в Петрич на "Мис Божура'98 г."
  • II място на "Мис Божура'99 г."

Концертни изяви

Райна участва в две издания на турнето Планета Прима през 2004 и 2006г. и в три на Планета Дерби - 2007,2008 и 2009г. 2005г. и 2010г. са единствените две години, в които Райна не взима участие в турнето. През 2010г. участва като гост-изпълнител на концерта в Пловдив. През 2006г. участва в концерта Планета Мура Мега в София. През 2012г. заминава на турне в САЩ и Канада. Участва във всички концерти по повод Рождени дни и Годишни музикални награди на Телевизия „Планета“

  • Микс - Планета Прима 2004
  1. Загуби всичко
  2. Агресия
  3. Ти ме лъжеш най-добре
  4. Всичко искам да забравя
  5. Хиляди жени
  6. Плаче небето
  7. Питам
  • Микс - Планета Прима 2006
  1. Ти си ми всичко (дует с Константин)
  2. Любов по скалата на Рихтер
  3. По-полека
  4. Думите не стигат
  5. По всяко време
  6. Като летен грип
  • Микс - Планета Мура Мега 2006
  1. Ти си ми всичко (дует с Константин)
  2. Любов по скалата на Рихтер
  3. По всяко време
  4. Като летен грип
  • Микс - Планета Дерби 2007
  1. От един инат
  2. Двама
  3. Думите не стигат
  4. Като летен грип
  5. Глезената, гледаната
  6. Цип на устата
  7. Ние знаем как (дует с Константин)
  • Микс - Планета Дерби + 2008
  1. Големи думи
  2. 1.90 м.
  3. Мога и сама
  4. Късно е...
  5. Ти дали видя?
  6. Както друга някоя
  7. Нежна полиция
  • Микс - Планета Дерби 2009
  1. Нeщo нeмopaлнo (дует с Маrtееn & Bix)
  2. Гpeшкa
  3. Гoлeми думи
  4. Нeжнa пoлиция
  • Микс - Планета Дерби 2010
  1. Кaкво ти мисля
  2. Mиpно
  3. Кaкъв подapък
  • Турне 2012 / USA and Canada *

Външни препратки