Деси Слава: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 353: Ред 353:


== Други песни ==
== Други песни ==
# Мръсни поръчки (2012)
# Only one (2012)
# Only one (2012)
# Моето друго аз (2012)
# Моето друго аз (2012)

Версия от 22:58, 22 септември 2012

Файл:Example.jpg|Описание1 Файл:Example.jpg|Описание2

Десислава
българска певица
Родена
Десислава Иванова Донева
7 март 1979 г. (1979-03-07) (45 г.)
Активен периодот 1996 г.
ПсевдонимДеси Слава
Десислава
Desi Slava
Desislava
Семейство

Уебсайтwww.desislava.es

Десислава Иванова Донева, по-известна като ДесиСлава, е българска поп-фолк, поп и денс певица.

Биография

Деси Слава е родена в Раднево на 7 март 1979 г. Родителите ѝ се развеждат, когато тя е само на 6 години. Като дете тя тренира карате и мечтае да стане полицай. Започва да се занимава с пеене още в 5 клас. На 14 години спечелва и първата си награда от музикален конкурс. Скоро след това, на един конкурс я чува Минчо Атанасов, ръководител на оркестър "Раднево", който остава впечатлен от таланта ѝ, и затова решава да я покани да стане солистка на оркестъра. На 17 години, Деси бива чута и от известната народна певица Вълкана Стоянова, която също остава впечатлена от необикновенния ѝ талант. Не след дълго, Вълкана започва да ѝ дава уроци, а след известно време вече започва и да я нарича "втората Вълкана", считайки я за своя достойна музикална наследничка.

Кариера

1996 - 1999г.

Първият албум с участието на Деси Слава е "Оркестър Раднево и солисти " от 1996, и излиза, когато изпълнителката е само на 17 години. В този период, тя подписва договор с българския музикален гигант Пайнер, с който по-късно през 1998 издава и своя първи самостоятелен поп-фолк албум- „Нямам проблеми“. Макар и не чак толкова хитов, този албум остава запомнен с множество хубави песни. С баладата „Заклевам те“ от този албум, Деси Слава печели и първата награда на фестивала „Златният Мустанг“. През 1999 участва на фестивала за нова авторска песен на фолклорна основа Тракия фолк 1999 където изпълнява песента „Шоколад за двама“.

2000г.

Вторият поп-фолк албум на Деси Слава носи името „Ези-тура“. Той не само прави певицата много по-популярна сред широката публика, а също така и става златен за България. В него е поместен и първият голям хит на Деси Слава - „Мъжете всичко искат“, както и песента „You're the Love“, която е една от първите стъпки на Деси Слава към поп сцената.

Скоро след този свой втори албум, Деси Слава представя на публиката и песните "Мила моя, мили мой", която е в дует с Руслан Мъйнов, както и "Бели нощи", която не само се превръща в един от най-големите хитове на звездата, а през 2008 дори бива обявена и за песен на десетилетието на наградите на сп. Нов Фолк.

2001г.

Третият самостоятелен албум на Деси Слава - "Завинаги" излиза през 2001 и в него са включени множество големи хитове на певицата - "Следи от сълзи", "Тъжно сърце", "Жадни за любов" (дует с Ивана), "Сестра брата кани", както и заглавната песен "Завинаги". Разбира се, и тук не липсва новаторството от страна на певицата - няколко от песните в албума са в чист поп стил. Този албум излиза докато певицата е в САЩ, където тя ражда своя син Майки, и където остава да живее заедно с годеника си за няколко месеца.

Певицата се завръща в България през ноември същата година, когато гостува и на предаването "Чай" по БНТ, където хората за първи път виждат и нейната нова визия, повлияна от тогавашните западни стандарти. През декември същата година, Деси Слава участва и на концерта по случай откриването на телевизия Планета, първата частна телевизия на Пайнер.

2002г.

2002 година се оказва поредната хитова година на Деси Слава. През тази година, певицата издава и албума "Мистерия", който е пълен с тотални хитове- "Мистерия", "Птица-скитница", "Мога", "Две сърца", "Между да и не", "Ще те върна" и др. А R&B песента "Love Above the Ocean" не само е поредното новаторско предизвикателство от Деси Слава, ами е първата ѝ англоезична песен, която се сдобива с клип.

Скоро след албума "Мистерия", певицата представя и втория си дует с Руслан Мъйнов - "Само една", който също се превръща в хит. На наградите на Планета ТВ, Деси Слава получава и наградите "Артист-изпълнител на годината" и "Певица на годината" на телевизия Планета. Впоследствие, след напускането на Пайнер, тези награди са оспорени от самата фирма, която твърди в изданията на сп. Нов Фолк, че не Деси Слава, а Камелия е станала "Артист-изпълнител на годината" и "Певица на годината" на телевизия Планета.

2003г.

2003 година се оказва една от най-запомнящите се в кариерата на Деси Слава. В нейното начало, певицата най-накрая печели така жадуваната от нея награда на Нов Фолк за Певица на годината, както и много други награди на списанието. В следващите месеци тя представя и новите си песни: "Думи две", "Не вярвам" , "Няма те до мен" и "Черни сълзи", които се превръщат в поредните хитове на изпълнителката. През септември същата година, Деси Слава внезапно прави една крайно изненадваща стъпка - напуска гиганта Пайнер с гръм и трясък, като оставя зад себе си много слухове за залеза на кариерата си.

2004г.

Деси Слава успява да изненада всички много приятно, когато след няколкомесечно затишие, през пролетта на следващата 2004 година пуска песента "Просто забрави", която се превръща в новият голям хит. Скоро след това, през месец май, певицата представя и хитовата балада "Лъжа", която е пилотна към новия ѝ албум "Любовта е само чувство", който Деси Слава издава чрез своята собствена новосъздадена компания New Music Stars. Паралелно с излизането на този албум, Пайнер пускат на пазара и албума "The Best of Desi Slava", който се явява открита конкуренция на "Любовта е само чувство". Въпреки това първият албум на Деси Слава извън музикалния гигант бързо успява да пожъне успеха на предшествениците си, и да се превърне в един от най-продаваните албуми за годината.

И в този албум Деси Слава не пропуска да изненада феновете с изключително новаторство. В него са включени както множество поп-фолк парчета, така и няколко чисти поп парчета. А песента "Бъди добро момче", която е в дует с рапъра Играта е първият дует на поп-фолк певица и рапър - идея, която впоследствие бива последвана и от множество други изпълнители от поп-фолка и рапа. През декември същата година, клипа към песента бива награден на наградите на МелоТвМания на БНТ.

През есента на същата година, Деси Слава успява да провокира феновете си за пореден път. Тя и скандалният поп-фолк певец Азис пускат общата песен "Жадувам", която се превръща в тотален хит. Клипа към тази песен и до ден днешен е сред най-скъпите клипове, правени някога в българската музика.

Деси Слава и Азис не прекратяват творческите си взаимоотношения след "Жадувам". Скоро след тази своя дуетна песен, двамата пускат на пазара и общ албум - "Together".В него са включени както няколко самостоятелни песни и на двамата изпълнители, така и вторият им дует - баладата "Знам, че боли". На този албум Деси Слава и Азис правят и промоция през ноември същата година. По-късно, същата тази промоция бива издадена на DVD.

2005г.

През тази година Деси Слава пуска на пазара и свое самостоятелно DVD, в което са включени всички нейни клипирани песни след напускането на Пайнер, а също така и промоцията на албума “Любовта е само чувство”, както и видео интервю с изпълнителката.

В началото на лятото на същата година, Деси Слава представя новата си песен "Не си ми спешен", с която певицата за пореден път провокира феновете на българската музика. Парчето е с клубно звучене, а текстът му е един от най-предизвикателните и оригинални текстове в поп-фолка досега. През юни същата година певицата издава и своя нов самостоятелен албум - "Гореща следа". В него, тя сваля всичките си задръжки по отношение на чалга звученето, и представя на феновете си няколко диви кючека. Наред с наложеното чалга звучене в “Гореща следа” , Деси Слава продължава и с експериментите си в другите стилове- тя включва в албума и англоезичната песен "Lo-lo-love me", както и "Bailar Sin Final", която е първата испаноезична песен на певицата. От албума в хит се превръща и поп песента "Неприлична", която Деси Слава представя за първи път на сцената на първото музикално риалити в България- Star Academy.

През есента на 2005, Деси Слава се жени за своя годеник Галин, с когото се развеждат само година по-късно.

По същото това време, певицата прави и нов дует с Азис- песента “Казваш, че ме обичаш”, която е нов вариант на стара песен на Деси Слава - “До тук”.

2006г.

През 2006 година, Деси Слава продължава стремглаво напред с нови проекти. Първия от тях е клипа на "Нещо по-така"- новия дует на изпълнителката с рапъра Играта, както и този на "Замълчи"- дуета и с поп-фолк изпълнителя Тони Стораро. Песните "Невъзможно е да спрем" и "Схемата" са други два нови сингъла на обичаната певица. В края на същата година, певицата представя и клипа на баладата "Някой ден, която става пилотна към най-новия албум на Деси Слава - "Сладки сънища. В него има както по-диви поп-фолк парчета, така и чисти поп и латино парчета. Най-голямата изненада в албума със сигурност се оказва песента "Лудост е", която е първата песен с рок звучене в кариерата на певицата.

2007г.

2007 е една от най-интересните години в кариерата на Деси Слава. В самото начало на годината, певицата се снима напълно гола за корицата на най-новото мъжко списание в България - FHM. Скоро след това, в края на март, Деси Слава влиза в Къщата на Биг Брадър като участник във втория сезон на VIP Brother. Престоят ѝ в шоуто е 33 дни. На неговия финал, Деси Слава завършва на второ място, въпреки, че до последно е била сочена за абсолютен фаворит.

В началото на лятото на същата година, певицата представя песента "Регетон и малко чалга", която е първият сингъл към следващия ѝ албум, който в крайна сметка излиза цели две години по-късно. През лятото на 2007, по време на пътуване до Лондон, Деси Слава се запознава със световноизвестния композитор и текстописец Джон Темис, който е писал хитовете на някои от най-големите световни звезди. Той остава впечатлен от таланта на Деси Слава, и бързо и предлага да запишат няколко песни заедно.

Към края на 2007, Деси Слава прави първия в България "таен концерт" на телевизия MAD. На него тя изпълнява перфектно множество чуждоезични хитове. Концертът бива излъчен по Нова телевизия точно навръх Нова Година.

В края на 2007, Деси Слава представя и новия си R&B проект- песента "Сто мечти", който е в дует с Драго Владов.

Нов поп-фолк албум не се появява, но за сметка на това, певицата пуска испаноезичния си проект - Estoy aqui. В него са включени освен познатата до момента песен "Bailar sin final" и испански версии на песните "Лъжа" /"Ficcion"/, "Знам, че боли" /"Dimme por que"/ и "Забрави за мен" /"Te quesdad conmigo"/. Има и също нови два дуета - с Магдалена Санчес /"Esto es mi amor"/ и Алфредо Торес /"Se hace tarde"/

2008г.

По-късно, през пролетта на 2008 излиза и първия общ проект на Деси Слава и Джон Темис - песента "Never End", която бива включена в популярната лятна испанска денс компилация Disco Estrella. През пролетта на 2008, Деси Слава участва и в музикалното риалити "Пей с мен", в което завършва на трето място. Там тя пее с дъщерята на една от поп-фолк легендите в България Хари Христов - Мелинда. Представят изключително успешно хитови композиции от различни стилове, които по-късно са обединени в дуетен албум - "Final countdown". Той включва 11 кавъра, сред които "Девойко мъри, хубава" /с Надка Караджова/, "Катерино моме", "Лале ли си, зюмбюл ли си", а също и хитове като "Con te partiro", "La isla bonita", "Bring me to life", "Final countdown", "Leave /Get out" и др.

Следва няколкомесечен период, в който Деси Слава не пуска нови парчета. Нейното завръщане става през септември 2008, когато по музикалните телевизии се завърта клипа към най-новата песен на изпълнителката - “Катастрофа”. През месец ноември същата година, Деси Слава пуска и клипа към въздействащата балада “Черен сняг”. През декември, в ефира на радио Сигнал +, Деси Слава представя и още една нова песен - “Два магнита”, на която пуска ТВ версия през февуари 2009.

2009г.

2009-та е и годината, през която певицата представя пред българската публика и вторият си общ проект с Джон Темис - рок баладата “My Pleasure, My Pain”, която впоследствие попада на осмо място в класацията World Chart Express на MTV. Така Деси Слава става една от първите български изпълнителки, излъчвана по най-гледания музикален канал в света.

Същата година, Деси Слава представя и клипа към своя нов дует с Играта - “Не спирай”, който се оказва пилотното парче към най-новия албум на изпълнителката - “Послушай сърцето си”, чиято реализация бе започната 2 години по-рано с песента "Регетон и малко чалга". По-късно, през септември, Деси Слава клипира и още една песен от албума - “Не можем без тях”, която се счита за продължение на големия ѝ хит “Мъжете всичко искат”.

През ноември, Десислава взема участие в новата кампания на Българският червен кръст. Тя, заедно с поп певиците ЛиЛана и Галя, правят и обща песен за кампанията - “Мляко и канела”, която представят на връчването на наградите за “Жена на годината”, където и трите получават награди в сферата на благотворителността.

В края на същата година, Деси Слава официално обявява, че започва да се занимава и с продуциране на млади таланти, започвайки по този начин да развива своята музикална компания “New Music Stars”, в която до този момент тя все още е единственият изпълнител. Първата нова певица в компанията се появява малко по-късно, и се казва Джемиле. За нея Деси Слава открито споделя, че е впечатлена от хубавия ѝ глас.

2010г.

През тази година Деси Слава не престава да експериментира и в началото на лятото пуска своята нова песен "Искам те пак", която е в два варианта. Единият е оригиналният, с чисто поп звучене, а другият е ремиксираната версия с типичните поп-фолк пинизи. В ефира на радио Сигнал плюс, тя обявява, че ще клипира по-предпочитаната от публиката версия. В средата на месец май се появява и клипът към поп верисята на "Искам те пак". Той е не по-малко предизвикателен от звученето на песента — певицата се целува с жена в няколко от сцените, което много от хората смятат за открито копиране на друга музикална икона - Rihanna.

След тази песен на екран се появява клипът на певицата към дуета ѝ с гръцката звезда Kostas Martakis. Песента се казва "Agapi mou / Loving you". Клипът, умишлено или не се забавя много време. Феновете са "за" тази творческа колаборация, песента се приема изключително успешно, защото помнят изпълнението на хита "Mercy" на наградите на MAD TV, преди няколко години. По това време, заедно с клипа и новата песен, излиза и мастерираната версия на "Mercy".

След фурора, Деси Слава пуска и новата си песен, в чист поп-фолк стил, отговарящ на горещото лятно време — през месец юли се появява песента "Острието". Видеото към нея се появява няколко месеца по-късно в ефира на DSTV, като е поредната изненада — не е сниман клип, а нейн фен го прави, използвайки най-добрите и видеа. Следва няколко месечно затишие, по времето на което Деси Слава се отдава на продуцирането на нови звезди — в музикалната и компания се появява и певицата Nadia.

На 06.06.2010 година ,в ефира на Blizoo се пуска телевизията на певицата - DSTV. Тя я създава с идеята да излъчва клиповете на всички самопродуциращи се певци и певици на българският музикален ефир, а същевременно с това да излъчва своите клипове и въобще клипове на световните звезди — телевизията има богата база данни с музикално съдържание и на практика покрива повечето музикални жанрове, като български и световен поп, поп фолк, фолклор, българска естрада, балканска музика, рап, хип хоп, R&B и др.

Откъм музикална гледна точка, за певицата настъпва голямо затишие. Чак на края на 2010 година, тя се включва в Българската Коледа, с изпълнение на песента - "Не издържам", включена в последния ѝ албум - "Послушай сърцето си", издаден през 2009 г. Преди това, тя участва на юбилея на Мими Иванова и Развигор Попов на 26 октомври 2010 година в зала 1 на НДК. Там тя изпълнява една от любимите песни на леля си — баладата "Отлетя", която ѝ е подарена по случай този празник. Деси Слава я изпълнява под заглавие "Знае ли някой", а самата песен е написана в нов аранжимент, специално за нея.

Деси Слава отново успява да привлече много погледи към себе си с провокативната еротична фотосесия, която прави за новоизлюпеното мъжко списание "Mr. Big". След това на 14 декември, тя пуска новата си песен "Забранен", която е румънски кавър и е с денс звучене. Песента не е клипирана, въпреки това се радва на известен успех , но феновете започват да се чудят защо Деси Слава започва да прави посредствени парчета.

Първият албум на певицата за 2010 год. е "Especially for you". Той е първата част от замисления проект с кавъри на световни хитове. Изпълненията на MAD Secret Concert - "Especially for you" /ft. Lubo/, "Give in to me", "I turn to you", "This boy is mine" /ft. Galia/, "Smooth operator", а също така и два други дуета - с Костас Мартакис - "Agapi mou" и с Магдалена Санчез - "Esto es el amor". Освен тях са вкючени и няколко испански песни, а също и 2 български класики - "Да те жадувам" и "Светът е за двама".

Накрая на 2010 се появява и втората част на проекта и - "Ain't no sunshine" - 12 кавър версии на най-обичаните и популярни световни хитове, изпълнени от Деси Слава на "тайния концерт". Сред тях са "Black velvet", "El talisman", "Believe in me", "Simply the best", "How deep is your love" и "I don't wanna miss a thing". Като нови парчета са включени дуета с Kostas Martakis "Mercy", а също и вечните класики - "Ain't no sunshine" и "I will always love you".

2011г.

Точно вечерта на 1.01.2011 година Деси Слава участва в предаването "В джаза събота вечер" с новото си парче, което е неповторимата класика, изпълнявана във времето от Bob Marley и Lenny Kravitz - "Ain't no sunshine". Феновете са впечатлени от майсторството на певицата, доказано по неповторим начин за пореден път.

Ударно стартираната 2011 година е доста успешна за певицата. Едно от най-големите признания за нея е поканата ѝ за участие във Евровизия, където името ѝ е включено в списъка на възможните изпълнители, редом до това на Преслава. Признанието е голямо, феновете са в очакване, а името на Преслава впоследствие е премахнато от списъка, докато това на Деси Слава все още фигурира там. На 24 декември официално става ясно, че певицата е отказала поканата, тъй като времето за създаване на песен и за подготовка е прекалено малко. Феновете са адски разочаровани от нея, но това не пречи на певицата да продължава да жъне световни успехи.

Междувременно става ясно, че новото изкушение за феновете на поп-фолка е балканският ретро хит "Рамаяна", изпълняван през годините от различни изпълнители, а в България — от неповторимия Орхан Мурад. Версията на Деси Слава носи името "Пленница на любовта". На 17 февруари, песента се завърта в ефира на радио "Сигнал плюс". Коментарите за нея са почти изцяло положителни, тъй като певицата отвръща на исканията на публиката, която се завръща към корените на фолка, с типично ретро звучене.

Близо месец по-късно, на 24 март, на участието си на наградите на списание "Нов Фолк", Деси Слава за първи път изпълнява най-новата си песен, чийто текст е писан от самата нея - "Най-неправилният мъж". Самата Деси определя новата си песен, като "нежна и песен за всички онези, които са се влюбвали и по една или друга причина не са могли да бъдат с любимия си — все си мисля, че има много такива". В началото дори и само с ТВ версия песента се приема изключително добре и за кратко време се превръща в един от големите хитове на звездата.

Само 4 дни по-късно, на 28, в ефир се появява новото ефектно видео на Деси Слава, което е към песента "Пленница на любовта". В него участие взима и Ники Първанов - Китаеца, също продуциращ собствени звезди. В музикалната лента, певицата изумява с променената визия — пребоядисана в черно, с бретон, много напомняща за времето на първите си години в Пайнер.

След този клип, кариерата на певицата тръгва многозначително в различни посоки. От една страна тя продължава със поп-фолка — на 28 април се появява тийзъра към клипа на "Най-неправилния мъж". От друга страна певицата наема свой румънски екип, с който ще прави денс музика и поп кариера под името DESS. Но това не е всичко, певицата предвижда и новия си грандиозен проект "Slavatronika", за който все още не се знае нищо, освен, че е интересна колаборация между различни музикални стилове.

На 1 май 2011 година, на екран се появява клипа към "Най-неправилния мъж". Клипът е със сюжетна линия, а Деси Слава отново изненадва с интересна визия и поведение.

Marc Vedo, един от най-известните House DJ-и в света се запознава с Деси Слава при нейно гостуване в Лондон. Там певицата се запознава и с Бой Джордж. Двамата изпълнители обещават дует, с впоследствие, след прибирането на певицата у нас, тя изпраща свои напеви на Marc Vedo, който впоследствие създава един от house хитовете на лятото - "Kalino mome", eстествено, в България песента не е оценена, както подобава.

Отново затишие, но този път пред буря. На 1 юни 2011, младата сръбска певица Тина Иванович представя песента си "Lepoto moja", която е клубен кавър на песента на Деси Слава - "Бели нощи", един от най-големите ѝ хитове. На 3 юни се появява проектът "Slavatronika". За него звездата казва - проект, изключително различен, бутиков, оригинален, некомерсиален, електронен, в същото време - фолклорен. В основата на този "експеримент" са двама музиканти от Лондон - Ванчо Манойлович и Мат Купър. Ванчо е свирил с групи от световната сцена като "Pink Floyd", "The Who" и др. От своя страна Мат Купър е музикант от небезизвестната група "Инкогнито". Участват и български музиканти, които свирят фолклорните мотиви. "Slavatronika" съдържа 13 песни, между които "Заблеяло ми агънце", "Зайди зайди", "Пустоно лудо и младо" и др., любими на Десислава.

Албумът се разпространява само по електронен път в iTunes, Amazon, Spotify, MySpace, MediaNet, eMusic, Nokia и др. Самата певица казва - "Това е един експеримент, който записах в Маями. Нямам претенции да е нещо изключително, но наистина е интересно и дори странно - комбинация между електронна музика и български фолклор... По-скоро е ценителски албум ..." Наистина албумът не пожънва почти никакъв успех, но от верните почитатели на певицата се приема много добре. Идеята за албума идва от една народна песен, в изпълнение на неповторимата Янка Рупкина - "Калиманку Денку", която Деси Слава презаписва няколко пъти, но все не се оказва доволна и оставя песента за по-нататък.

Межувременно телевизията на звездата навършва една година, а на 10 юни, Деси Слава участва в "Аз обичам България", където противник ѝ се явява Глория. Там тя изпява обичаната народна песен "Цветините очи", записана в нейн вариант. На 18 юни 2011 година на екран се появява клипа ѝ към парчето "I like", което е дело на румънския екип музиканти, с които тя работи. Идеята ѝ е да осъществи няколко подобни проекта през 1-2 месеца, които да включи в новия си албум. Парчето е в типичния за румънската музика денс ритъм, а всички фенове на звездата за доста изненадани. Песента е доста обикновена, но в ефира на The Voice, тя изпреварва песни на звезди като Rihanna, David Guetta и др. Иска името ѝ за поп сцената да бъде DESS. Заедно с "I like", певицата пуска и reggaeton remix на "Най-неправилния мъж".

Освен всичко това, певицата играе роля в новия български филм "Малък-голям". На 8 юни се появява една неприятна новина от певицата - тя решава да продаде своята телевизия, за да продължи развитието си на поп сцената. Дейността на DS Studio, обаче не е прекратена. През лятото, Деси Салва се включва в летния тур на звездите на Фен ТВ, с участия във Русе /15 август/, Велико Търново /17 август/, Пловдив /21 август/, Перник /27 август/. Публиката я приема прекрасно, като е викана много пъти на бис.

След това тя участва на XIII Международен фолклорен фестивал на инструментални и танцови групи „Раднево – 2011”, който се провежда от 8 до 12 септември. Там тя е един от главните гости, заедно с Росица Пейчева. На 18 септември Деси Слава хвърля нова "бомба" - в много свои интервюта, тя разкрива, че като DESS, подготвя дует с един от най-известните световни изпълнители. Е, става ясно, че това е рапърът и DJ oт Германия - Nana. Неговите вечни хитове се помнят и до днес - "Lonely", "Let it rain" и "Remember the time".

Mеждувременно на същата дата става ясно, че певицата е записала новото си парче "Прекали", което е за българският по-фолк пазар. То отново е румънски кавър, като част от него Деси Слава представи в гостуването си при Албена Вулева. И така, на 7 октомври, в ефира на радио Сигнал прозвучава за първи път песента "Прекали", която е в дует с румънския изпълнител Шушано / Susano. Песента обаче е пълен провал и много малко от хората я харесват, затова Деси Слава я оставя без клип.

Междувременно, седмица по-късно, става ясно, че филмът "Малък-голям", в който певицата участва е награден за "Златна роза". Това е поредното признание за звездата.

Приятните новини от Деси не спират дотук. На 15 октомври става ясно, че тя е сигурна за Евровизия 2012, след като отказа участие на миналогодишния конкурс. Освен това, певицата няма да се представи с дуета с Nana, а със самостоятелно парче, композирано от екипа, който работеше миналата година с Поли Генова по песента "На инат". Песента се казва "love Is Alive" и DESS обещава едно парче, "в което да се влюбиш". Освен Деси Слава, за конкура са класирани и имена като: Тодор Гаджалов и Стелияна Христова, Цецо Елвиса, Софи Маринова, Маргарита Хранова, Вяра Пантелеева, Светозар Христов. Но песента на Деси Слава е с най-много събрани точки.

2012г.

През месец януари Деси Слава има гостуване в "Открит микрофон", където разказва за новите си проекти, сред които денс парче и поп-фолк песен, а също и нов дует с Тони Стораро, част от който беше представен акапелно при друго гостуване и на двете звезди, този път по Нова ТВ.

В края на месец януари в интернет изтича нова песен на звездата - кавър на световния хит на Michel Teló - Ai se eu te pego. Повечето хора в интернет пространството и по форумите коментират по не много ласкав начин кавъра, но звездата разказва как и защо се е случило така :„Не ми е приятно, разбира се. Това е нещо много лично. Песента на Michel Telo е любима и много специална за едни мои приятели. Те са двойка от сравнително скоро. Маги ми е близка и много искаше да изненада приятеля си. Самата аз харесвам песента и взех присърце идеята й. Веднага организирах да запиша песента с български текст, защото имах участие в столичен клуб и там беше идеалното място да ги изненадам. Поканих ги на участието ми и изпях песента, като разбира се, беше специален поздрав за тях.

Не съм имала намерение да записвам или пък да издавам тази песен. Тя е хит и не мисля, че има нужда от версия на друг език. Просто това е моят подарък към една близка приятелка, която обожава тази песен. Не съм мислила заглавие, тя е просто послание на една жена, която е готова да направи всичко за един-единствен мъж. Дори не ми се иска да обявявам хората, които са ми помогнали за тази песен. Тя е както се казва „по истински случай” и посветена на точно определен човек. Беше и е предвидена само за тесен кръг от хора...Не съм и предполагала, че ще изтече в Интернет” – обясни Десислава.

След представянето на български финал на Евровизия, "Love is alive" остава на 2-ро място, като за финала в Баку е изпратена Софи Маринова с нейната песен "Love unlimited". Деси Слава е разочарована, но пък възражда музикалната си кариера. За начало това става с новия дует, който тя представя, заедно с Тони Стораро - "Не искам без теб". Тя се появява на бял свят на 19 април. Няколко дни преди това пък, певицата разкрива, че пътува за Лондон за записи на два нови дуета с Бой Джордж.

Месец по-късно - на 16 май е презентиран и клипа към дуета и със Стораро. Сюжетното видето предизвиква доста добри отзиви, а самата песен затвърждава статута си на хит. На 31 май пък е представена и новата и поп-фолк песен "Моето друго аз", която е по музика и аранжимент на самата Деси и TeT Master, а текста е на Росен Димитров.

На 27 юни в Интернет е пусната новата и песен за поп сцената, подписана под името DESS - "Only one" /ft. Matias Endoor/. Песента е в типичния за момента поп стил, който е гаранция за успех. На 1 юли пък се появява и тийзърът към видеото на "Моето друго аз", което представя един многообещаващ клип. На 9-ти юли се появява и клипът към "Моето друго аз", който впечатлява с интересни режисьорски виждания и съвсем допълва хитовия потенциал на песента.

На 13-ти юли става ясно, че певицата ще участва на концерта на бившата си телевизия DSTV, който ще се проведе в Бургас на 3 август от 20 часа. Наред с наложени имена като Екстра Нина, Цветелина, Луна и Орхан Мурад на концерта участват и млади изпълнители.

Дискография

Студийни албуми

  1. Нямам проблеми
  2. Да, да, да
  3. Покорителка
  4. Заклевам те
  5. Любов на сън (дует с Коста Марков)
  6. Танц на любовта
  7. Синя птица
  8. Приятелки
  9. Обади се
  10. Мъжки номера
  11. Една нощ
  1. Мъжете всичко искат
  2. Ези-тура
  3. Дяволска магия
  4. Обичам те
  5. Без криле
  6. Не идвай
  7. Ела
  8. Пустоно лудо и младо
  9. Върни радостта ми
  10. До тук
  11. Горещи страсти
  12. Невъзможна среща
  13. Палаво момиче
  14. You're the love
  1. Завинаги
  2. Жадни за любов (дует с Ивана)
  3. Страсти
  4. Само тогава
  5. Ти ще бъдеш
  6. Бели нощи
  7. Следи от сълзи
  8. Тъжно сърце
  9. Сестра брата кани
  1. Мистерия
  2. Между да и не
  3. Птица скитница
  4. Като бряг и вълна
  5. Ще те върна
  6. Две сърца
  7. Българи
  8. Мога
  9. Love above the ocean
  10. Истинска нощ
  11. Неочакван край
  1. Be your girl
  2. Просто забрави
  3. Лъжа
  4. Бъди добро момче (дует с Играта)
  5. Нежна дрога
  6. Няма те до мен (ремикс – дует с Играта)
  7. Хиляди неща
  8. На криле
  9. Връщам се
  10. Ще признаеш ли
  11. Забрави за мен
  12. Любов
  1. Тъжно сърце (ремикс)
  2. Думи две
  3. Бели нощи (ремикс)
  4. Мъжете всичко искат
  5. Неочакван край
  6. Между да и не
  7. Невъзможна среща
  8. Тъжно сърце
  9. Пустоно лудо и младо
  10. Сестра брата кани
  11. Синя птица
  12. Горещи страсти
  13. Ези-тура
  14. Жадни за любов (дует с Ивана)
  1. Жадувам (дует с Азис)
  2. Искам, но не мога
  3. Ледена кралица (Азис)
  4. Знам, че боли (дует с Азис)
  5. Знам, че боли (инструментал)
  6. Как боли (Азис)
  7. Истински щастливи
  8. Жадувам (инструментал)
  9. Микс (Dj Майк)
  1. Неприлична
  2. Не си ми спешен
  3. Гореща следа
  4. Мъж ли си
  5. Мило мое (дует с Хари Христов)
  6. Правописна грешка
  7. Нещо за душата
  8. Факт, факт
  9. Bailar sin final
  10. Сънувах те
  11. Lo-lo-love me
  12. Чудо
  1. Не е илюзия
  2. Подкожно
  3. Кажи ми (дует с Ники Георгиев)
  4. Лудост е
  5. No soy tal mujer (дует с Алфредо Торес)
  6. Някой ден
  7. Схемата
  8. От утре
  9. Сладки сънища
  10. Невъзможно е да спрем
  11. Замълчи (дует с Тони Стораро)
  12. I'll pray
  1. Слушам сърцето си
  2. Катастрофа
  3. Не можем без тях
  4. Не издържам
  5. Два магнита
  6. Една лъжа
  7. За първи път
  8. Не спирай (дует с Играта)
  9. Черен сняг
  10. Най-добрия
  11. Реге тон и малко чалга
  12. Само приятели (дует с Играта)
  13. Любимата ми грешка
  14. Черен сняг (ремикс)

VHS и DVD албуми

  1. Бели нощи
  2. Мъжете всичко искат
  3. Ези - тура
  4. Мила моя, мили мой (с Руслан Мъйнов)
  5. До тук
  6. Върни радостта ми
  7. Пустоно лудо и младо
  8. Горещи страсти
  9. Обичам те
  10. Една нощ
  11. Да, да, да
  12. Приятелки
  13. Нямам проблеми
  14. Обади се
  15. Мъжки номера
  16. Синя птица
  17. Танц на любовта
  1. Промоция на албума
  2. Видеоклиповете
  3. Жадувам (дует с Азис)
  4. Лъжа
  5. Бъди добро момче
  6. Истински щастливи
  7. Просто забрави
  8. Нежна дрога
  9. Искам, но немога
  10. Интервю

Други албуми

Оркестър Раднево и солисти 1996

  1. Иван на Рада думаше
  2. Заградил е дюргел Добри
  3. Назлънджа Добра
  4. Дойна двори мела
  5. Заплакала хубава Яна
  6. Мари, Добро, гюл, Добрано
  7. Дойчин Яна дума
  8. Индже и Пауна
  9. Дорка си мам думаше
  10. Стано, Стано

Забравена от Бога 1997

  1. Брат
  2. Попа от Сусам
  3. Приятелю, добри
  4. 100 парички, бате
  5. Забравени от Бога
  6. Земен грях
  7. Малко момиче
  8. Обади се

Коледна компилация 2002 - В нея е включено изпълнение на "Тиха нощ, свята нощ" и на megamix от най-големите ѝ хитове.

Други песни

  1. Мръсни поръчки (2012)
  2. Only one (2012)
  3. Моето друго аз (2012)
  4. Не искам без теб (с Тони Стораро) (2012)
  5. Love is alive (2012)
  6. I like (2011)
  7. Най-неправилния мъж (2011)
  8. Най-неправилния мъж (remix) (2011)
  9. Знае ли някой (2011)
  10. Забранен (2011)
  11. Мляко и канела (с Galia & LiLana) (2011)
  12. Пленница на любовта (2011)
  13. Не се срамувам (2010)
  14. Острието (2010)
  15. My pleasure, my pain (2008)
  16. 100 мечти (с Драго Владов) (2007)
  17. Извиках твойто име (с Играта) (2007)
  18. Казваш, че ме обичаш (с Азис) (2005)
  19. Искам, но не мога (2004)
  20. Истински щастливи (2004)
  21. Няма те до мен (remix с Igrata) (2004)
  22. Черни сълзи (2003)
  23. Не вярвам (2003)
  24. Няма те до мен (2003)
  25. Думи две (2003)
  26. Залюбих майко (с Емилия) (2002)
  27. Само една (с Руслан) (2002)
  28. Мила моя, мили мой (с Руслан) (2000)
  29. Бели нощи - ремикс (2000)
  30. Шоколад за двама (1999)

Филмография

Външни препратки