Легендата за Кора: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Maneki neko (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Maneki neko (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 20: Ред 20:


Смела, непокорна и талантлива, аватар Кора (17) управлява три от елементите. Нетърпеливостта й да се обучава, и мисленето й, че за да бъде силен аватар, трябва да е силен повелител е причината да не може да научи въздуха и да се свързва с духовния свят.
Смела, непокорна и талантлива, аватар Кора (17) управлява три от елементите. Нетърпеливостта й да се обучава, и мисленето й, че за да бъде силен аватар, трябва да е силен повелител е причината да не може да научи въздуха и да се свързва с духовния свят.
Тя е дъщеря на Тонрак и Сенна. Когато е на четиригодишна възраст, тя с гордост съобщава това на Белия лотус. Тринайсет години след това тя управлява съвършено три от елементите, но както винаги прибягва до физическата страна и напълно пренебрегва духовната.
Тя е дъщеря на Тонрак и Сенна. Когато е на четиригодишна възраст, тя с гордост съобщава това на Белия лотос. Тринайсет години след това тя управлява съвършено три от елементите, но както винаги прибягва до физическата страна и напълно пренебрегва духовната.
Най-верният й приятел е гигантско полярно куче-мечка на име Нага.
Най-честият проблем при усвояването на четирите стихии е противоположната на Аватар. При огнения аватар Року била водата, на въздушния номад Енг-земята, а в случая на Кора е въздуха. Макар и младият аватар да е от Южното водно племе и въздуха да не е противоположен елемент, за да го усвои трябва да е спокойна, концентрирана и уравновесена. С други думи:всичко, което тя не е.


'''''Тензин'''''
'''''Тензин'''''
Ред 27: Ред 29:
Тензин е представлител на въздушните номади в Съвета на Обединената република на нациите.
Тензин е представлител на въздушните номади в Съвета на Обединената република на нациите.
Той живее на Острова на Въдушния храм заедно с бременната си жена Пема (35) и трите му деца Меело (4), Ики (7) и Джинора (11)
Той живее на Острова на Въдушния храм заедно с бременната си жена Пема (35) и трите му деца Меело (4), Ики (7) и Джинора (11)
Тензин има много отговорности към Република Сити и заради нарастващото въстание революция не може да отиде в Белия лотус и да обучи Кора на въздушно повеляване... другият вариант е тя да дойде при него. Проблемът, е че Представителите на Белия лотус не са съгласни. Тогава Кора решава да действа и тръгва без никой, освен Катара, да знае.
Тензин има много отговорности към Република Сити и заради нарастващота революция не може да отиде в Белия лотос и да обучи Кора на въздушно повеляване... другият вариант е тя да дойде при него. Проблемът, е че Представителите на Белия лотос не са съгласни. Тогава Кора решава да действа и тръгва без никой, освен Катара, да знае.


'''''Мако'''''
'''''Мако'''''

Версия от 14:51, 27 септември 2012

Въведение

Земя, Огън, Въздух, Вода... Само Аватар може да контролира и четирите стихии, и да донесе равновесие между Водното племе, Земното кралство, Огнената нация и Въздушните номади.

Минали са 70 години откакто аватар Енг и неговите приятели са прекратили стогодишната война. Колонизираната Огнена нация вече е Обединена република на нациите.

Името на столицата било Републик Сити, място където повелители и неповелители от целият свят могат да живеят заедно в мир и хармония.

Аватар Енг е извършил още много значителни неща през живота си, но както цикъла на сезоните, така и цикъла на Аватар трябва да започне от начало. '


Герои


Кора

Смела, непокорна и талантлива, аватар Кора (17) управлява три от елементите. Нетърпеливостта й да се обучава, и мисленето й, че за да бъде силен аватар, трябва да е силен повелител е причината да не може да научи въздуха и да се свързва с духовния свят. Тя е дъщеря на Тонрак и Сенна. Когато е на четиригодишна възраст, тя с гордост съобщава това на Белия лотос. Тринайсет години след това тя управлява съвършено три от елементите, но както винаги прибягва до физическата страна и напълно пренебрегва духовната. Най-верният й приятел е гигантско полярно куче-мечка на име Нага. Най-честият проблем при усвояването на четирите стихии е противоположната на Аватар. При огнения аватар Року била водата, на въздушния номад Енг-земята, а в случая на Кора е въздуха. Макар и младият аватар да е от Южното водно племе и въздуха да не е противоположен елемент, за да го усвои трябва да е спокойна, концентрирана и уравновесена. С други думи:всичко, което тя не е.

Тензин

Тензин (51) е най-малкият син на Енг и Катара. От малък той е много сериозен, тих, спокоен, строг и изпитва презрение към професионалното повеляване. Неговото търпение много често е под изпитание, заради щурите му деца и най-вече заради нетърпението на Кора да се обучава. Тензин е представлител на въздушните номади в Съвета на Обединената република на нациите. Той живее на Острова на Въдушния храм заедно с бременната си жена Пема (35) и трите му деца Меело (4), Ики (7) и Джинора (11) Тензин има много отговорности към Република Сити и заради нарастващота революция не може да отиде в Белия лотос и да обучи Кора на въздушно повеляване... другият вариант е тя да дойде при него. Проблемът, е че Представителите на Белия лотос не са съгласни. Тогава Кора решава да действа и тръгва без никой, освен Катара, да знае.

Мако

Мако (18) е огнен повелител. Идва от смесено семейство. Той и брат му са израснали на улицата ката сираци. Мако винаги прави всичко възможно за да се грижи за по-малкият си брат и докато играе в мачовете по професионално повеляване като капитан на Огнените кучета, всъщност той играе за оцеляването си. Сам признава, че миналото му не винаги е било легално. По характер Мако е мълчалив и затворен в себе си, но понякога и той се отпуска, когато е с Болин, Кора и Асами, или когато има някакво постижение.

Болин

Болин (16) е пълна противоположност на брат си Мако. Безгрижен, наивен и винаги весел на лицето му винаги има усмивка. И двамата братя са много близки, въпреки, че са пълни противоположности. Като земен повелител, Болин има по-различен стил от традиционния. Стилът му е леко танцувален и много полезен в мачовете по професионално повеляване. Най-добрият му приятел е огнено куче, което един ден той намира да се рови боклука и го кръщава Пабу.

Асами

Асами е дъщеря на най-богатия индустриалец, създателя на сатомобилите Хироши Сато. Асами е огромен фен на Огнените кучета. След като без да иска блъска невнимателно пресичащия Мако, тя разбира, че той е член на Огнените кучета и за да му се реваншира го кани на вечеря в скъп ресторант. Скоро след това разбира, че заради паричния си проблем Огнените кучета няма да могат да участват на шампионата и успява да убеди баща си да ги спонсорира. По-късно тя става приятелка на Мако и присъства на всички мачове. Дори когато разбира, че баща й е преминал на лошата страна, тя остава вярна на убежденията си и остава на страната на Аватар.

Лин Бейфонг

Лин Бейфонг (50) е дъщерята на Тоф Бейфонг-първият метален повелител и една от приятелите на аватар Енг. Тя е ръководител на полицейските отряди по метално повеляване. Въпреки, че майка й е била приятел с миналия аватар, Лин не е много привързана към новия аватар, поради безрасъдните й действия, заради които една от улиците на Република Сити остава почти унищожена. И въпреки това остава вярна на Кора и Тензин, дори и под заплаха.

Тарлок

Тарлок (37) е представител на Северното водно племе в Съвета на Обединената република на нациите и е в постоянен конфликт с Тензин. Макар и всички да го смятат за честен, той всъщнос е голям манипулатор и е много амбициозен. Въпреки всичко това, Тарлок мисли и най-доброто за града. Тарлок е и много способен воден повелител. Достатъчно умел и интелигентен е за да води боен отряд.

Амон

Той е предводителя на революцията в Република Сити. Той е пъргав и потаен боец, притежаващ знанието как да отнема силите на повелителите завинаги. За Амон почти нищо не се знае. Неговата бързина и ловкост и знанието му да отнема сили го прави силен почти колкото всички повелители. Амон никога не е бил виждан без маска и никой не знае нищо за него. Според собствените му думи, той е син на бедно фермерско семейство, изнудвано от огнен повелител. Разказва, и чекогато баща му се опълчил срещу повелителя, той ги убил, а лицето му обезобразил, принуждавайки го да носи маска.

Източници

[1]