Скот Адкинс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
ErikvanB (беседа | приноси)
Likely copyright violation.
Makecat-bot (беседа | приноси)
м r2.7.3) (Робот Добавяне: vi:Scott Adkins
Ред 48: Ред 48:
[[sk:Scott Adkins]]
[[sk:Scott Adkins]]
[[tr:Scott Adkins]]
[[tr:Scott Adkins]]
[[vi:Scott Adkins]]

Версия от 04:31, 11 ноември 2012

Скот Адкинс
Scott Adkins
РоденСкот Адкинс (Scott Adkins)
17 юни 1976 г. (1976-06-17) (47 г.)
Активност2001-досега
Значими ролиКейси Боуман (Нинджа)
Юрий Бойка (Фаворитът)
Уебсайтhttp://www.scottadkins.com/
Скот Адкинс в Общомедия

Скот Адкинс е британски актьор, роден на 17 юни 1976 в Бирмингам , Англия. Известен е със своята роля на Юрий Бойка във филмът „Undisputed“. Други известни филми с него са „Нинджа“, „Турнирът“, „Унивресален Войник 4“.

В детска възраст се занимава с различни бойни спортове между които кикбокс и джудо. Има по-голям брат Крег. Скот Адкинс е с испанска жилка — неговата прабаба е от Испания. Влиза в класа по актьорско майсторство в Сътън Колдфийлд Колидж. На 21 годишна възраст му е предложено място в Уебър Дъглас академия за драматично изкуство. Въпреки това заради финансови проблеми по това време така и не успява да завърши академията.

Първият му професионален пробив идва, когато му е предложена роля в Хонг Конг във филм за бойните изкуства наречен „Extreme Challenge“ така се озова на Изток за първи път. След това получава предложение за сериала на BBC „Лекари“.

Първата главна роля, която получава е в кинохитът на Исак Флорентин — „Нинджа“ 2010 г. През 2011 е включен във високобюджетното продължение на „Непобедимите“ със Силвестър Сталоун.

Други връзки