Христо Ботев (БНР програма): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 27: Ред 27:


* [http://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Radio Програма Хоризонт в английската уикипедия]
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Radio Програма Хоризонт в английската уикипедия]

http://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Radio

Версия от 11:04, 19 юли 2006

Програма "Христо Ботев" се подготвя и излъчва от Българско национално радио. Предава се денонощно и е предназначена да служи на културата и образованието.

Тя е единствената българска радиопрограма, в която има радиотеатър, курсове за изучаване на различни езици, образователни предавания за актуални проблеми на съвременния свят.

Излъчва често опери или концерти с перфектно качество на звука, а нерядко - и по време на тяхното изпълнение пред публика. Публицистиката е разположена на много места в програмата. Преди обед в дните от понеделник до петък е токшоуто "Добър ден", чието съдържание е специализирано в различните дни (икономика, право, социална политика, вътрешна политика, международна политика).

Различни нюанси придават "Семейна събота" (развлекателно предаване за подчертана връзка с публиката), "Ключове" (за медии и художествена литература), изпълнените с хумор "Академия комика ", "Кабаре ", предаването за рибарите и ловците, няколко предавания, посветени на народните обичаи, народопсихологията и религиозното чувство, заложено у хората, за етносите, населяващи страната (това предаване е единствено сред българските радиопрограми).

Директор: и.д. Борис Арнаудов


Контакти

Адрес: София 1040, бул. Драган Цанков 4

Телефон: (02) 9336 571, (02) 9336 559

eл. поща: hristobotev@bnr.bg

Източници

Официален сайт http://www.bnr.bg/HristoBotev/

Вижте още