Алекто и Амик Кароу: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Rikkikiki (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Atella (беседа | приноси)
м отстъпи, правописни, дублирани препрадки
Ред 1: Ред 1:
'''Алекто и Амик Кароу''' са измислени герои на [[Джоан Роулинг]] от поредицата [[Хари Потър]].Алекто и Амик са сестра и брат магьосници,които са [[смъртожаден|смъртожадни]] и едни от най-верните поддръжници на [[Волдемор]].
'''Алекто и Амик Кароу''' са измислени герои на [[Джоан Роулинг]] от поредицата [[Хари Потър]]. Алекто и Амик са сестра и брат магьосници, които са [[смъртожаден|смъртожадни]] и едни от най-верните поддръжници на [[Волдемор]].




=== История ===
=== История ===
За първи път за тях се споменава в шестата книга от поредицата.Те,заедно с още няколоко смъртожадни,стават преки свидетели на смъртта на [[Албус Дъмбълдор]],който е убит от професор [[Сивиръс Снейп]] в [[Хогуортс]].След това те са споменати и в седмата последна част от поредицата,когато са назначени за учители в Хогуортс по искане на Черния лорд,за да може той да контролира училището.Алекто Кароу е назначена за учител по [[Мъгълознание]] в училището,на мястото на убитата от [[Волдемор]] професор [[Чарити Бърбидж]].Братът на Алекто,Амик Кароу е назначен за учител по [[Защита срещу черните изкуства]]
За пръви път се споменават в шестата книга от поредицата Хари Потър. Те, заедно с още няколоко смъртожадни, са преки свидетели на смъртта на [[Албус Дъмбълдор]], който е убит от професор [[Сивиръс Снейп]] в [[Хогуортс]]. След това са споменати в седмата (последна) част от поредицата, когато са назначени за учители в Хогуортс по искане на [[Волдемор]] - Черния лорд, за да може той да контролира училището. Алекто Кароу е назначена за учител по [[Мъгълознание]] на мястото на убитата от Волдемор професор [[Чарити Бърбидж]]. Братът на Алекто, Амик Кароу е назначен за учител по [[Защита срещу черните изкуства]] на мястото на [[Сивиръс Снейп]], който става директор на [[Хогуортс]]. В края на последната част двамата взимат активно участие в нападението на Хогуортс, заедно с останалите смъртожадни.
на мястото на [[Сивиръс Снейп]],който става директор на [[Хогуортс]].В края на последната част двамата взимат активно участие в нападението на [[Хогуортс]],заедно с останалите смъртожадни.


{{Хари Потър-мъниче}}
{{Хари Потър-мъниче}}

Версия от 13:23, 13 февруари 2013

Алекто и Амик Кароу са измислени герои на Джоан Роулинг от поредицата Хари Потър. Алекто и Амик са сестра и брат магьосници, които са смъртожадни и едни от най-верните поддръжници на Волдемор.


История

За пръви път се споменават в шестата книга от поредицата Хари Потър. Те, заедно с още няколоко смъртожадни, са преки свидетели на смъртта на Албус Дъмбълдор, който е убит от професор Сивиръс Снейп в Хогуортс. След това са споменати в седмата (последна) част от поредицата, когато са назначени за учители в Хогуортс по искане на Волдемор - Черния лорд, за да може той да контролира училището. Алекто Кароу е назначена за учител по Мъгълознание на мястото на убитата от Волдемор професор Чарити Бърбидж. Братът на Алекто, Амик Кароу е назначен за учител по Защита срещу черните изкуства на мястото на Сивиръс Снейп, който става директор на Хогуортс. В края на последната част двамата взимат активно участие в нападението на Хогуортс, заедно с останалите смъртожадни.

Шаблон:Хари Потър-мъниче