Мани Лехман: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
EmausBot (беседа | приноси)
м r2.7.2+) (Робот: Променяне от en:Manny Lehman на en:Manny Lehman (disc jockey)
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 1 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q6751013.
Ред 22: Ред 22:
[[Категория:Диджеи]]
[[Категория:Диджеи]]
[[Категория:Продуценти]]
[[Категория:Продуценти]]

[[en:Manny Lehman (disc jockey)]]

Версия от 18:56, 19 март 2013

Мани Лехман
Стилхаус
Уебсайтwww.djmannylehman.me

Мани Лехман е световно акламиран хаус диджей и продуцент;нещо повече- той е едно от най-желаните имена от артистите по повод изготвянето на ремикси,заради способността си да да превръща продукцията им клубни хитове. Мани се ражда в семейството на Пуерто Риканци в Ню Йорк, като първата му стъпка в музикалната индустрия е постъпването на работа в легендарния Манхатънски звукозаписен магазин ВинилМания, което му помага да се досегне до имена като Джуниър Васкес, Виктор Калдерон или Тони Морган - имена, вече извоювали местото си на разрастващата се хаус сцена на Ню-Йоркския нощен живот в началото на 90-те.

Страстта му към музиката му позволява да израстне, неслучайно той получавая поста на "директор на денс промоциите в A&M Рекърдс.Задачата му да издирва и лансира нови таланти успешно го издига до поста вицепрезидент в звукозаписната компания. На Мани се преписват заслугите за откриването на Сесилия Пенистън, позната най-вече под артистичния си псевдоним Сиси Пенистън, давайки и стартов тласък за конкурентната танцувална сцена,която се заражда през 90-те. По-късно той ще е човекът, който ще продуцира нейният сингъл "Най-Накрая", който успешно се реализира като едни от най-силните клубни хитове в началото на 90-те.

Периодът на Мани в A&M Рекърдс е и времето,когато той успешно завързва контакт с имена като Джанет Джексън, Шерил Кроу, Стинг които му дават повече от начален тласък в напътсвията относно клубното звучене. Със създалото се партньорство между Мани и парти промоутъра Джефри Санкер, Мани изоставя работата си в А&М за да може да се фокусира изцяло над диджейството и продуцентската дейност.