Когалук: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: {{Река инфо |име = Когалук |картинка = |картинка-описание ...
 
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 1 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q217670.
Ред 42: Ред 42:
[[Категория:Реки в Канада]]
[[Категория:Реки в Канада]]
[[Категория:Квебек]]
[[Категория:Квебек]]

[[de:Rivière Kogaluc]]

Версия от 00:28, 5 април 2013

Шаблон:Река инфо Когалук (на английски Kogaluc River, на френски Rivière Kogaluc) е река в източната част на Канада, северната част на провинция Квебек, вливаща се в североизточната част на Хъдсъновия залив. Дължината ѝ от 304 км[1] ѝ отрежда 117-то място сред реките на Канада.

Река Когалук извира на 222 м н.в., на около 38 км югозападно от езерото Пейн, разположено в южната част на полуостров Унгава (северната част на полуостров Лабрадор. Тече в северозападна посока, като преминава през десетки малки проточни езера, бързеи и прагове. Влива се в североизточната част на Хъдсъновия залив.

Площта на водосборния басейн на Когалук е 11 600 km2[1], като на север граничи с водосборния басейн на река Пувирнитук, а на юг — с водосборния басейн на река Инуксуак и двете вливащи се в Хъдсъновия залив. На североизток граничи с водосборния басейн на река Арно, вливаща се в залива Унгава.

Многогодишният среден дебит в устието на Когалук е 180 m3/s[1], като максимумът е през юни и юли, а минимумът е през февруари-март. Снежно-дъждовно подхранване. От ноември до края на април-началото на май реката замръзва.

Вижте също

Източници

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Rivière Kogaluc в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​