Иван Радоев (актьор): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Етикети: Визуален редактор Премахнати източници/бележки
Ред 11: Ред 11:


==Биография==
==Биография==
Роден е на 7 октомври 1972 г. През 1995 г. завършва [[актьорско майсторство]] в [[НАТФИЗ|НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”]] в класа на професор [[Димитрина Гюрова]]. Същата година започва да играе на сцената на театър [[Театър „Българска армия“|„Българска армия“]]<ref>[http://tba.art.bg/profile.php?p=38 Биография на сайта на театър Българска армия], посетено на 14.03.2013</ref>.
Роден е на 7 октомври 1972 г . Син на Иван Радоев - поет и драматург . През 1995 г. завършва [[актьорско майсторство]] в [[НАТФИЗ|НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”]] в класа на професор [[Димитрина Гюрова]]. Носител на наградата "Аскеер" за ролята му "Йонадав", в едноименната пиеса и наградата на името на Иван Димов за млад актьор , златна роза за ролята му във филма "Емигранти" . От 1995 година постъпва в трупата на театър "Българска армия".


== Филмография ==
== Филмография ==

Версия от 13:27, 30 октомври 2013

Вижте пояснителната страница за други личности с името Иван Радоев.

Иван Радоев
български актьор
Роден
?
Семейство

Уебсайт

Иван Радоев е български актьор.

Биография

Роден е на 7 октомври 1972 г . Син на Иван Радоев - поет и драматург . През 1995 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на професор Димитрина Гюрова. Носител на наградата "Аскеер" за ролята му "Йонадав", в едноименната пиеса и наградата на името на Иван Димов за млад актьор , златна роза за ролята му във филма "Емигранти" . От 1995 година постъпва в трупата на театър "Българска армия".

Филмография

Източници