Кофи Кингстън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{обработка|форматиране}}{{без източници}}
'''{{обработка|форматиране}}{{без източници}}
{{Кечист
{{Кечист
| име = Кофи Кингстън
| име = Кофи Кингстън
Ред 72: Ред 72:
**"S.O.S." от Коли Бъдс
**"S.O.S." от Коли Бъдс


*'''Титли:'''
*'''Титли:
'''WWE Интерконтинентален шампион (4 пъти)
**"WWE Интерконтинентален шампион (4 пъти)
WWE Шампион на Съединените щати (3 пъти,настоящ)
**"WWE Шампион на Съединените щати (3 пъти,настоящ)
WWE Отборен шампион (2 пъти)- с Евън Борн, с Ар-Труф
**"WWE Отборен шампион (2 пъти)- с Евън Борн, с Ар-Труф
Световен Отборен шампион (1 път)- с СМ Пънк
**"Световен Отборен шампион (1 път)- с СМ Пънк
'''


{{СОРТКАТ:Кингстън, Кофи}}
{{СОРТКАТ:Кингстън, Кофи}}
Ред 86: Ред 85:
{{Кечисти на WWE}}
{{Кечисти на WWE}}
{{американци-мъниче}}
{{американци-мъниче}}
'''

Версия от 16:50, 21 декември 2013

Кофи Кингстън
Снимка на Кофи Кингстън
Роден
14 август 1981 г. (1981-08-14) (42 г.)
Живее вСАЩ
Професионална кариера в кеча
Сценични
имена
Кофи Ямайка
Кофи Нахадже Кингстън
Кофи Кингстън
Височина185 см
Тегло98 кг
Дебют4 юни 2006
Кофи Кингстън в Общомедия

Кофи Саркоди-Менсах (Шаблон:Lang-en) е ганайско-американски кечист, по-добре познат на ринга като Кофи Кингстън. Той е роден на 14 август 1981 година в Гана. Работи за Световната федерация по кеч в шоуто "Първична сила".

Първична сила

Кофи започва кариерата си в "Първична сила". Още в първият си мач той побеждава Крис Джерико и става новият Интерконтинентален шампион. Кофи донася свеж въздух във федерацията и се доказва много пъти, като побеждава Острието, Трите хикса, Рей Мистерио, "Голямото червено чудовище" Кейн и други известни кечисти.

Печели Световните отборни титли със СМ Пънк, двамата ги запазват на "Оцеляване" (Survivor Series-2008), но ги губят от отбора на Джон Морисън и Миз. Няколко седмици по-късно той участва в мач за определянето на Първи претендент за титлата на Съединените щати. Кофи печели мача, и в следващото "Разбиване" той побеждава MVP и става новият шампион на Съединените щати.

Кофи като шампион на Съединените щати

След като губи титлата си от Сантино Марела, той започва вражда с Ренди Ортън и неговият отбор "Наследниците". На турнира "Клетка за елиминация" (Elimination chamber), в мача за титлата на федерацията, Кофи е на крачка от успеха, когато "Наследниците" се намесват, Ортън прави RKO на Кингстън, тушира го и става шампион.

Кофи се завръща в следващата "Първична сила", като поврежда новата кола на Ортън. В замяна на това, "Пепелянката" напада в гръб Кингстън на следващият му мач. Кофи отсъства няколко седмици, когато се завръща по време на мача между Ортън и Джон Сина за WWE титлата, и помага на Сина да я спечели. Кофи Кингстън е последният оцелял на турнира Сървайвър през 2009 година след като неговият отбор е елиминиран, на ринга остават само Кингстън и Ортън, Кингстън елиминира Ортън и печели турнира Сървайвър.

Следват няколко мача помежду им, в които Ортън печели. Враждата им приключва на турнира "Ем Ес Ес - Маси, Стълби и Столове", когато Кофи прави "Бум-Бум Крак Брадва" на масата върху Ренди Ортън и го изпраща в болнични за два месеца.


Опазва титлата на "Екстремни правила", "Фатална четворка", "Точка на пречупване", "Нощта на шампионите" и на "Ад в клетка". Популярността му сред феновете на кеча се увеличава, и той започва да засенчва Джеф Харди, Джон Сина и Шон Майкълс. С право е обявен за един от най-великите шампиони на щатите. На 5 октомври губи титлата си от Миз.

Продължава да се състезава с голям успех, и е приет в отбора на "Първична сила" на "Турнира на най-добрите" (Bragging rights). На крачка от това да занесе победата на отбора си е, но тогава Грамадата предава своя отбор и прави "Задушаващо тръшване" на Кофи. Отбора на "Разбиване" печели срещата.

На 26 април той е преместен в "Разбиване".

Разбиване

Кофи прави своя дебют срещу Крисчън, и го побеждава след доста оспорван мач. Печели редица мачове със различни опоненти, и се класира за "Договорът в куфарчето" на Кеч Мания 26, но мача е спечелен от Джак Фукльото.

Побеждава Дрю Макинтайър и става за втори път Интерконтинентален шампион. Запазва титлата цели месеца, когато Долф Зиглър му я отнема.

На турнира "Оцеляване" 2010 играе в традиционният отборен мач, заедно с Рей Мистерио, Грамадата, Крис Майстора и MVP срещу Алберто дел Рио, Тайлър Рекс, Коуди Роудс, Джак Фукльото и Макинтайър. Печели отбора на Мистерио.

Кофи продължава да побеждава в мачовете си. Става един от най-популярните кечисти във федерацията. През 2011 година той става за трети път Интерконтинентален шампион, като побеждава Долф Зиглър със завършващият си ход - "Беда в рая".

Първична сила

На 25 април 2011 при жребия на Световната федерация Кофи Кингстън е преместен в Първична сила. На 1 Май 2011 на турнира Екстремни правила Кофи прави впечатляващ мач със маси срещу Шеймъс, побеждава го и става шампион на Съединените щати за втори път. На 22 август 2011 във епизод на "Първична сила", Кингстън спечели шампионската отборна титла на федерацията заедно със Евън Борн, когато победи Дейвид Отунга и Майкъл Макгиликъти. На 30 Април 2012 във епизод на "Първична сила", Кингстън си върна шампионската отборна титла на федерацията заедно със Ар Труф побеждавайки Същите хора, от който я бе изгубил - Примо и Епико. На 17 Октомври 2012 във впечатляващ мач на Main Event, Кингстън победи Миз и спечели Интерконтиненталната титла за четвърти път в кариерата си.Това е исторически момент, тъй като той стана първият шампион коронован във шоуто Main Event. На 15 Април 2013 във шоуто "Първична сила", Кингстън победи Антонио Сезаро по зрелищен начин, след като три пъти успя да се повдигне след туш и спечели третата си титла на Съединените щати приключвайки чудовищно дългият рейн на швейцареца 239 дни. До този момент Кофи Кингстън е спечелил 10 шампионски титли във федерацията, което го прави един от най-успешните млади кечисти за всички времена.

В кеча

  • Хватки от арсенала му:
    • Беда в рая (Trouble in Paradise)
    • Бум-Бум Крак Брадва (Boom-Boom Leg Drop)
      Кофи прави "Бум-Бум Крак Брадва" на своя опонент
    • Падащ лист (Dropkick)
    • Летяща преса с тяло (Diving crossbody)
    • Руско спъване на коня (Russian Leg Sweep)
    • Флапджак (Flapjack)
    • Порещ лакът (Springboard clothesline)
    • Европейски ъперкът (European uppercut)
    • Пържола (Big chop)
  • Въвеждаща музика:
    • "Confrontation" от Деймън Марлей
    • "S.O.S." от Коли Бъдс
  • Титли:
    • "WWE Интерконтинентален шампион (4 пъти)
    • "WWE Шампион на Съединените щати (3 пъти,настоящ)
    • "WWE Отборен шампион (2 пъти)- с Евън Борн, с Ар-Труф
    • "Световен Отборен шампион (1 път)- с СМ Пънк

Шаблон:Американци-мъниче