Бриндизи: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м | регион = Пулия
Редакция без резюме
Ред 22: Ред 22:
}}
}}


'''Брѝндизи''' (на [[италиански]] ''Brindisi''; известен още като '''Брундизий'''/''Brundisium'') е [[град]] с многовековна история, разположен в днешна Южна [[Италия]]. Има голямо икономическо значение, тъй като има пристанище на [[Адриатическо море]], което още по римско време се използва за морска търговия с [[Древна Гърция|Гърция]] и [[Ориент]]а. Още тогава бил свързан с [[Рим]] и други градове чрез пътищата [[Виа Апия]] и [[Виа Траяна]]. Днес е административен център на провинция [[Бриндизи (провинция)|Бриндизи]], част от региона [[Апулия]]. Има население от около 90 000 души.
'''Брѝндизи''' (на [[италиански]] ''Brindisi''; известен още като '''Брундизий'''/''Brundisium'') е [[град]] с многовековна история и община, разположен в днешна [[Южна Италия]]. Има голямо икономическо значение, тъй като има пристанище на [[Адриатическо море]], което още по римско време се използва за морска търговия с [[Древна Гърция|Гърция]] и [[Ориент]]а. Още тогава бил свързан с [[Рим]] и други градове чрез пътищата [[Виа Апия]] и [[Виа Траяна]]. Днес е административен център на провинция [[Бриндизи (провинция)|Бриндизи]], част от региона [[Апулия]]. Има население от около 90 000 души.


== Личности ==
== Личности ==

Версия от 14:37, 31 януари 2014

Шаблон:Селище в Италия инфо

Брѝндизи (на италиански Brindisi; известен още като Брундизий/Brundisium) е град с многовековна история и община, разположен в днешна Южна Италия. Има голямо икономическо значение, тъй като има пристанище на Адриатическо море, което още по римско време се използва за морска търговия с Гърция и Ориента. Още тогава бил свързан с Рим и други градове чрез пътищата Виа Апия и Виа Траяна. Днес е административен център на провинция Бриндизи, част от региона Апулия. Има население от около 90 000 души.

Личности

Родени

Побратимени градове

Външни препратки

Шаблон:География-мъниче Шаблон:Италия-мъниче Шаблон:Link FA