Мария Силвестър: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 42: Ред 42:
[[Категория:Български озвучаващи артисти]]
[[Категория:Български озвучаващи артисти]]
[[Категория:Български актьори и актриси]]
[[Категория:Български актьори и актриси]]
[[Категория:Български телевизионни водещи]]

Версия от 17:02, 21 април 2014

Мария Силвестър
телевизионна водеща и актриса
Родена
28 февруари 1977 г. (1977-02-28) (47 г.)

Мария Силвестър е българска телевизионна водеща, модел и актриса родена на 28 февруари 1977 година.[1]

Биография

Учила е право и психология, а в края на 90-те е топмодел. По собствените ѝ думи към телевизията се е ориентирала случайно, когато я повикали да стане сценарист в сутрешното предаване на Гала "На кафе". Преди това работела в списание.

Позната е на зрителите като водеща и репортерка – от предаванията "Тройка по никое време" пo TV7, Вечерното шоу на Азис по PRO.BG/TV2, "Красива наука" (заедно с ядрения физик Леандър Литов) по БНТ, комедийния сериал "Тя и той", танцувалното риалити по Нова телевизия "VIP Dance", където участва в един отбор с Боби Турбото и двамата са сред фаворитите на публиката. Заедно с Камен Воденичаров и Андрей Захариев, е едно от лицата на седмичното токшоу по БНТ 1 "Неделя по три" (н3Dеля Х3). През 2014 г. е водеща третият сезон на реалити предаването по bTV, "България търси талант".[2][3]

Актьорска кариера

Кариера в озвучаването

За първи път дублира анимационен филм през 2012 година. Получава роля във „Мадагаскар 3“, където озвучава героинята Джия (женски ягуар).

Личен живот

През 2009 година участва в шоуто VIP Dance заедно с актьора Борислав Захариев. Щастливо омъжена е за актьора Силвестър Силвестров от 2000 г. и двамата имат един син – Давид.

Източници

Шаблон:Актьор-мъниче