Тиф Лейси: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 20: Ред 20:




'''Тиф Лейси''' е британска [[певица]], [[автор на песни]], [[поет|поетеса]] и [[художник|художничка]]. Нейната певческа кариера е съсредоточена главно в жанра на електронната [[денс музика]]. На широката публика тя е позната най-вече с глобалните си хитове „Ecstasy“, „Marrakech“ и „Here With Me“, в сътрудничество с немския [[диджей]] [[ATB|Ей Ти Би]]. Сред феновете на транс музиката Лейси е добре позната и с многобройните си сътрудничества със звезди от ранга на [[Пол Оукънфолд]], Matt Darey, Cosmic Gate, Bobina, Tenishia и Headstrong.
'''Тиф Лейси''' е британска [[певица]], [[автор на песни]], [[поет|поетеса]] и [[художник|художничка]]. Нейната певческа кариера е съсредоточена главно в жанра на електронната [[денс музика]]. На широката публика тя е позната най-вече с глобалните си хитове „Ecstasy“, „Marrakech“ и „Here With Me“, в сътрудничество с немския [[диджей]] [[ATB|Ей Ти Би]]. Сред феновете на транс музиката Лейси е добре позната и с многобройните си сътрудничества със звезди от ранга на Paul Oakenfold, Matt Darey, Cosmic Gate, Bobina, Tenishia и Headstrong.


==Биография==
==Биография==

Версия от 13:24, 30 април 2014

Тиф Лейси
Родена
Тифани Лейси
29 октомври 1965 г. (58 г.)
Стилелектронна музика, транс
Активностот 1981 г.


Тиф Лейси е британска певица, автор на песни, поетеса и художничка. Нейната певческа кариера е съсредоточена главно в жанра на електронната денс музика. На широката публика тя е позната най-вече с глобалните си хитове „Ecstasy“, „Marrakech“ и „Here With Me“, в сътрудничество с немския диджей Ей Ти Би. Сред феновете на транс музиката Лейси е добре позната и с многобройните си сътрудничества със звезди от ранга на Paul Oakenfold, Matt Darey, Cosmic Gate, Bobina, Tenishia и Headstrong.

Биография

Тиф Лейси започва да пише първите си песни на 14 годишна възраст, а на 16 започва и да ги изпълнява на сцена. Първоначално е избрана за беквокалистка на бандата Falling Man, а по-късно е фронт вокал на Frankenstein's Baby, с които прави няколко турнета във Великобритания и Ирландия и записва няколко сингъла, които се превръщат в хитове на Острова. Точно когато е пред договор с американската музикална компания Virgin, съставът се разпада, като Лейси иска пълна свобода над звукозаписната си дейност. Така тя се оттеля от музикалната сцена за известно време, обмисляйки в каква посока да насочи творческия си потенциал.

Кариера в електронната денс музика

През 2001-ва година Тиф Лейси научава за провеждането на прослушване на вокалистки за предстоящия албум на Paul Oakenfold. Така тя изпраща свои демо записи и бива избрана от германската звезда да запише парчето "Hyptnotised", което по-късно влиза в Топ 50 на класацията за денс сингли на американското списание Билборд, както и в Топ 20 на официалната сингъл класация на Финландия. Скоро след това идва и предложението на Крис Дечечо, познат като Redd Square, с когото Тиф Лейси записва парчето "In Your Hands", което тя промотира и с изпълнения на живо. През 2003-та следва The Thrillseekers с хита "Affinity" и отново турне, и така в рамките на една година певицата се превръща в интернационална звезда на ъндърграунд музиката. Заветният момент за Тиф е през 2004-та когато германският диджей ATB я кани да запише вокалите на три песни в албума му "No Silence". Това са "Marrakech", "Ecstasy" и "Here With Me". Първата е водещият сингъл на тавата, който влиза в Топ 10 и Топ 20 на всички евро класации и освен това е включена в саундтрака на филма на Рени Харлин "Mindhunters" с LL Cool J. Втората, "Ecstasy", се превръща в най-големия хит в кариерата както на Тиф Лейси, така и на ATB. Докато синглите са начело на класациите, двамата правят и турне, като по същото време записват и още едно парче - "Humanity", което след издаването си се превръща в поредния глобален хит. Следващият сингъл на певицата, "Arise" с Mike Shiver и Ashkan Fardost, получава място в селекцията на Тиесто и е включен в най-продаваната компилация на 2006-та година - "In Search of Sunrise 5: Los Angeles".

През 2005-та Тиф Лейси, вече утвърдена звезда от световна величина, започва да получава предложение след предложение, както от известни имена, така и от начинаещи продуценти. Известно от този пердиод е приятелството й с Matt Darey, който я запознава с Дон Джаксън, познат на публиката като Headstrong. Между Джаксън и Тиф творческата химия е забележителна и за отрицателно време се ражда техният първи сингъл "Close Your Eyes", който Matt Darey ремиксира и издава чрез собствения си лейбъл - Darey Products LTD. Успехът е шеметен и вследствие на това Headstrong и Тиф издават още 2 успешни сингъла през следващата година - "Show Me The Love" и "The Truth". Самият Matt Darey сътрудничи с певицата за сингъла "Always" през 2006-та и "Sum Of All Fears" през 2007-ма. От 2006-та е и първото съвместно парче на Тиф с Cosmic Gate - "Should've Known".

През 2007-ма година Тиф Лейси записва албума "Wonderland" с продуцента Huw Williams, което е издаден под артистичния псевдоним на дуото - Rubikon. Продукцията съдържа 11 парчета в стил експериментална електроника с вокали, 4 от които са издадени като сингли - "Adore", "Thing Called Love", "Telephone" и "Why Keep On". През 2008-ма и 2009-та година вокалите на Тиф присъстват в общо 56 съвместни парчета, което е рекорд за денс изпълнителка.

Соло кариера

Първото самостоятелно парче на Тиф Лейси, "Carnival Queen", се появява на пазара през 2008-ма година като част от компилация с летни хитове. Въпреки дръзкия текст и клубното звучене, парчето не пожънва особен успех. През 2009-та изпълнителката издава два самостоятелни сингъла, които са много по-успешни - "Someone Like You" и "Show Me The Way". Първият е закачливо денс поп парче за любов, вторият е много по-драматично обръщение на Тиф към Всевишния, като оригиналната версия се състои само от пиано и вокал. Поради големия успех, "Show Me The Way" се преиздава през 2010-та.

През 2011-та година Тиф Лейси издава своя първи самостоятелен албум, наречен "¡Viva!". Тавата показва изпълнителката в най-креативната й светлина. Заглаваната песен е записана на испански език. В албума е включена и модернизирана версия на сегмента "La Habanera" от операта на Жорж Бизе "Кармен", изпята на френски език и продуцирна от звездата Matt Bukovski. Пилотният и единствен сингъл от албума е денс парчето "Take Me Away", по текст на Тиф и музика на Tom Kent. Във "¡Viva!" е включено и парчето "Damocles" на което, освен текста, Тиф композира и продуцира музиката сама.

Дискография

*Албуми:

    • "Wonderland" (2008) (като Rubikon)
    • "¡Viva!" (2011)
  • Самостоятелни сингли:
    • "Carnival Queen" (2008)
    • "Someone Like You" (2009)
    • "Show Me The Way" (2009)
    • "Take Me Away" (2011)
  • Най-големи хитове:
    • Paul Oakenfold & Tiff Lacey - "Hypnotised" (2002)
    • Redd Square & Tiff Lacey - "In Your Hands" (2002)
    • The Thrillseekers pres. Hydra feat. Tiff Lacey - "Affinity" (2003)
    • ATB & Tiff Lacey - "Ecstasy" (2004)
    • Headstrong & Tiff Lacey - "Close Your Eyes" (2005)
    • Mike Shiver & Ashkan Fardost pres. A.M. feat. Tiff Lacey - "Arise" (2005)
    • Cosmic Gate & Tiff Lacey - "Should've Known" (2006)
    • Matt Darey & Tiff Lacey - "Sum Of All Fears" (2007)
    • Nick Murray & Tiff Lacey - "The Sweetest Sound" (2008)
    • Teya & Tiff Lacey - "Only You" (2008)
    • ATB & Tiff Lacey - "My Everything" (2009)
    • DJ Feel, Alexander Popov & Tiff Lacey - "Time After Time" (2009)
    • Motionchild, Will Holland & Tiff Lacey - "Arctic Kiss" (2010)
    • Aly & Fila feat. Tiff Lacey - "Paradise" (2011)
    • Bartlett Bros, Matt Loki & Tiff Lacey - "Sweet Child" (2012)
    • Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden with Tiff Lacey - "I See You" (2013)
    • Edvard Viber & Tiff Lacey - "Is This Love" (2013)

Шаблон:Музикант-мъниче Шаблон:Англия-мъниче