Гейм (рапър): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 8: Ред 8:
| псевдоним = Game
| псевдоним = Game
| наставка =
| наставка =
| роден_на = [[29 ноември]] [[1979]]
| роден_на = [[29 ноември]] [[1979]] (на 34г.)
| роден_в = [[Комптън]], [[Лос Анджелис]], [[Съединени американски щати|САЩ]]
| роден_в = [[Комптън]], [[Лос Анджелис]], [[Съединени американски щати|САЩ]]
| починал =
| починал =

Версия от 20:13, 1 юни 2014

Информация
ПсевдонимGame
Роден
Джейсън Тейлър
29 ноември 1979 (на 34г.)
СтилWest Coast Gangsta Rap
Активностот 2002 г.
Музикален издателBlack Wall Street/Aftermath/Interscope
Свързани изпълнителиDr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, G Unit, Jay Z Ja Rule Fat Joe, Кание Уест, Nate Dogg, Ice Cube
Уебсайтhttp://www.comptongame.com
[[:commons:Category:Game (rapper)|]] в Общомедия

Джейсън Тейлър, известен повече като Game (или The Game) е американски рапър роден на 29 ноември 1979 г. в родното място на Генгста рапа - Комптън, Калифорния. Присъединява се към изтока докато засвидетелства почитта си към Генгста рапа на 80те - NWA. The Game е бивш гангстер, който е станал рапър след като е бил прострелян 5 пъти и е бил на косъм от смъртта. Работи с легендата Dr. Dre над своя дебютен албум. The Game е известен член на бандата Bloods.

Дискография

The Documentary (Aftermath/G Unit/Interscope) е дебютния албум на The Game, с който той става новата надежда на генгста рапа от Snoop Dogg насам. Той е посрещнат добре от 50 Cent, Nate Dogg и още няколко други известни рап изпълнители. Песни като Like Father Like Son, Church For Thugs, Dreams, Where I'm From, Westside Story, How We Do и Put You On The Game стават хитове във рап средите. The Documentary възражда истината и духа на истинския генгста рап.

"По-голямата част от рапа днес е аматьорски, който не казва нищо, нищо не означава и не е предназначен за никого". Казва 24 годишния рапър с татуировка на NWA и Eazy-E на дясната ръка. "Не обиждам никого, но не виждам някой, който да работи както трябва, днешният рап не казва нищо. NWA, Biggie Smalls, 2Pac, Snoop and Jay-Z... всеки от тях казва нещо, но 2рас, Biggie и Eazy-E умряха и това беше опустошително за рапа. Ние оставихме рапа да умре докато не го спаси бялото момче Eminem. Те със 50 Cent възродиха генгста рапа. Мисля, че сега е мой ред и мога да усетя атмосферата".

G-Unit (Джи - Юнит)

През 2004 година, Dr. Dre открива таланта на бъдещата супер звезда и двамата записват няколко дуета заедно. Той остава учуден от таланта на The Game, но поради много ангажименти със Еминем и неговия албум Encore, Dre не може да обърне много внимание на The Game. Това го кара да помоли 50 Cent да помогне на The Game, като го подпише под лейбъла,G-Unit. След известно време, 50 Cent обявява официално че The Game е част от G-Unit. Двамата записват няколко световни хита като Westside story, How we do, Hate it or Love it, всички от които много успешни. По късно заради враждата си с Fat Joe, Jay-Z и Jadakiss, 50 Cent кара The Game да ги мрази и да прави песни против тях (т. наречните Diss-ове), но Играта категорично отказва. Това води до започването на враждата между двете звезди, The Game и 50 Cent. Това кара The Game да напусне G-Unit. Играта започва солова кариера в която той си показва омразата към 50 Cent, като почти не прави и една песен в която да не каже някои "мили думи" за 50 Cent.