Елена Бозова: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 17: Ред 17:


==Кариера на озвучаваща актриса==
==Кариера на озвучаваща актриса==
Бозова започва озвучаващата си кариера след [[1996]] г. в продукции на [[The Walt Disney Company|Дисни]] за [[Българска национална телевизия|БНТ]]. Първият игрален сериал, в който участва е „[[Палавата Сюзън]]“ за [[bTV]]. Известна е и с ролята си на [[Барт Симпсън]] в анимационния сериал „[[Семейство Симпсън]]“, като я поема след Здрава Каменова, а от петнадесети сезон е заместена от Цветослава Симеонова. Също така озвучава Барт и в „[[Семейство Симпсън: Филмът]]“.
Бозова започва озвучаващата си кариера след [[1996]] г. в продукции на [[The Walt Disney Company|Дисни]] за [[Българска национална телевизия|БНТ]]. Първият игрален сериал, в който участва, е „[[Палавата Сюзън]]“ за [[bTV]]. Известна е и с ролята си на [[Барт Симпсън]] в анимационния сериал „[[Семейство Симпсън]]“, като я поема след Здрава Каменова, а от петнадесети сезон е заместена от Цветослава Симеонова. Също така озвучава Барт и в „[[Семейство Симпсън: Филмът]]“.


==Други дейности==
==Други дейности==

Версия от 07:44, 29 ноември 2014

Елена Бозова
българска актриса
Родена
19 март 1973 г.  (на 51 г.)

Елена Бозова (родена на 19 март 1973 г. в Златоград) е българска актриса.

Ранен живот

През 1990 г. завършва 34-то СОУ „Адалберт Антонов Малчика“. Същата година е приета в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Николина Георгиева със специалност Актьорско майсторство за куклен театър и завършва през 1994 г.

Актьорска кариера

След завършването си през 1994 г. играе в дипломните спектакли на Съни Сънински по едноактните пиеси „Предложение“ и „Мечка“ на Антон Чехов, които се играят за период от две години.

Кариера на озвучаваща актриса

Бозова започва озвучаващата си кариера след 1996 г. в продукции на Дисни за БНТ. Първият игрален сериал, в който участва, е „Палавата Сюзън“ за bTV. Известна е и с ролята си на Барт Симпсън в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, като я поема след Здрава Каменова, а от петнадесети сезон е заместена от Цветослава Симеонова. Също така озвучава Барт и в „Семейство Симпсън: Филмът“.

Други дейности

От 2007 г. работи в Българско национално радио с ежедневен ефир от 14:00 до 16:00. Преди това работи в радио FM+.

Личен живот

Бозова не е омъжена. Четиринайсет години е имала дакел на име Убре Дебре.