Интер експо и конгресен център: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
м кор., форматиране. ползвайки Advisor.js
(Няма разлика)

Версия от 15:37, 10 януари 2015

Интер експо и конгресен център (Inter Expo Center, IEC) е изложбен и конгресен център в югоизточната част на град София. Центърът е собственост на агенция „Булгарреклама“. Общата му изложбена площ е 42 000 , разпределени в 6 зали и открити изложбени площи. Центърът разполага със 7 конгресни зали и 700 паркоместа. Разположен е в края на булевард Цариградско шосе, в близост до Метростанция Цариградско шосе, на 3 km от летище София.

В Центъра целогодишно се провеждат изложения и други прояви, много от които вече са традиционни за България – ХоРеМа, Българска строителна седмица, Опто Салон, Експоенергетика, Булконтрола, Булдентал, Транспорт и логистика, Месомания, Светът на млякото, Салон на виното, Булпек, Интерфуд и интердринк, и други.

Местоположение

Интер експо и конгресен център се намира в близост до Метростанция Цариградско шосе и търговските центрове София Аутлет Център, Дъ Мол, Метро Кеш & Кери, Техномаркет и Бизнес център Капитал Форт и обслужва също така новопостроения жилищен район Цариградски комплекс.

Източници