Гадни момичета: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Bgbot (беседа | приноси)
м Борислав: бившо → бивше
Ред 28: Ред 28:
== Сюжет ==
== Сюжет ==


Всичко започва когато Кейди Херън ([[Линдзи Лоън]]), 15 годишно момиче, което никога до сега не е посещавало нормално училище и е било обучавано вкъщи, трябва да се премести в американска гимназия и да намери своето място измежду различните гимназиални групи. Тъй като родителите ѝ са зоолози, тя е отгледана в [[Африка|африканския]] пущинак и смята, че знае всичко за “оцеляването на най-силните”. Разбира, че това не е така, когато попада в най - известната група в училище - „Пластмасовите“. Най - лошо става, когато се влюбва в бившото гадже на Реджина Джордж ([[Рейчъл Макадамс]]) - лидерката на „Пластмасовите“. Тогава тя си поставя за цел да направи невъзможен социалния ѝ живот, но Кейди не отстъпва и двете попадат в много смешна и гадна момичешка война.
Всичко започва когато Кейди Херън ([[Линдзи Лоън]]), 15 годишно момиче, което никога до сега не е посещавало нормално училище и е било обучавано вкъщи, трябва да се премести в американска гимназия и да намери своето място измежду различните гимназиални групи. Тъй като родителите ѝ са зоолози, тя е отгледана в [[Африка|африканския]] пущинак и смята, че знае всичко за “оцеляването на най-силните”. Разбира, че това не е така, когато попада в най - известната група в училище - „Пластмасовите“. Най - лошо става, когато се влюбва в бившето гадже на Реджина Джордж ([[Рейчъл Макадамс]]) - лидерката на „Пластмасовите“. Тогава тя си поставя за цел да направи невъзможен социалния ѝ живот, но Кейди не отстъпва и двете попадат в много смешна и гадна момичешка война.


== Участват ==
== Участват ==

Версия от 17:37, 11 януари 2015

Гадни момичета
Mean Girls
РежисьориМарк Уотърс[1][2][3][4]
СценаристиТина Фей
В ролитеЛиндзи Лоън[5][6][2][7][8][3][4]
Рейчъл Макадамс[5][6][2][7][8][4]
Лизи Каплан[5][6][8][3]
Аманда Сайфред[5][8][4]
Тина Фей[5][6][8][3]
Ейми Поулър[5][6][8]
Премиера19 април 2004 г.
(Германия)
Времетраене97 минути
Езиканглийски език
Външни препратки
IMDb Allmovie
Гадни момичета в Общомедия

Гадни момичета (Шаблон:Lang-en) е американска комедия от 2004 година. Световната премиера на филма е на 19 април 2004 г. Разпространява се от „Парамаунт Пикчърс“ и „Александра видео“. Главните роли са поверени на Линдзи Лоън, Аманда Сайфред, Рейчъл Макадамс и Лейси Чабърт.

Сюжет

Всичко започва когато Кейди Херън (Линдзи Лоън), 15 годишно момиче, което никога до сега не е посещавало нормално училище и е било обучавано вкъщи, трябва да се премести в американска гимназия и да намери своето място измежду различните гимназиални групи. Тъй като родителите ѝ са зоолози, тя е отгледана в африканския пущинак и смята, че знае всичко за “оцеляването на най-силните”. Разбира, че това не е така, когато попада в най - известната група в училище - „Пластмасовите“. Най - лошо става, когато се влюбва в бившето гадже на Реджина Джордж (Рейчъл Макадамс) - лидерката на „Пластмасовите“. Тогава тя си поставя за цел да направи невъзможен социалния ѝ живот, но Кейди не отстъпва и двете попадат в много смешна и гадна момичешка война.

Участват

Външни препратки

Шаблон:Link GA

  1. www.imdb.com // Посетен на 1 юли 2016 г.
  2. а б в www.interfilmes.com // Посетен на 1 юли 2016 г.
  3. а б в г stopklatka.pl // Посетен на 1 юли 2016 г.
  4. а б в г www.adorocinema.com // Посетен на 1 юли 2016 г.
  5. а б в г д е www.filmaffinity.com // Посетен на 1 юли 2016 г.
  6. а б в г д bbfc.co.uk // Посетен на 1 юли 2016 г.
  7. а б www.metacritic.com // Посетен на 1 юли 2016 г.
  8. а б в г д е www.imdb.com // Посетен на 1 юли 2016 г.