ФК Нотингам Форест: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Levchoto (беседа | приноси)
Pycku (беседа | приноси)
добавяне на препратка към Брайън Клъф
Ред 33: Ред 33:




'''Футболен Клуб Нотингам Форест''' (на [[английски]] ''Nottingham Forest Football Club'') е един от най-славните английски футболни отбори от близкото минало. Базиран е в [[град]] [[Нотингам]]. Той е един от най-старите футболни клубове в света (основан [[1865]] г.). В края на 70-те години на ХХ век Форест печели най-големите си успехи ,като първо завоюва титлата на Англия, след което покорява и Европа, спечелвайки два пъти КЕШ(прецедент и до днес в света, отбор да печели един път титлата в страната си, а да стане два пъти носител на Купата на Европейските Шампиони, тъй като получили право да защитават спечелената КЕШ).Тогава начело на отбора е легендариният английски мениджър Брайян Клъф. Форест са едни от основателите на новосъздаденият елитен английски формат [[Премиършип]].В началото на 90-те години на XX в., отбора изпада в по-долните нива на английския футбол, като от тогава не може да намери формата която му приляга.
'''Футболен Клуб Нотингам Форест''' (на [[английски]] ''Nottingham Forest Football Club'') е един от най-славните английски футболни отбори от близкото минало. Базиран е в [[град]] [[Нотингам]]. Той е един от най-старите футболни клубове в света (основан [[1865]] г.). В края на 70-те години на ХХ век Форест печели най-големите си успехи ,като първо завоюва титлата на Англия, след което покорява и Европа, спечелвайки два пъти КЕШ(прецедент и до днес в света, отбор да печели един път титлата в страната си, а да стане два пъти носител на Купата на Европейските Шампиони, тъй като получили право да защитават спечелената КЕШ).Тогава начело на отбора е легендариният английски мениджър [[Брайън Клъф]]. Форест са едни от основателите на новосъздаденият елитен английски формат [[Премиършип]].В началото на 90-те години на XX в., отбора изпада в по-долните нива на английския футбол, като от тогава не може да намери формата която му приляга.
След като три сезона се подвизава в [[Първа Футболна Лига|Първа Лига]] Форест се завръща в [[Чемпиъншип]] класирайки се на втора позиция.
След като три сезона се подвизава в [[Първа Футболна Лига|Първа Лига]] Форест се завръща в [[Чемпиъншип]] класирайки се на втора позиция.



Версия от 14:57, 18 януари 2015

Нотингам Форест
Nottingham Forest Football Club
ПрозвищеФорест, Червените
Основан1865
ДържаваВеликобритания
СтадионСити Граунд
Капацитет30,602
Старши треньорБили Джоунс
ПървенствоЧемпиъншип
2011/1219-то
Екипи и цветове
Домакин
Гост
ФК Нотингам Форест в Общомедия


Футболен Клуб Нотингам Форест (на английски Nottingham Forest Football Club) е един от най-славните английски футболни отбори от близкото минало. Базиран е в град Нотингам. Той е един от най-старите футболни клубове в света (основан 1865 г.). В края на 70-те години на ХХ век Форест печели най-големите си успехи ,като първо завоюва титлата на Англия, след което покорява и Европа, спечелвайки два пъти КЕШ(прецедент и до днес в света, отбор да печели един път титлата в страната си, а да стане два пъти носител на Купата на Европейските Шампиони, тъй като получили право да защитават спечелената КЕШ).Тогава начело на отбора е легендариният английски мениджър Брайън Клъф. Форест са едни от основателите на новосъздаденият елитен английски формат Премиършип.В началото на 90-те години на XX в., отбора изпада в по-долните нива на английския футбол, като от тогава не може да намери формата която му приляга. След като три сезона се подвизава в Първа Лига Форест се завръща в Чемпиъншип класирайки се на втора позиция.


"Фк Нотингам Форест" е основан през 1865 от група хора, играещи Шинти (игра с пръчка и топка - подобие на днешното хокей на трева ).През 1892 тимът влиза в професионалната лига. През 1898 година тимът печели ФА Къп след победа над Дарби Каунти. Първите години на 20-ти век отбора изпитва трудности и с мъки се задържа в Първа Дивизия.През 1914г. Форест изпадат във втора лига.През 1949-та изпада дори в Трета лига, но 2 години по-късно се завръща. Следват по-добри години през края 50-те, връщат елитния си статут през 1957 година,печелят ФА Къп за 2-ри път през 1959.През 1972 изпадат отново. Най-големите суперници на Горските са Дарби Каунти и Лестър Сити. До 1975-та година Нотингам е считан за среден футболен тим, когато начело на отбора идват Брайън Клъф и асистента му Питър Тейлър.

Настоящ състав

(към 1 август 2013)

Националност Пост Играч
1 ENG В Карл Дарлоу
2 USA З Ерик Лихай
3 ENG З Дан Хардинг
4 ENG З Симон Жиле
5 ENG З Дани Колинс
6 ENG Х Ги Моси
7 ALG Х Адлен Гедиора
8 ENG Х Крис Коен
9 ENG Н Дариус Хендерсън
10 ENG Х Хенри Лансбъри
11 IRE Х Анди Рийд
12 SCO Н Джейми Маки
14 ENG Х Джонатан Греийнинг
Националност Пост Играч
15 ENG З Грег Халфорд
16 ENG З Джемал Ласкелес
17 ENG Н Исмаел Милър
18 CHL З Гонсало Хара
20 ENG Н Маркъс Тудгай
21 ENG Н Джейми Патерсън
23 ENG Н Декстър Блаксток
25 ENG З Джак Хобс
26 BUL В Димитър Евтимов
27 ENG Н Мат Дарбишър
28 POL Х Радослав Майевски
29 В Дариус Де Врийс
31 ENG Н Саймън Кокс

Външни препратки

Официален уебсайт

Шаблон:Футбол-мъниче


Шаблон:Чемпиъншип сезон 2012/13