Ернестина Шинова: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Vip Brother
Ред 32: Ред 32:


== Биография ==
== Биография ==
Родена е на 2 юли 1963 година в град [[София]] в семейството на писателя [[Чавдар Шинов]]. Завършва [[НАТФИЗ|ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов"]] със специалност [[актьорско майсторство]] в класа на [[Любомир Кабакчиев]]. По-късно специализира в Италия в „Belle Arti". Известно време играе в Бургаския театър. Играе и в телевизионното предаване „Комиците“. Омъжена е за режисьора [[Андрей Слабаков]] и двамата имат дъщеря, Йоана. На 13.09.2015 година влиза в къщата на Vip Brother.
Родена е на 2 юли 1963 година в град [[София]] в семейството на писателя [[Чавдар Шинов]]. Завършва [[НАТФИЗ|ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов"]] със специалност [[актьорско майсторство]] в класа на [[Любомир Кабакчиев]]. По-късно специализира в Италия в „Belle Arti". Известно време играе в Бургаския театър. Играе и в телевизионното предаване „Комиците“. Омъжена е за режисьора [[Андрей Слабаков]] и двамата имат дъщеря, Йоана. На 13 септември 2015 година влиза в къщата на [[Vip Brother]].


== Награди ==
== Награди ==

Версия от 08:52, 14 септември 2015

Ернестина Шинова
РоденаЕрнестина Чавдарова Шинова
2 юли 1963 г. (1963-07-02) (60 г.)
Брачен партньорАндрей Слабаков
Уебсайт

Ернестина Чавдарова Шинова-Слабакова е българска актриса.

Биография

Родена е на 2 юли 1963 година в град София в семейството на писателя Чавдар Шинов. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство в класа на Любомир Кабакчиев. По-късно специализира в Италия в „Belle Arti". Известно време играе в Бургаския театър. Играе и в телевизионното предаване „Комиците“. Омъжена е за режисьора Андрей Слабаков и двамата имат дъщеря, Йоана. На 13 септември 2015 година влиза в къщата на Vip Brother.

Награди

  • Награда за най-добра женска роля НА СБФ и Национален филмов център за филма „Хиндемит” (2009)

Филмография

Външни препратки

Шаблон:Български актьори-мъниче