Национална съпротива: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Dexbot (беседа | приноси)
м Bot: Parsoid bug phab:T107675
Редакция без резюме
Ред 54: Ред 54:
[[Файл:Национална съпротива и Eternal Bleeding.jpg|thumb|Флаер от концерт на НС]]
[[Файл:Национална съпротива и Eternal Bleeding.jpg|thumb|Флаер от концерт на НС]]
[[Файл:Еврогейският съюз да гори.jpg|thumb|Членове на "Национална съпротива" палят знамето на ЕС]]
[[Файл:Еврогейският съюз да гори.jpg|thumb|Членове на "Национална съпротива" палят знамето на ЕС]]

== Facebook == Официалната страница във Facebook - https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-1503409723281971/?fref=ts


[[Категория:Български национализъм]]
[[Категория:Български национализъм]]

Версия от 12:41, 14 ноември 2015

„Национална съпротива” (НС) е българска националистическа организация състояща се от членове от почти всички градове на България.

Файл:Лого Национална съпротива.jpg
Лого на НС

Символ на организацията е лъв на фона на българският трикольор.

"Национална съпротива" почита жертвите от комунизма.

История

Организацията е създадена през 2007 година, като идеята ѝ е да обедини националистите в страната, които не са политически обвързани.

Идеология

„Национална съпротива” се стреми да създаде централизирана и добре организирана съпротива срещу статуквото. Членове на организацията многократно в различни интервюта са заявявали, че освен срещу „педерастията“, комунизма, либерализма, глобализма, капитализма и толерантността, се борят и срещу демокрацията. Всичко това за тях е еднакво зло за България и не правят разлика. Голяма част от членовете на организацията са обвинявани, че изповядват националсоциалистически възгледи.

Официалните точки на организацията са: 

1.Ние сме български националисти, борещи се да осигурим съществуването на нашето Отечество и българския род. Борим се за създаването на една социално справедлива и национално могъща България. "Национална съпротива" обединява всички свободни националисти неприпознаващи казионните “националистически” партии и организации. "Национална съпротива" отрича делението на футболен, градски, квартален и друг принцип! За нас над всичко стои България!

2. Ние се борим срещу чуждите идеологии поробващи България през последните 70 години. Ние смятаме за вредни и враждебни идеологии:

- комунизма (марксизма);

- парламентарната демокрация;

- либерализма;

- анархизма

и всичко внесено отвън, несвойствено на народната психология на българина и неотговарящо на традициите с които е закърмен.

3. Ние се противопоставяме на всички налични чужди агентури в България, които ерозират и унищожават Отечеството ни отвътре, прикрити под формата на партии и неправителствени организации. Ние сме за суверенна, единна и целокупна България, където единственият интерес, който ще се защитава ще бъде националният.

4. Ние се обявяваме против социалния паразитизъм на малцинствата и се противопоставяме на социалната политика дискриминираща българите.

5. Ние сме против чуждите банки и финансови структури, които всъщност са лихвари и спекуланти тероризиращи и заробващи трудещите се българи и родния бизнес.

6. Ние сме за държавен монопол върху природните ресурси на Родината ни. Така благата на България ще са за българите и няма да изтичат в ръцете на международните грабители.

7. Ние знаем, че моралното разложение води до национално унищожение. За това категорично се противопоставяме на деградацията и силно пропагандираната содомия. Ние сме за възпитание в традиционните за България християнски ценности и сме против всичко неестествено, което ни налагат отвън.

Ние ще се борим с всички средства за България и не ще се спрем пред нищо за постигането на святата ни цел![1]

Медии

Медиите свързват организацията с различни нападения над емигранти, цигани, турци, гейове и комунисти. На 6 юни 2010 г. в трамвай 20 са нападнати група младежи с леви политически убеждения, отиващи на митинг в подкрепа на имигрантите в България. Нападателите се свързват с неонацистката група „Национална съпротива“.

Политика

През 2013 г. „Национална съпротива”, съвместно с „Кръв и Чест” и ултраси от различни агитки, както и група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната правят опит за създаването на нова националистическа партия – Националистическа партия на България (НПБ). Причината за това според тях била, че останалите такива партии са също част от системата и по никакъв начин не се борят срещу нея с политически средства. Тогава десетки организации скачат срещу тяхната регистрация, като главният прокурор Сотир Цацаров казва, че е недопустимо регистрирането на подобна партия от такива организации.

След като през 2014 г. партията им не получава регистрация, „Национална съпротива” и останалите организации издигат като независим кандидат за предстоящите избори за европейският парламент Николай Йовев – Горския, който същата година излиза от затвора, в който престоява 18 месеца с обвинение за поставянето на бомба пред офиса на „Евророма” в гр. Сандански, при който загива 58-годишният екскандидат-съветник от ромски произход Малин Илев. По време на регистрирането за участие в изборите, избирателната комисия регистрира Николай Йовев в листата под номер 5, но впоследствие го заличават, защото ГРАО излиза със становище, че подадените документи не са изрядни.

Дейности

„Национална Съпротива” е организатор на различни спортни, музикални и социални мероприятия. През 2009 г. организира концерт на чиято сцена свири и група от Германия. Също така, съвместно с други организации, редовно устройват футболни турнири. Всяка година на определени дни „Национална съпротива” провежда различни шествия. Пример за такива дни са:

  • Анти-гей шествия - мотото на които е "Да запазим децата от разврата".
  • 1 май – денят на труда. На него те засягат различни социални проблеми за обществото.
  • 9 септември – в памет на жертвите от комунизма.

Включват се в почти всички националистически мероприятия организирани от други организации. През 2014-2015 година „Национална съпротива” започва да развива спортни проекти, като на много от шествията им се забелязват транспаранти с призив „Спортувай, брани родината”. Поели курс и към спорта, те създават и няколко спортни бази в различни града. До момента са известни две боксови зали в София и с. Пасарел и един фитнес клуб в гр. Благоевград.

Файл:Да запазим децата от разврата - Антигей шествие на НС.jpg
Да запазим децата от разврата - Антигей шествие на НС
Файл:Национална съпротива и Eternal Bleeding.jpg
Флаер от концерт на НС
Файл:Еврогейският съюз да гори.jpg
Членове на "Национална съпротива" палят знамето на ЕС

== Facebook == Официалната страница във Facebook - https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-1503409723281971/?fref=ts

  1. https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0/1503409723281971?fref=ts