Новите съседи: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Ред 202: Ред 202:
===== Актьорски състав =====
===== Актьорски състав =====
=== Настоящи герои ===
=== Настоящи герои ===
* '''Коке Калатрава''' ([[Начо Герерос]]) (сезон 1 – ¿? ) – Портиерът на сградата. В началото работи като градинар. Бивш затворник в процес на реинтеграция. Живее в старата каравана на Макси. Влюбва се в Нинес и заживяват заедно. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)
* '''Коке Калатрава''' ([[Начо Герерос]]) (сезон 1 – ¿? ) (протагонист) – Портиерът на сградата. В началото работи като градинар. Бивш затворник в процес на реинтеграция. Живее в старата каравана на Макси. Влюбва се в Нинес и заживяват заедно. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)


* '''Енрике Пастор''' ([[Хосе Луис Хил]]) (сезон 1 –¿? ) – Общински съветник по младежта и спорта. Съсобственик е на бар „Макс & Хенри“. Неговият стремеж е да стане домоуправител на кооперацията. Дълги години е женен за Арасели и имат син – Фран, но се развеждат, след като тя го изоставя с бележка. След временна връзка с Юдит, тя забременява от Енрике и ражда сина им Дилън, но след това се разделят. По това време успява да стане домоуправител. В сезон 8 се опитва да си върне Юдит, но безуспешно. Има кратка връзка и с Мария Тереса ( Кметицата), но на края на сезона го оставя. В 9-ти сезон става кмет на град Мадрид. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)
* '''Енрике Пастор''' ([[Хосе Луис Хил]]) (сезон 1 –¿? ) ( протагонист) – Общински съветник по младежта и спорта. Съсобственик е на бар „Макс & Хенри“. Неговият стремеж е да стане домоуправител на кооперацията. Дълги години е женен за Арасели и имат син – Фран, но се развеждат, след като тя го изоставя с бележка. След временна връзка с Юдит, тя забременява от Енрике и ражда сина им Дилън, но след това се разделят. По това време успява да стане домоуправител. В сезон 8 се опитва да си върне Юдит, но безуспешно. Има кратка връзка и с Мария Тереса ( Кметицата), но на края на сезона го оставя. В 9-ти сезон става кмет на град Мадрид. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)


* '''Арасели Мадариага де ла Вега''' ([[Исабел Ордас]]) (сезон 1; 5 – 9 -¿? ) – Бившата съпруга на Енрике и майка на Фран. Тя е много странна жена, която често пуши наргиле и медитира. Притежава фризьорски салон, докато не се развежда „за да преоткрие себе си“. Три години по-късно, и след пътуване до другия край на света, се завръща в кооперацията с различна сексуална ориентация. ( През първи и пети сезон постоянно, през шести в повечето епизоди, през седми в половината сезон, през 8-ми специално участие, през 9-ти отново постоянно участие.)
* '''Арасели Мадариага де ла Вега''' ([[Исабел Ордас]]) (сезон 1; 5 – 9 -¿? ) (протагонист) – Бившата съпруга на Енрике и майка на Фран. Тя е много странна жена, която често пуши наргиле и медитира. Притежава фризьорски салон, докато не се развежда „за да преоткрие себе си“. Три години по-късно, и след пътуване до другия край на света, се завръща в кооперацията с различна сексуална ориентация. ( През първи и пети сезон постоянно, през шести в повечето епизоди, през седми в половината сезон, през 8-ми специално участие, през 9-ти отново постоянно участие.)


* '''Амадор Ривас Латоре''' ([[Пабло Чиапеля]]) (сезон 1 – ¿? ) – С дълго резюме, разведен баща на три деца (четири с Кокорчо). Работил е като служител на банка. Бивш домоуправител. След доброто финансово положение на семейството, бързо нещата се объркват и настъпва финансова катастрофа. В резултат на това семейството се разпада и остават без къща. През 9-ти сезон ще се оправят и с Майте ще бъдат добре. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Амадор Ривас Латоре''' ([[Пабло Чиапеля]]) (сезон 1 – ¿? ) (протагонист) – С дълго резюме, разведен баща на три деца (четири с Кокорчо). Работил е като служител на банка. Бивш домоуправител. След доброто финансово положение на семейството, бързо нещата се объркват и настъпва финансова катастрофа. В резултат на това семейството се разпада и остават без къща. През 9-ти сезон ще се оправят и с Майте ще бъдат добре. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Мария Тереса „Маите“ Фигероа Еспиноса''' ([[Ева Исанта]]) (сезон 1 – ¿?) – Бившата жена на Амадор и майка на четири деца, едно от които е в резултат от връзката и със Серхио Ариас. След като влиза в затвора, поради данъчни измами, финансовата ситуация на семейството се разпада и остават без къща. След живеене в гаража, Майте е приета да живее при Нинес, Ракел и Коке. След книгата, която издаде тя започна да печели много пари и в 9-ти сезон вече ще има пари. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Мария Тереса „Маите“ Фигероа Еспиноса''' ([[Ева Исанта]]) (сезон 1 – ¿?) (протагонист) – Бившата жена на Амадор и майка на четири деца, едно от които е в резултат от връзката и със Серхио Ариас. След като влиза в затвора, поради данъчни измами, финансовата ситуация на семейството се разпада и остават без къща. След живеене в гаража, Майте е приета да живее при Нинес, Ракел и Коке. След книгата, която издаде тя започна да печели много пари и в 9-ти сезон вече ще има пари. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Ракел Вилянуева''' ([[Ванеса Ромеро]]) (сезон 1 –¿? ) – Бивш директор, агент и продавач на „Мирадор де Монтепинар“. Живее с братовчедка си Нинес. Тя е красива и млада блондинка, но въпреки това не успява да намери перфектния мъж. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Ракел Вилянуева''' ([[Ванеса Ромеро]]) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Бивш директор, агент и продавач на „Мирадор де Монтепинар“. Живее с братовчедка си Нинес. Тя е красива и млада блондинка, но въпреки това не успява да намери перфектния мъж. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Антонио Ресио Матаморос''' ([[Джорди Санчес]]) (сезон 1 –¿? ) – Търговец на риба. Притежава фирма „Морски дарове Ресио“. Съпруг на Берта. Има сестра с психични отклонения и син – хомосексуалист. Що се отнася до личността му, може да се каже, че е сатира на „хетеросексуален мъж“, арогантен, расист и хомофоб. Той смята, че животът му е добър, но в действителност няма нито приятели. В сезон 7 Берта се разделя с него и иска развод, но накрая се примиряват и се събират. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Антонио Ресио Матаморос''' ([[Джорди Санчес]]) (сезон 1 –¿? ) (антагонист) – Търговец на риба. Притежава фирма „Морски дарове Ресио“. Съпруг на Берта. Има сестра с психични отклонения и син – хомосексуалист. Що се отнася до личността му, може да се каже, че е сатира на „хетеросексуален мъж“, арогантен, расист и хомофоб. Той смята, че животът му е добър, но в действителност няма нито приятели. В сезон 7 Берта се разделя с него и иска развод, но накрая се примиряват и се събират. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Берта Ескобар''' ([[Натали Сесеня]]) (сезон 1 –¿? ) – Жена, лишена от чувство за хумор. Тя е много консервативна и набожна, поради което прекарва голяма част от времето си в молитви. По време на домоуправителството на съпруга си има връзка с Коке. След кратка връзка с Арасели, се връща при мъжа си и отказва да се разведе. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Берта Ескобар''' ([[Натали Сесеня]]) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Жена, лишена от чувство за хумор. Тя е много консервативна и набожна, поради което прекарва голяма част от времето си в молитви. По време на домоуправителството на съпруга си има връзка с Коке. След кратка връзка с Арасели, се връща при мъжа си и отказва да се разведе. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Хавиер „Хави“ Марото Гутиерес''' ([[Антонио Пагудо]]) (сезон 1 –¿? ) – Син на Висенте и Гоя. Работи като компютърен програмист в международна компания и е първият домоуправител на блока. Женен за Лола като живеят в мезонет дуплекс. Двамата са родители на Урсула. Хави живее в постоянна финансова криза. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Хавиер „Хави“ Марото Гутиерес''' ([[Антонио Пагудо]]) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Син на Висенте и Гоя. Работи като компютърен програмист в международна компания и е първият домоуправител на блока. Женен за Лола като живеят в мезонет дуплекс. Двамата са родители на Урсула. Хави живее в постоянна финансова криза. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


* '''Мария Долорес „Лола“ Трухильо Пачеко''' ([[Макарена Гомес]]) (сезон 1 –¿? ) – Отегчена от живота си и е по стъпките на майка си като започва да учи актьорско майсторство. Женена за Хави, не обича децата, но забременява и ражда дъщеря си Урсула. ( От първи до четвърти сезон – постоянно участие, в 5-ти сезон спец. участие ( последните 2 епизода). От 6-ти нататък отново е постоянен персонаж),
* '''Мария Долорес „Лола“ Трухильо Пачеко''' ([[Макарена Гомес]]) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Отегчена от живота си и е по стъпките на майка си като започва да учи актьорско майсторство. Женена за Хави, не обича децата, но забременява и ражда дъщеря си Урсула. ( От първи до четвърти сезон – постоянно участие, в 5-ти сезон спец. участие ( последните 2 епизода). От 6-ти нататък отново е постоянен персонаж),


* '''Висенте Марото''' ([[Рикардо Аройо]]) (сезон 1 –¿? ) – Ранно пенсиониран и вдовец. Прекарва деня си на дивана пред телевизора. Съпруг на Гоя и баща на Хави. След смъртта на Гоя, не иска да живее. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
* '''Висенте Марото''' ([[Рикардо Аройо]]) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Ранно пенсиониран и вдовец. Прекарва деня си на дивана пред телевизора. Съпруг на Гоя и баща на Хави. След смъртта на Гоя, не иска да живее. ( Постоянен персонаж през всички сезони)


*'''Карлота Ривас''' ([[Карлота Боза]]) ( сезон 1 – ,?) – Дъщеря на Майте Фигеруа и Амадор Ривас. Иска да стане актриса и модел. В 8-ми сезон е приета в осиновително семейство с братята си; след като Майте беше пратена в затвора; а Амадор избяга в гората. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
*'''Карлота Ривас''' ([[Карлота Боза]]) ( сезон 1 – ,?) (второстепенна роля) – Дъщеря на Майте Фигеруа и Амадор Ривас. Иска да стане актриса и модел. В 8-ми сезон е приета в осиновително семейство с братята си; след като Майте беше пратена в затвора; а Амадор избяга в гората. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)


*'''Нано Ривас''' ([[Фернандо Боза]]) ( сезон 1 – ;?) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
*'''Нано Ривас''' ([[Фернандо Боза]]) ( сезон 1 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)


*'''Родриго Ривас''' ([[Родриго Еспинар]]) ( сезон 1 – ;?) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
*'''Родриго Ривас''' ([[Родриго Еспинар]]) ( сезон 1 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)


*'''Амадор Младши „Кокорчо“''' ([[Алваро Гилардо]]) ( сезон 2 – ;?) – Син на Амадор и Майте. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. Майте изневерява на Амадор с съседа Серхио и така се ражда „Кокорчо“. Според Амадор има пророчески особености. ( От 1-ви до 7-ми сезон – постоянно, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
*'''Амадор Младши „Кокорчо“''' ([[Алваро Гилардо]]) ( сезон 2 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Амадор и Майте. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. Майте изневерява на Амадор с съседа Серхио и така се ражда „Кокорчо“. Според Амадор има пророчески особености. ( От 1-ви до 7-ми сезон – постоянно, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)


* '''Анхелинес „Нинес“ Чакон Вилянуева''' ([[Кристина Медина]]) (сезон 2 –¿? ) – Първа братовчедка на Ракел. Разведена и безработна. Продава утробата си на Антонио Ресио и в резултат на това ражда сина си Тонин. Влюбва се в Коке и живеят заедно. ( Постоянен персонаж от 2-ри сезон)
* '''Анхелинес „Нинес“ Чакон Вилянуева''' ([[Кристина Медина]]) (сезон 2 –¿? ) (антагонист) – Първа братовчедка на Ракел. Разведена и безработна. Продава утробата си на Антонио Ресио и в резултат на това ражда сина си Тонин. Влюбва се в Коке и живеят заедно. ( Постоянен персонаж от 2-ри сезон)


*'''Тонин Ресио''' ([[Адам Соунта]]) ( сезон 3 – ;?) – Син на Нинес и Антонио Ресио. Ражда се чрез изкуствено раждане. Той е бил " подарък" за Берта за рождения и ден; но тя вече не искала бебето и Нинес остана да се грижи за него. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)
*'''Тонин Ресио''' ([[Адам Соунта]]) ( сезон 3 – ;?) – Син на Нинес и Антонио Ресио. Ражда се чрез изкуствено раждане. Той е бил " подарък" за Берта за рождения и ден; но тя вече не искала бебето и Нинес остана да се грижи за него. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)
* '''Мария Тереса „Мари Тере“ Валверде''' ([[Хема Куерво]]) (сезон 1 – 4 ) – Вдовица. Тя и приятелката и Исаскун решават да избягат от старческия дом. Двете успяват да си присвоят апартамент в кооперацията. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 4-ти сезон)
* '''Мария Тереса „Мари Тере“ Валверде''' ([[Хема Куерво]]) (сезон 1 – 4 ) (протагонист отначало) – Вдовица. Тя и приятелката и Исаскун решават да избягат от старческия дом. Двете успяват да си присвоят апартамент в кооперацията. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 4-ти сезон)
* '''Юдит Бекер''' ([[Кристина Кастаньо]]) (сезон 3 –¿? ) – Психолог с успешна кариера, добро финансово положение и активен социален живот. Тя е млада и красива, притежава луксозен мезонет, но не успява да срещне „принца на бял кон“, каквото е нейното най-голямо желание. След една нощ с Енрике, който е 20 години по-възрастен, се влюбва в него. Първоначално са заедно, но след това се разделят. Юдит и Енрике са родители на Дилън. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)
* '''Юдит Бекер''' ([[Кристина Кастаньо]]) (сезон 3 –¿? ) (протагонист/антагонист) – Психолог с успешна кариера, добро финансово положение и активен социален живот. Тя е млада и красива, притежава луксозен мезонет, но не успява да срещне „принца на бял кон“, каквото е нейното най-голямо желание. След една нощ с Енрике, който е 20 години по-възрастен, се влюбва в него. Първоначално са заедно, но след това се разделят. Юдит и Енрике са родители на Дилън. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)


*'''Дилън Бекер''' ([[Ромео Серано]]) ( сезон 7 – ;?) – Син на Юдит Бекер и Енрике Пастор. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)
*'''Дилън Бекер''' ([[Ромео Серано]]) ( сезон 7 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Юдит Бекер и Енрике Пастор. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)


*'''Урсула Марото''' ([[Айтана Вилецерел]]) ( сезон 7 – ;?) – Дъщеря на Лола и Хави. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)
*'''Урсула Марото''' ([[Айтана Вилецерел]]) ( сезон 7 – ;?) (второстепенна роля) – Дъщеря на Лола и Хави. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)


* '''Фермин Трухильо''' ([[Фернандо Техеро]]) (сезон 6 –¿? ) – Баща на Лола. Неспособен да се грижи за своята „съпруга“ и дъщеря, той ги изоставя и започва ново предизвикателство далеч от семейството си. Хави го открива и организира среща между Фермин и Лола, които искат да си дадат втори шанс. След опита си да заживее със Естела, тя го изоставя. ( В 6-ти сезон – спец. участие. От 7-ми нататък постоянен персонаж.
* '''Фермин Трухильо''' ([[Фернандо Техеро]]) (сезон 6 –¿? ) (протагонист) – Баща на Лола. Неспособен да се грижи за своята „съпруга“ и дъщеря, той ги изоставя и започва ново предизвикателство далеч от семейството си. Хави го открива и организира среща между Фермин и Лола, които искат да си дадат втори шанс. След опита си да заживее със Естела, тя го изоставя. ( В 6-ти сезон – спец. участие. От 7-ми нататък постоянен персонаж.


*'''Хосефина „Фина“ Паломарес''' ([[Петра Мартинес]]) (сезон 8 –¿? ) – Новата съседка в блока. Странните и поведения и фактът, че знае всичко за съседите си без да ги познава, карат живеещите в Монтепинар да я мислят за вещица. Тя предизвиква голямо вълнение сред живущите в сградата. Знае всичко за съседите. Тормози и дразни съседите, особено Берта и Антонио, които са под нея. Има дъщеря Елена и син Диего. ( Постоянен персонаж от 8-ми сезон)
*'''Хосефина „Фина“ Паломарес''' ([[Петра Мартинес]]) (сезон 8 –¿? ) (антагонист) – Новата съседка в блока. Странните и поведения и фактът, че знае всичко за съседите си без да ги познава, карат живеещите в Монтепинар да я мислят за вещица. Тя предизвиква голямо вълнение сред живущите в сградата. Знае всичко за съседите. Тормози и дразни съседите, особено Берта и Антонио, които са под нея. Има дъщеря Елена и син Диего. ( Постоянен персонаж от 8-ми сезон)


*'''Чуса''' ([[Пас Падия]]) (сезон 4; 6 – 9 -¿? ) – Наркоманка. Бившо гадже на Коке. Флиртува с Енрике и Амадор. В осми сезон има връзка с Фермин Трухильо, от който иска да има и дете, но нещата не се получават и късат. В 9-ти сезон остава да живее при Майте и Амадор и става асистентка на Майте. ( В 4-ти, 6-ти и 7-ми сезон – спец. участие. В 8-ми сезон – второстепенен герой ( в 6 епизода). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)
*'''Чуса''' ([[Пас Падия]]) (сезон 4; 6 – 9 -¿? ) (второстепенна роля) – Наркоманка. Бившо гадже на Коке. Флиртува с Енрике и Амадор. В осми сезон има връзка с Фермин Трухильо, от който иска да има и дете, но нещата не се получават и късат. В 9-ти сезон остава да живее при Майте и Амадор и става асистентка на Майте. ( В 4-ти, 6-ти и 7-ми сезон – спец. участие. В 8-ми сезон – второстепенен герой ( в 6 епизода). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)


*'''Мария Тереса Саенс – кметицата''' ([[Вероника Форке]]) (сезон 8 –¿? ) – Новата кметица на Мадрид. Флиртува с Енрике. В края на сезона отива да живее с Енрике. Там се запознава с Арасели и стават много добри приятелки. В края на сезона оставя Енрике. ( Второстепенен герой от 8-ми сезон)
*'''Мария Тереса Саенс – кметицата''' ([[Вероника Форке]]) (сезон 8 –¿? ) (второстепенна роля) – Новата кметица на Мадрид. Флиртува с Енрике. В края на сезона отива да живее с Енрике. Там се запознава с Арасели и стават много добри приятелки. В края на сезона оставя Енрике. ( Второстепенен герой от 8-ми сезон)


*'''Теодоро Ривас''' ([[Ернесто Севиля]]) (сезон 7 – 9 -¿? ) – Брат на Амадор. Когато са били деца Амадор го е бутнал в храстите и случайно е паднал в кладенец, който е бил скрит. ( В 7-ми и 8-ми сезон спец. участие. В 9-ти става постоянен персонаж.)
*'''Теодоро Ривас''' ([[Ернесто Севиля]]) (сезон 7 – 9 -¿? ) (второстепенна роля) – Брат на Амадор. Когато са били деца Амадор го е бутнал в храстите и случайно е паднал в кладенец, който е бил скрит. ( В 7-ми и 8-ми сезон спец. участие. В 9-ти става постоянен персонаж.)


*'''Алваро „Алба“ Ресио''' ([[Виктор Палмеро]]) ( сезон 1 – 3, 8 – 9 – ¿?) – Транссексуалния син на Антонио и Берта, той е пратен в училище-интернат в Ирландия, след като родителите му са продали апартамента в центъра. За първи път той се появява в четвърти епизод в 1-ви сезон. Тогава се запознава с Фран и стават приятели. В втори сезон отново се появява, като тогава казва на родителите си, че е хомосексуален. В трети сезон той иска да се ожени за новото си гадже, който е арабин, но бракът се разпада напълно. В осми сезон идва като жена – Алба Ресио. Влюбва се в Лео, но по-късно той умира. ( В 1-ви, 2-ри, 3-ти и 8-ми сезон участва като специално участие ( 1 епизод). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)
*'''Алваро „Алба“ Ресио''' ([[Виктор Палмеро]]) ( сезон 1 – 3, 8 – 9 – ¿?) (второстепенна роля) – Транссексуалния син на Антонио и Берта, той е пратен в училище-интернат в Ирландия, след като родителите му са продали апартамента в центъра. За първи път той се появява в четвърти епизод в 1-ви сезон. Тогава се запознава с Фран и стават приятели. В втори сезон отново се появява, като тогава казва на родителите си, че е хомосексуален. В трети сезон той иска да се ожени за новото си гадже, който е арабин, но бракът се разпада напълно. В осми сезон идва като жена – Алба Ресио. Влюбва се в Лео, но по-късно той умира. ( В 1-ви, 2-ри, 3-ти и 8-ми сезон участва като специално участие ( 1 епизод). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)


*'''Менчу''' ([[Лолес Леон]]) ( сезон 9 – ¿? ) – Нова съседка в блока в 9-ти сезон. Майка на Йоланда.
*'''Менчу''' ([[Лолес Леон]]) ( сезон 9 – ¿? ) – Нова съседка в блока в 9-ти сезон. Майка на Йоланда.
Ред 259: Ред 259:
*'''Йоланда Морсильо''' (Мирен Ибаргунен) – Атрактивна шивачка, която работи в рамките на споразумение в магазин за дрехи и винаги казва това, което мисли.  С нейната красота и чар съблазнява един от жителите на Мирадор де Монтепинар, с когото започва връзка. В личен план, Йоланда е решена да създаде семейство и да има деца и вярва, че е време да стане майка.
*'''Йоланда Морсильо''' (Мирен Ибаргунен) – Атрактивна шивачка, която работи в рамките на споразумение в магазин за дрехи и винаги казва това, което мисли.  С нейната красота и чар съблазнява един от жителите на Мирадор де Монтепинар, с когото започва връзка. В личен план, Йоланда е решена да създаде семейство и да има деца и вярва, че е време да стане майка.


*'''Кристобал''' ([[Мигел Релан]]) ( сезон 9 – ;?) – Корумпиран политик. ( Второстепенен герой в 9-ти сезон т.н в няколко епизода)
*'''Кристобал''' ([[Мигел Релан]]) ( сезон 9 – ;?) (спец. участие) – Корумпиран политик. ( Второстепенен герой в 9-ти сезон т.н в няколко епизода)


*''';?''' ([[Мариа Мулинс]]) ( сезон 9 – ;?) – Шефка на Енрике. ( В няколко епизода в 9-ти сезон)
*''';?''' ([[Мариа Мулинс]]) ( сезон 9 – ;?) (спец. участие) – Шефка на Енрике. ( В няколко епизода в 9-ти сезон)


=== Бивши герои ===
=== Бивши герои ===

Версия от 16:00, 21 декември 2015

Новите съседи
La que se avecina
ЖанрКомедия, Черна комедия, Ситком
Създател(и)Алберто Кабайеро
Лаура Кабайеро
Даниел Деорадор
СценарийАлберто Кабайеро
Лаура Кабайеро
Даниел Деорадор
Серхио Митханс
РежисураЛаура Кабайеро
Хуан Луис Ибора
Алберто Кабайеро
АктьориРикардо Аройо
Кристина Кастаньо
Пабло Чиапея
Хосе Луис Хил
Макарена Гомес
Начо Герерос
Ева Исанта
Лолес Леон
Петра Мартинес
Кристина Медина
Исабел Ордас
Пас Падиля
Антонио Пагудо
Виктор Палмеро
Ванеса Ромеро
Жорди Санчес
Натали Сесеня
Ернесто Севиля
Фернандо Техеро
Луис Мерло
Малена Алтерио
Хема Куерво
Едуардо Гомес
Едуардо Гарсия
Адрия Коядо и др.
Начална мелодия„La que se avecina“
СтранаИспания
ЕзикИспански
Сезони9 ( до момента)
Епизоди109+16
Продукция
Изпълнителни продуцентиАлберто Кабайеро
Естер Хименес
Продуцент(и)Alba Adriática 2007-2010
Grupo Infinia 2010-2013
Contubernio[1] 2013-
Времетраене70–110 минути
Разпространение
ТВ каналTelecinco
Картина4:3 SDTV (2007–2010)
16:9 SDTV (2011)
16:9 HDTV (2012-)
Излъчване22 април 2007 г. –
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Новите съседи в Общомедия

Новите съседи (Шаблон:Lang-es) е испански телевизионен сериал, създаден от Алберто Кабайеро, Лаура Кабайеро и Даниел Деорадор. Сериалът дебютира в мрежата на „Telecinco“ на 22 април 2007 г. и жъне огромна популярност, както в родината си така и в други държави – включително и България.

Сюжет

Сериалът разказва за неволите и ежедневните проблеми на група съседи, които живеят в „луксозен“ комплекс в покрайнините на голям град, вероятно Мадрид. Всъщност проблемите на съседите произтичат именно от това, че така наречената „луксозна“ сграда не е точно това, което се казва в рекламите.

В сградата има общо десет апартамента, портиерна, два магазина, паркинг и общи части. Взаимоотношенията между съседите съвсем не са обикновени и нормални. Те никога не успяват да постигнат единодушие, а историята на всеки от тях е различна и уникална. Кавгите са ежедневие, както и комичните ситуации, пред които се изправят героите.

Протагонистите са Хосе Луис Хил, Кристина Кастаньо, Пабло Чиапеля, Ева Исанта, Антонио Пагудо, Макарена Гомес, Фернандо Техеро, Натали Сесеня, Рикардо Аройо, Начо Герерос, Исабел Ордас, Луис Мигел Сегуи, Мариви Билбао, Едуардо Гомес и Ванеса Ромеро. Антагонистите са Джорди Санчес, Кристина Медина и Петра Мартинес.

Апартаменти

В таванското помещение апартамент А намираме братята Ариас – Серхио ( Адрия Коядо) и Хоакин ( Гилермо Ортега), които далеч не приличат един на друг. Серхио е актьор по професия и истински плейбой по природа, който се е опитал да пробие с играта си в чужбина, но след неуспешен опит се връща. Хоакин пък е агент по недвижими имоти и истински работохолик, а по природа – безнадежден романтик. След 2-ри сезон продават апартамента. Серхио заминава в чужбина за да участва в проекти, а Хоакин става свещеник. В сезон 3 апартамента купува Юдит ( Кристина Кастаньо) – Психолог с успешна кариера, добро финансово положение и активен социален живот. Тя е млада и красива, но не успява да срещне „принца на бял кон“, каквото е нейното най-голямо желание. След една нощ с Енрике ( Хосе Луис Хил), който е 20 години по-възрастен, се влюбва в него. Първоначално са заедно, но след това се разделят. Ражда и син на име Дилън от Енрике. В сезон 7 в апартамента и, когато Юдит е в Америка при сестра си се нанася Ребека ( Мария Аданес) – адвокат по професия и приятелка на Юдит. В средата на сезона Юдит се връща в апартамента и с сина си Дилън и заживяват с Ребека. В сезон 9 Ребека си тръгва от кооперацията и Юдит остава с сина Дилън.

В тавански апартамент В живеят програмистът Хавиер ( Антонио Пагудо) и съпругата му Лола ( Макарена Гомес) . Хави е първият домоуправител, а това води при него безброй нестандартни оплаквания от неговите съседи, сред които са и родителите му Висенте и Грегория от апартамент 2В. Те са двойка черногледи и сприхави пенсионери, които винаги намират повод за недоволство. В сезон 3 в апартамента им се нанася майката на Лола – Пака Пачеко „Естела Рейнолдс“ ( Антония Сан Хуан) – Бивша актриса, чиято кариера е почти незабелязана. Живее, мислейки си че е върхът, но историята на кариерата и казва обратното. Нейната гордост са сексуалните преживявания с различни мъже, определя себе си като „муза на сексуалната революция“. След 4-ти сезон си тръгва от апартамента и кооперацията. В сезон 6 епизод 11 се поява и бащата на Лола – Фермин Трухильо ( Фернандо Техеро), който Хави го намери и доведе за да се събере с Лола, но тя преди това му беше простила. В последния епизод на 6 сезон се връща Естела, която остава и в сезон 7, заедно с Фермин, Лола, Хави и дъщеричката на Лола и Хави – Урсула. След 7-ми сезон Естела напуска апартамента и оставя Фермин, заради руски милионер. От 8-ми сезон тук живеят Хави, Лола, дъщеря им Урсула и бащата на Лола – Фермин.

Съседите им по етаж от са Амадор ( Пабло Чиапеля) и съпругата му Маите ( Ева Исанта) заедно с трите им деца. В сезон 2 стават четири деца след като Майте изневерява на съпруга си с Серхио. Амадор е разведен баща на три деца (четири с Кокорчо). Работил е като служител на банка. Бивш домоуправител. След доброто финансово положение на семейството, бързо нещата се объркват и настъпва финансова катастрофа. В резултат на това семейството се разпада и остават без къща. Нарича се „Бохем сваляч“, „Капитан Салам“, „Бордърлай“. Някои от репликите му са : „Искаш ли саламче“, „Спартак“, „Ще те направя дива и щастлива“ и т.н. Майте е – жена на Амадор ( вече бивша) и майка на четири деца, едно от които е в резултат от връзката и със Серхио Ариас. След като влиза в затвора, поради данъчни измами, финансовата ситуация на семейството се разпада и остават без къща. В сезон 3 Амадор купува партер А., а бившите му обитателки отиват да живеят в техния апартамент. След 4-ти сезон Мари Тере отива да търси любовта в Бенидорм и Исаскун остава сама. По време на сезон 6 Исаскун също напуска апартамента и заминава в курорт, вероятно Бенидорм. В сезон 7 в първите епизоди на сезона живеят Амадор и Майте, защото са им взели партера, но дъщерята на Исаскун – Едурне ( Анабел Алонсо) идва за да вземе наследството и. Тогава става ясно, че Исаскун е починала в едно казино, като казала „Бинго“. В сезон 8 дъщеря и Едурне отново се появява, като иска да продаде апартамента, но за момента неуспешно. В момента в апартамента не живее никой.

В апартамент 2В живее Висенте ( Рикардо Аройо) и Грегория ( Беатрис Карвахал) – родителите на Хави. Висенте е – Ранно пенсиониран. Прекарва деня си на дивана пред телевизора. Грегория е консервативна и непоносима. В края на 4-ти сезон Висенте я открива мъртва в кухнята докато готвила крокети. В 5-ти сезон Висенте отива да живее при сина си, когато Лола я няма и дава апартамента под наем на Арасели ( Исабел Ордас) и нейната партньорка – Рейес (Мария Касал). Рейес е лесбийка и партньорка на Арасели. С нея дори бяха напът да се оженят, но нещата не се получиха. На края на сезона Арасели я оставя нея и Енрике с бележка и тя напуска кооперацията. В сезон 6 Висенте се връща в апартамента си.

В апартамент 2С пък живее мистериозен обитател, чиято самоличност за момента е напълно неизвестна. В сезон 8 там се нанася новата съседка – Доня Фина ( Петра Мартинес). Странните и поведения и фактът, че знае всичко за съседите си без да ги познава, карат живеещите в Монтепинар да я мислят за вещица. Тя предизвиква голямо вълнение сред живущите в сградата. Знае всичко за съседите. Смята се, че тя има връзка с миналия обитател на къщата – Херман Паломарес, защото знае всичко за съседите, а и защото фамилията и е Паломарес.

Етаж по-надолу в намираме Кристина ( Малена Алтерио), която наскоро е била изоставена от годеника си заради друга жена броени дни преди сватбата. Неин съквартирант пък е хомосексуалният кубинец Силвио ( Роберто Сан Мартин), който често се представя за гадже на Кристина. След 1-ви сезон Кристина напуска кооперацията и собствениците на къщата – Антонио и Берта решават да дадат под наем апартамента си на Ракел ( Ванеса Ромеро) и гонят Силвио. В 2-ри сезон живее с братовчедка си Нинес ( Кристина Медина) и приятелката си Бланка ( Моника Перес). Ракел е бивш директор, агент и продавач на „Мирадор де Монтепинар“. Тя е красива и млада блондинка, но въпреки това не успява да намери перфектния мъж. Нинес е първа братовчедка на Ракел. Разведена и безработна. Продава утробата си на Антонио Ресио и в резултат на това ражда сина си Тонин. Бланка е приятелка на Ракел. Била е омъжена и има 3-годишен син. Флиртувала със мъже от кооперацията. След 2-ри сезон тя напуска апартамента и кооперацията и остават да живея Ракел и Нинес. В сезон 5 с тях

живее Майте ( Ева Исанта). В сезон 8 в апартамента се нанася Коке ( Начо Герерос), който има връзка с Нинес и отново

приютяват Майте след като е пусната от затвора по домашен арест. В последния епизод на 8-ми сезон Майте си връща партера и отива да живее в него и в 9-ти сезон тук остават да живеят Ракел, Нинес, Коке и Тонин ( сина на Нинес) .

Съсед на етажа им е магазинерът Лео ( Луис Мигел Сегуи) от , който живее сам и е истински досадник, но сам себе си смята за приветлив и общителен. Лео има връзки с няколко от съседките си, включително и Кристина. След 8-ми сезон напуска кооперацията и продава апартамента най-вероятно на Марибел ( Лолес Леон) и на мъжа и, който вероятно ще бъде изигран от Луис Мерло.

В пък са рибният търговец Антонио и съпругата му Берта. Антонио е търговец на риба. Притежава фирма „Морски дарове Ресио“. Има сестра с психични отклонения и син – хомосексуалист. Що се отнася до личността му, може да се каже, че е сатира на „хетеросексуален мъж“, арогантен, расист и хомофоб. Той смята, че животът му е добър, но в действителност няма приятели. Берта е жена, лишена от чувство за хумор. Тя е много консервативна и набожна, поради което прекарва голяма част от времето си в молитви. С тях за кратко в сезон 2 и сезон 5 и в половината сезон на сезон 6 и сезон 7 живее сестрата на Антонио – Виолета ( Силвия Абрил), която е луда. В последния епизод на сезон 8, когато Антонио и Берта ще се женят отново, идва хомосексуалния син на Антонио и Берта, който обаче вече не е мъж, а жена – Алба Ресио ( Виктор Палмеро). В сезон 9 остава да живее с родителите си.

На приземния етаж в партер А са едни от най-колоритните обитателки на кооперацията – Исаскун ( Мариви Билбао) и Мари Тере ( Хема Куерво) . Двете приятелки са взривоопасна комбинация, като Исаксун обижда всеки, който мине покрай нея, а Мари Тере и помага да „сплашат“ останалите съседи. В сезон 3 Амадор купува партера и отиват да живеят в техния апартамент – 2А. В сезон 5 в партера се нанася майката на Амадор – Хусти ( Ампаро Вале). В края на сезона тя отива в Албасете заедно с сина си, но той се връща още в първия епизод на сезон 6. След 6-ти сезон банката им взима партера и в първите няколко епизода на сезон 7 живеят в 2А, а в останалата част на сезона в гаража. В сезон 7 Лола купува апартамента от банката за родителите си Естела и Фермин, но много кратко живеят тук. След 7-ми сезон Естела го изоставя, а Лола е в джунглата в Колумбия и Хави и Фермин искат да продадат апартамента, но безуспешно. Към края на сезон 8 Чуса ( Пас Падиля) купува апартамента, след като печели от лотарията. Чуса е наркоманка. Бившо гадже на Коке. Флиртувала е с Енрике и Амадор. В осми сезон има връзка с Фермин Трухильо, от който иска да има и дете, но нещата не се получават и късат. Фермин иска да я изгони, но не може, защото нейния договор е „ножа и“. Той продава партера на Майте и Амадор, но не им казва, че Чуса още е там. В сезон 9 Амадор и Майте остават с Чуса, а също така в апартамента ще се нанесе и брата на Амадор – Теодоро ( Ернесто Севиля).

В апартамента до тях на приземния етаж в партер В са Енрике ( Хосе Луис Хил) и жена му Арасели ( Исабел Ордас) . Енрике е общински съветник а жена му работи във фризьорския салон на същия етаж. Двамата заедно се виждат в чудо с проблемния си син Франсиско ( Едуардо Гарсия). Енрике е общински съветник по младежта и спорта. Съсобственик е на бар „Макс & Хенри“. Той е домоуправител на кооперацията от 7-ми сезон. С тях живее майката на Арасели и бабата на Фран – Доня Чаро ( Ема Пенеля), но след 1-ви сезон отива да живее на село. Към края на сезона идва да живее бащата на Енрике – Хулиан ( Мануел Андрес). След 1-ви сезон Арасели го изоставя с бележка. В 2-ри сезон живее с сина си Фран и баща си Хулиян.. След 2-ри сезон баща му напуска кооперацията, вероятно отново отива в старчески дом. От сезон 3 се нанася Макси ( Едуардо Гомес). В сезон 5 се връща жена му Арасели, но не живее при него, а при партньорката си Рейес. В сезон 6 се нанася отново в партера и малко по-късно го изоставя, този път без бележка, но в края на сезона се връща. След 6-ти сезон Фран отива да живее в Бразилия и Макси си тръгва, като отива на пътешествие с куклата Ана Роса. След временна връзка с Юдит, тя забременява от Енрике и ражда сина им Дилън, но след това се разделят. В сезон 7 остават да живеят Енрике, Антонио и Арасели, но тя след 4-ти епизод го напуска и отива да живее с Берта в 1C, но връзката им не потръгва и след 7-ми епизод Арасели я изоставя и напуска кооперацията. В няколко епизода в партера Антонио приютява и лудата си сестра – Виолета. В по-голямата част от сезон 8 Енрике живее с сам с своята „вдъхновяваща самота“. В няколко епизода в сезона – 9,10,15 и 16 епизод с него живее новата кметица на град Мадрид – Мария Тереса Саенс ( Вероника Форке), с която има кратка връзка, но нещата не се получават и в края на сезона го изоставя. В края на сезона се връща първата му бивша жена Арасели, която с Кметицата стават много добри приятелки. В края на сезона след като Ребека я гони Юдит отива да живее с Дилън в партера с Арасели и кметицата, но в 9-ти сезон след като Ребека си тръгва се връща в мезонета си. В сезон 9 тук остават да живеят Енрике, Арасели и в някои епизоди кметицата.

В караваната първоначално живеят Макси ( Едуардо Гомес) и Начо Герерос ( Коке), но след като Коке става портиер, Макси се изнася и отива да живее при Енрике в партера. Коке тук живее до 7-ми сезон. След това отива да живее с новата си любов Нинес. В 8-ми сезон след като се връща от гората се нанася Амадор, но в края на сезона Майте купува партера и отиват да живее с нея. В сезон 9 никой няма да живее тук.

В последното помещение на приземния етаж, сякаш за да се запълни картинката, се намираше и офиса на строителна фирма, където работиха Ракел, Ерик ( Елио Гонсалес) и Хоакин ( Гилермо Оргега) от тавански апартамент А. Ракел беше представител на фирмата, която търгуваше с апартаментите в забавния жилищен комплекс. [2]

Домоуправители

Мандат Собственик Начало на мандата Край на мандата Жилище Епизоди
1 Хавиер Марото 22 април 2007  3 април 2008  Мезонет B 1 – 13
2 Амадор Ривас 3 април 2008  6 юли 2008  Втори A 14 – 24
3 Антонио Ресио 6 юли 2008  4 август 2010  Първи C 24-54
4 Росарио Паралес 4 август 2010 1 май 2011 Първи C 54-55
5 Юдит Бекер 1 май 2011  1 октомври 2012  Мезонет А 55-68
6 Арасели Мадариага  1 октомври 2012  28 януари 2013  Партер B 68-79
7 Енрике Пастор 28 януари 2013  - Партер B 80-presente

Вицедомоуправители

Мандат Заемащ длъжността Начало на мандата Край на мандата Живее в Брой епизоди
Леонардо Романи
(Мандатите на Хави, Амадор и Антонио)
22 април 2007[3] 20 юли 2008[4] Първи B 1-26
Енрике Пастор
(Мандата на Антонио)
20 юли 2008[5] 28 юли 2008[6] Партер B 26-27
Исаскун Сагастуме
(Мандата на Антонио)
28 юли 2008[7] Партер A 27
Енрике Пастор
(Мандатите на Антонио и Юдит)
27 юли 2008[8] 29 май 2011[9] Партер B 27-59
Хавиер Марото
(Мандата на Юдит)
5 юни 2011[10] Мезонет B 60
Леонардо Романи
(Мандата на Юдит)
12 юни 2011[11] 26 юни 2011[12] Първи B 61-63
Енрике Пастор
(Мандатите на Юдит и Арасели)
26 юни 2011[13] 28 януари 2013[14] Партер B 63-80
Антонио Ресио
(Мандата на Енрике)
2 декември 2013[15] 10 ноември 2014 г Първи C 81-98
9 Фермин Трухильо

(Мандата на Енрике)

10 ноември 2014 Настояще Мезонет В 98-настояще
Актьорски състав

Настоящи герои

  • Коке Калатрава (Начо Герерос) (сезон 1 – ¿? ) (протагонист) – Портиерът на сградата. В началото работи като градинар. Бивш затворник в процес на реинтеграция. Живее в старата каравана на Макси. Влюбва се в Нинес и заживяват заедно. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)
  • Енрике Пастор (Хосе Луис Хил) (сезон 1 –¿? ) ( протагонист) – Общински съветник по младежта и спорта. Съсобственик е на бар „Макс & Хенри“. Неговият стремеж е да стане домоуправител на кооперацията. Дълги години е женен за Арасели и имат син – Фран, но се развеждат, след като тя го изоставя с бележка. След временна връзка с Юдит, тя забременява от Енрике и ражда сина им Дилън, но след това се разделят. По това време успява да стане домоуправител. В сезон 8 се опитва да си върне Юдит, но безуспешно. Има кратка връзка и с Мария Тереса ( Кметицата), но на края на сезона го оставя. В 9-ти сезон става кмет на град Мадрид. ( Постоянен персонаж през всички сезони.)
  • Арасели Мадариага де ла Вега (Исабел Ордас) (сезон 1; 5 – 9 -¿? ) (протагонист) – Бившата съпруга на Енрике и майка на Фран. Тя е много странна жена, която често пуши наргиле и медитира. Притежава фризьорски салон, докато не се развежда „за да преоткрие себе си“. Три години по-късно, и след пътуване до другия край на света, се завръща в кооперацията с различна сексуална ориентация. ( През първи и пети сезон постоянно, през шести в повечето епизоди, през седми в половината сезон, през 8-ми специално участие, през 9-ти отново постоянно участие.)
  • Амадор Ривас Латоре (Пабло Чиапеля) (сезон 1 – ¿? ) (протагонист) – С дълго резюме, разведен баща на три деца (четири с Кокорчо). Работил е като служител на банка. Бивш домоуправител. След доброто финансово положение на семейството, бързо нещата се объркват и настъпва финансова катастрофа. В резултат на това семейството се разпада и остават без къща. През 9-ти сезон ще се оправят и с Майте ще бъдат добре. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Мария Тереса „Маите“ Фигероа Еспиноса (Ева Исанта) (сезон 1 – ¿?) (протагонист) – Бившата жена на Амадор и майка на четири деца, едно от които е в резултат от връзката и със Серхио Ариас. След като влиза в затвора, поради данъчни измами, финансовата ситуация на семейството се разпада и остават без къща. След живеене в гаража, Майте е приета да живее при Нинес, Ракел и Коке. След книгата, която издаде тя започна да печели много пари и в 9-ти сезон вече ще има пари. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Ракел Вилянуева (Ванеса Ромеро) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Бивш директор, агент и продавач на „Мирадор де Монтепинар“. Живее с братовчедка си Нинес. Тя е красива и млада блондинка, но въпреки това не успява да намери перфектния мъж. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Антонио Ресио Матаморос (Джорди Санчес) (сезон 1 –¿? ) (антагонист) – Търговец на риба. Притежава фирма „Морски дарове Ресио“. Съпруг на Берта. Има сестра с психични отклонения и син – хомосексуалист. Що се отнася до личността му, може да се каже, че е сатира на „хетеросексуален мъж“, арогантен, расист и хомофоб. Той смята, че животът му е добър, но в действителност няма нито приятели. В сезон 7 Берта се разделя с него и иска развод, но накрая се примиряват и се събират. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Берта Ескобар (Натали Сесеня) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Жена, лишена от чувство за хумор. Тя е много консервативна и набожна, поради което прекарва голяма част от времето си в молитви. По време на домоуправителството на съпруга си има връзка с Коке. След кратка връзка с Арасели, се връща при мъжа си и отказва да се разведе. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Хавиер „Хави“ Марото Гутиерес (Антонио Пагудо) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Син на Висенте и Гоя. Работи като компютърен програмист в международна компания и е първият домоуправител на блока. Женен за Лола като живеят в мезонет дуплекс. Двамата са родители на Урсула. Хави живее в постоянна финансова криза. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Мария Долорес „Лола“ Трухильо Пачеко (Макарена Гомес) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Отегчена от живота си и е по стъпките на майка си като започва да учи актьорско майсторство. Женена за Хави, не обича децата, но забременява и ражда дъщеря си Урсула. ( От първи до четвърти сезон – постоянно участие, в 5-ти сезон спец. участие ( последните 2 епизода). От 6-ти нататък отново е постоянен персонаж),
  • Висенте Марото (Рикардо Аройо) (сезон 1 –¿? ) (протагонист) – Ранно пенсиониран и вдовец. Прекарва деня си на дивана пред телевизора. Съпруг на Гоя и баща на Хави. След смъртта на Гоя, не иска да живее. ( Постоянен персонаж през всички сезони)
  • Карлота Ривас (Карлота Боза) ( сезон 1 – ,?) (второстепенна роля) – Дъщеря на Майте Фигеруа и Амадор Ривас. Иска да стане актриса и модел. В 8-ми сезон е приета в осиновително семейство с братята си; след като Майте беше пратена в затвора; а Амадор избяга в гората. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
  • Нано Ривас (Фернандо Боза) ( сезон 1 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
  • Родриго Ривас (Родриго Еспинар) ( сезон 1 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Майте и Амадор. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. ( От 1-ви до 6-ти сезон – постоянно, в 7-ми в последните 2 епизода, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
  • Амадор Младши „Кокорчо“ (Алваро Гилардо) ( сезон 2 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Амадор и Майте. В 8-ми сезон е приет в осиновително семейство с братята си и сестра си. Майте изневерява на Амадор с съседа Серхио и така се ражда „Кокорчо“. Според Амадор има пророчески особености. ( От 1-ви до 7-ми сезон – постоянно, в 8-ми спец. участие ( 4 епизода). В 9-ти отново – постоянно участие)
  • Анхелинес „Нинес“ Чакон Вилянуева (Кристина Медина) (сезон 2 –¿? ) (антагонист) – Първа братовчедка на Ракел. Разведена и безработна. Продава утробата си на Антонио Ресио и в резултат на това ражда сина си Тонин. Влюбва се в Коке и живеят заедно. ( Постоянен персонаж от 2-ри сезон)
  • Тонин Ресио (Адам Соунта) ( сезон 3 – ;?) – Син на Нинес и Антонио Ресио. Ражда се чрез изкуствено раждане. Той е бил " подарък" за Берта за рождения и ден; но тя вече не искала бебето и Нинес остана да се грижи за него. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)
  • Мария Тереса „Мари Тере“ Валверде (Хема Куерво) (сезон 1 – 4 ) (протагонист отначало) – Вдовица. Тя и приятелката и Исаскун решават да избягат от старческия дом. Двете успяват да си присвоят апартамент в кооперацията. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 4-ти сезон)
  • Юдит Бекер (Кристина Кастаньо) (сезон 3 –¿? ) (протагонист/антагонист) – Психолог с успешна кариера, добро финансово положение и активен социален живот. Тя е млада и красива, притежава луксозен мезонет, но не успява да срещне „принца на бял кон“, каквото е нейното най-голямо желание. След една нощ с Енрике, който е 20 години по-възрастен, се влюбва в него. Първоначално са заедно, но след това се разделят. Юдит и Енрике са родители на Дилън. ( Постоянен персонаж от 3-ти сезон)
  • Дилън Бекер (Ромео Серано) ( сезон 7 – ;?) (второстепенна роля) – Син на Юдит Бекер и Енрике Пастор. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)
  • Урсула Марото (Айтана Вилецерел) ( сезон 7 – ;?) (второстепенна роля) – Дъщеря на Лола и Хави. ( Постоянен персонаж от 7-ми сезон)
  • Фермин Трухильо (Фернандо Техеро) (сезон 6 –¿? ) (протагонист) – Баща на Лола. Неспособен да се грижи за своята „съпруга“ и дъщеря, той ги изоставя и започва ново предизвикателство далеч от семейството си. Хави го открива и организира среща между Фермин и Лола, които искат да си дадат втори шанс. След опита си да заживее със Естела, тя го изоставя. ( В 6-ти сезон – спец. участие. От 7-ми нататък постоянен персонаж.
  • Хосефина „Фина“ Паломарес (Петра Мартинес) (сезон 8 –¿? ) (антагонист) – Новата съседка в блока. Странните и поведения и фактът, че знае всичко за съседите си без да ги познава, карат живеещите в Монтепинар да я мислят за вещица. Тя предизвиква голямо вълнение сред живущите в сградата. Знае всичко за съседите. Тормози и дразни съседите, особено Берта и Антонио, които са под нея. Има дъщеря Елена и син Диего. ( Постоянен персонаж от 8-ми сезон)
  • Чуса (Пас Падия) (сезон 4; 6 – 9 -¿? ) (второстепенна роля) – Наркоманка. Бившо гадже на Коке. Флиртува с Енрике и Амадор. В осми сезон има връзка с Фермин Трухильо, от който иска да има и дете, но нещата не се получават и късат. В 9-ти сезон остава да живее при Майте и Амадор и става асистентка на Майте. ( В 4-ти, 6-ти и 7-ми сезон – спец. участие. В 8-ми сезон – второстепенен герой ( в 6 епизода). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)
  • Мария Тереса Саенс – кметицата (Вероника Форке) (сезон 8 –¿? ) (второстепенна роля) – Новата кметица на Мадрид. Флиртува с Енрике. В края на сезона отива да живее с Енрике. Там се запознава с Арасели и стават много добри приятелки. В края на сезона оставя Енрике. ( Второстепенен герой от 8-ми сезон)
  • Теодоро Ривас (Ернесто Севиля) (сезон 7 – 9 -¿? ) (второстепенна роля) – Брат на Амадор. Когато са били деца Амадор го е бутнал в храстите и случайно е паднал в кладенец, който е бил скрит. ( В 7-ми и 8-ми сезон спец. участие. В 9-ти става постоянен персонаж.)
  • Алваро „Алба“ Ресио (Виктор Палмеро) ( сезон 1 – 3, 8 – 9 – ¿?) (второстепенна роля) – Транссексуалния син на Антонио и Берта, той е пратен в училище-интернат в Ирландия, след като родителите му са продали апартамента в центъра. За първи път той се появява в четвърти епизод в 1-ви сезон. Тогава се запознава с Фран и стават приятели. В втори сезон отново се появява, като тогава казва на родителите си, че е хомосексуален. В трети сезон той иска да се ожени за новото си гадже, който е арабин, но бракът се разпада напълно. В осми сезон идва като жена – Алба Ресио. Влюбва се в Лео, но по-късно той умира. ( В 1-ви, 2-ри, 3-ти и 8-ми сезон участва като специално участие ( 1 епизод). В 9-ти сезон става постоянен персонаж)
  • Менчу (Лолес Леон) ( сезон 9 – ¿? ) – Нова съседка в блока в 9-ти сезон. Майка на Йоланда.
  • Бруно Кирога (Луис Мерло) ( сезон 9  – ¿?) – Нов съсед в Монтепинар в 9-ти сезон. Безброй успехи, множество награди и сантиментална хармония с партньора си в продължение на години са отбелязали личния и професионален живот на Бруно Кирога, блестящ пианист, който е изправен пред най-голямата трудност в живота си, когато жена му решава да сложи край на брака им. След разделянето, талантливия пианист, дълбоко депресиран, започва да ходи на консултации при известния психолог Юдит Бекер на помощ. Да сподели с някой основните притеснения и да си възвърне контрола на живота си ще бъдат едни от основните причини, които водят музиканта в Мирадор де Монтепинар.
  • Йоланда Морсильо (Мирен Ибаргунен) – Атрактивна шивачка, която работи в рамките на споразумение в магазин за дрехи и винаги казва това, което мисли.  С нейната красота и чар съблазнява един от жителите на Мирадор де Монтепинар, с когото започва връзка. В личен план, Йоланда е решена да създаде семейство и да има деца и вярва, че е време да стане майка.
  • Кристобал (Мигел Релан) ( сезон 9 – ;?) (спец. участие) – Корумпиран политик. ( Второстепенен герой в 9-ти сезон т.н в няколко епизода)
  • ;? (Мариа Мулинс) ( сезон 9 – ;?) (спец. участие) – Шефка на Енрике. ( В няколко епизода в 9-ти сезон)

Бивши герои

  • Ребека Ортис (Мария Аданес) (сезон 7 – 8 ) – Адвокат и приятелка на Юдит. Причинява революция сред общността на съседите и сред стабилността на някои от двойките в сградата. ( Постоянен персонаж в 7-ми и 8-ми сезон)
  • Леонардо „Лео“ Романи  (†) (Луис Мигел Сегуи) (сезон 1 – 8) – Вицедомоуправител, има няколко кратки връзки с жени от сградата. Най-добрият му приятел е Амадор. Той е луд на тема анимационни герои. В края на сезон 8 започва връзка с транссексуалния син на Антонио и Берта – Алваро „Алба“. В началото на 9-ти сезон става ясно, че е починал. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 8-ми сезон)
  • Патрисия ( Силвия Алонсо) ( сезон 8) – Социалната работничка на Амадор и Майте. След като Майте отиде в затвора, а Амадор избяга в гората децата отидоха при приемни родители и тя им помагаше да си ги върнат. Амадор флиртува с нея, но тя го отхвърля.
  • Франциска „Пака“ ПачекоЕстела Рейнолдс“ (Антония Сан Хуан) (сезон 3 – 4; 6 – 7) – Майка на Лола. Бивша актриса, чиято кариера е почти незабелязана. Живее, мислейки си че е върхът, но историята на кариерата и казва обратното. Нейната гордост са сексуалните преживявания с различни мъже, определя себе си като „муза на сексуалната революция“. След повече от 30 години раздяла, се жени за бащата на Лола – Фермин, но скоро след това го изоставя и заминава с руски милионер. ( В 3-ти, 4-ти и 7-ми сезон – постоянен персонаж. в 6-ти и вероятно в 9-ти сезон – спец. участие в 1 епизод.)
  • Хустиниана „Хусти“ Латоре (Ампаро Вале) (сезон 5; 7 – 8) – Майка на Амадор. Жена със силен характер и увереност. Третира Амадор като малко дете. ( В 5-ти сезон – постоянен герой, в 7-ми и 8-ми сезон – по 1 епизод.)
  • Виолета Ресио Матаморос (Силвия Абрил) (сезон 2; 5 – 7) – Лудата сестра на Антонио. Въпреки заболяването, се опитва да бъде полезна. Постоянно чува гласове в главата си и мисли, че е отвлечена от същества от друга планета. Безуспешно флиртува с Енрике, Амадор и Коке. ( В сезон 2 и 5 – в 1 епизод. В сезон 6 и 7 в няколко епизода.
  • Серхио Ариас (Адриа Коядо) (сезон 1 – 2; 6) – Актьор в сапунен сериал, където играе д-р Вентура. Има луксозен мезонет, където живее с брат си Хоакин, но по-късно решава да продължи кариерата си в чужбина. Има незаконно дете с Маите. Завръща се за кратко, като е напълно разорен. ( Постоянен герой в 1-ви, 2-ри и 6-ти сезон)
  • Франсиско Хавиер „Фран“ Пастор Мадариага (Едуардо Гарсия) (сезон 1 – 6) – Размирният син на Енрике и Арасели. Оценките му са лоши, но съветва баща си в живота. Заминава за Бразилия, където работи в плажен бар. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 6-ти сезон)
  • Росарио Паралес (Карлос Алсалде) (сезон 4 – 6) – Имигрант, който е в търсене на „испанската мечта“. Работи за Антонио в „Морски дарове Ресио“. Жени се за Амадор в опит да получи испанско гражданство. Майка му е в затвора за трафик на наркотици. ( В 4-ти сезон – спец. участие. В 5-ти и 6-ти сезон – постоянен герой)
  • Рейес Балестерос ( Мария Касал) ( сезон 5) – Лезсбийка и партньорка на Арасели. С нея дори бяха напът да се оженят, но нещата не се получиха. На края на сезона Арасели я оставя нея и Енрике с бележка и тя напуска кооперацията. ( В 5-ти сезон – постоянен герой)
  • Мария Тереса „Мари Тере“ Валверде (Хема Куерво) (сезон 1 – 4 ) – Вдовица. Тя и приятелката и Исаскун решават да избягат от старческия дом. Двете успяват да си присвоят апартамент в кооперацията. ( Постоянен персонаж от 1-ви до 4-ти сезон)
  • Грегория „Гоя“ Гутиерес (†) (Беатрис Карвахал) (сезон 1 – 4) – Съпруга на Висенте и майка на Хави. Гоя е консервативна и непоносима. Висенте я открива мъртва в кухнята докато готвила крокети. ( Постоянен герой от 1-ви до 4-ти сезон)
  • Исаскун Сагастуме  (†) (Мариви Билбао)  (†) (сезон 1 – 6) – Възрастна жена, която обича цигарите и бингото. Заедно с приятелката си Мари Тере измамват брокерите и си присвояват апартамент в кооперацията. Заминава за Бенидорм, където живее до края на дните си. ( Постоянен герой от 1-ви до 5-ти сезон, в 6-ти участва в първите седем епизода.
  • Бланка Неруда (Моника Перес) (сезон 2) – Съквартирантка на Ракел и Нинес. Била е омъжена и има 3-годишен син. Флиртува със Серхио, Хоакин и Хавиер. ( Постоянен персонаж в 2-ри сезон)
  • Хулиан Пастор (Мануел Андрес)  (†) (сезон 1 – 2) – 80-годишният баща на Енрике. Пристига в дома на сина си, след като прекарва няколко години в старчески дом. ( В 1-ви сезон – спец. участие. Постоянно участие в 2-ри сезон.)
  • Максимо „Макси“ Ангуло (Едуардо Гомес) (сезон 1 – 6) – Бивш портиер на сградата. Съдружник в бар „Макс & Хенри“, където работи като барман. Има връзка с Ана Роса – надуваема кукла. Двамата заминават на околосветско пътешествие. ( Постоянен герой от 1-ви до 6-ти сезон)
  • Хоакин Ариас (Гийермо Ортега) (сезон 1 – 2) – По-малкият брат на Серхио. Той е несигурен и натрапчив. Въпреки че има висше образование и магистърска степен, неговата работа е продавач на апартаменти. Няма късмет в любовта. Живее с брат си Серхио и колегата си Ерик Кортес. Серхио го праща на село, където по-късно става монах. ( Постоянен персонаж в 1-ви и 2-ри сезон)
  • Ерик Кортес (Елио Гонсалес) (сезон 1 – 2) – Представител на строителната фирма. Приятел на Хоакин. ( Постоянен персонаж в 1-ви и 2-ри сезон)
  • Силвио Рамирес (Роберто Сан Мартин) (сезон 1 – 2) – Млад мъж, имигрант от Куба, който нарича себе си идеалист и мечтател. Работи в бар „Макс & Хенри“. ( Постоянен персонаж в 1-ви сезон, спец. участие в 2-ри сезон)
  • Сандра Еспиноса (София Нието) (сезон 1 – 2) – Първоначално работи като стажантка във фризьорския салон на Арасели, а след това е сервитьорка в бар „Макс & Хенри“. Много е непохватна и психически нестабилна. ( Постоянен персонаж в 1-ви и 2-ри сезон)
  • Росарио „Чаро“ де ла Вега (Ема Пенея) (†) (сезон 1) – Майка на Арасели и тъща на Енрике. Тя е стисната и свадлива. Заминава за село и от тогава не се знае нищо за нея. ( Постоянен персонаж в 1-ви сезон)
  • Кристина Агилера (Малена Алтерио) (сезон 1) – Невротична и скептична. Всичко, с което се захване се обърква. Често страда от депресия. Съпругът и я зарязва само след 1 месец. Работи като туристически агент. ( Постоянен персонаж в 1-ви сезон)

Второстепенни герои

Аугустин ( Паул Лостау) ( сезон 1) - Гадже на Кристина. Планират да се оженят, но той я изоставя малко преди сватбата заради друга.

Сан Кристобал ( Пеп Гуйнол) ( сезон 1;8) – Един от шефовете на „Мирадор де Монтепинар“. В 8-ми сезон става ясно; че е корумпиран и е в затвора.

Пату ( Наталия Ернандес ) ( сезон 1 – 3) - Приятелка на Майте.

Уго Гарсия ( Хосе Алварес) ( сезон 3, 8) - Бившо гадже е на Юдит.

Бивш кмет ( Тони Мартинес) сезон 3 – 7)-Бивш кмет на град Мадрид.

Ингрид Бекер ( Паола Бонтемпи) ( сезон 4,6 – 7)- Сестра на Юдит. Съпругът и се казва Матю. Писателка.

Санти ( Пабло Пуйол) ( сезон 7) – Бившо гадже на Ребека.

Сеселио ( Томас Поци) ( сезон 7 – 8) – Терапевт на Енрике.

Лурдес ( Лурдес Бартулуме) ( сезон 3; 8) – Има кратка връзка с Макси в 3-ти сезон. В 8-ми сезон има среща с Фермин Трухильо; но нищо не става.

Сържант Торес ( Енрике Вилен) ( сезон 7 – 8)- Главен полицай. Занимаваше се с случая на Амадор и го издирваха.

Тревър Симпсън ( Алекс Хафнер) ( сезон 7 – 8)- Бившо гадже на Юдит от Америка. Сега е женен за Меган и е приятел с Енрике.

Матю Едвардс ( Джими Шал) ( сезон 4,6 – 7) - Мъж на сестрата на Юдит – Ингрид. Малко луд американец.

Отец Алехандро ( Фран Нортес) ( сезон 3 – 4, 6 – 9 – ¿?) – Служил на господ. Изслушва много хора, включително и Берта, която изповядва греховете му.

Хосе Игнасио ( Хавиер Делтел) ( сезон 7 – 9 – ¿?) – Адвокат. Много невнимателен. До момента е бил е адвокат на Енрике, Антонио и Амадор.

Едурне Сагастуме ( Анабел Алонсо) ( сезон 7 – 9 – ¿?) – Дъщеря на Исаскун. След като тя умира апартамента става неин.

Излъчване в Испания

Сезони Епизоди Премиера Финал Средно зрители
1 13 22 април 2007 22 юли 2007 3,185,000 (21.2%)[16]
2 15 3 април 2008 3 август 2008 2,863,000 (19.5%)[17]
3 14 10 юни 2009 16 септември 2009 2,171,000 (16.3%)[18]
4 12 26 май 2010 4 август 2010 2,180,000 (15.1%)[19]
5 13 1 май 2011 24 юли 2011 2,793,000 (16.2%)[20]
6 13 1 октомври 2012 28 януари 2013 4,140,000 (22.4%)[21]
7 13 2 декември 2013 10 март 2014 4,108,000 (21.3%)
8 16 13 октомври 2014 18 май 2015 4, 006 000 ( 23.7%)
9 13 Не е обявено -
Общо 122 2007 - N/A

„Новите съседи“ в България

Сериалът в България стартира на 2 септември 2013 г. по bTV Comedy, всяка делнична вечер от 22:00 ч., с повторение от 15:30 часа. От 17 ноември 2013 г. започва повторение на сериала, отново по bTV Comedy, всяка събота и неделя от 14:00 ч. Третото излъчване на сериала започва на 16 юни 2014 г. с разписание всеки делничен ден от 18:00 ч. с повторения от 13:00 ч. и събота и неделя от 15:00 ч. по bTV Comedy. На 29 август 2014 г. стартират нови епизоди на сериала от сезон 5 с разписание всяка делнична вечер от 18:00 ч., с повторения от 13:00 ч. и уикенда от 15:00 ч., отново по bTV Comedy. След това стартират сезон 6 и 7 със същото разписание. Четвъртото повторение на сериала започва на 2 март 2015 г. с разписание всеки делничен ден от 15:30 ч. и 22:30 ч. с повторение на епизодите събота и неделя от 14:30 ч. От 6 април 2015 г. вече се излъчва всеки делник от 20:30 ч. и 15:30 ч. От 8 юли започва сезон 8 – всеки делник от 20:30 ч. с повторение от 15:30 ч.

Озвучаващи актьориЛидия Вълкова
Ани Василева
Димитър Иванчев
Светломир Радев
Александър Воронов
ПреводачиБиляна Караангова
Даниела Славчева
Мариета Борисова
Мануела Панаретова
ТонрежисьориГалина Наумова
Стефан Македонски
Наталия Василева
Надежда Боянова
Стамен Янев
Цветан Дацов
Александър Тодоров
Режисьори на дублажаЧавдар Монов
Михаела Минева
ОбработкаСтудио „Медия Линк“(от 5. сезон)

Виж също

Външни препратки

Източници

  1. El Confidencial Digital. Alberto Caballero crea una productora para ‘La que se avecina’: Telecinco no quiere soportar más sobrecostes. Se han llegado a pagar hasta 620.000 euros por capítulo // 26 май 2013.
  2. Новите съседи // btv.bg/comedy.
  3. Mitele. Mirador de Montepinar // 22 de abril de 2007.
  4. Mitele. Un fontanero, un calentón y una abuela motorista // 20 de julio de 2008.
  5. Mitele. Un fontanero, un calentón y una abuela motorista // 20 de julio de 2008.
  6. Un parto, un crucero y un resort Golf & Spa // 28 de julio de 2008.
  7. Un parto, un crucero y un resort Golf & Spa // 28 de julio de 2008.
  8. Mitele. Un fontanero, un calentón y una abuela motorista // 20 de julio de 2008.
  9. Un romance otoñal, un plato prohibido y una serpiente constrictora // 5 de junio de 2011.
  10. Un romance otoñal, un plato prohibido y una serpiente constrictora // 5 юни 2011.
  11. Mitele. Una novia a dieta, un poblado Tongoliki y una fräulein de la Gestapo // 12 de junio de 2011.
  12. Mitele. Un conserje cojo, un licor de lagarto y un mayorista enamorado // 26 de junio de 2011.
  13. Mitele. Un conserje cojo, un licor de lagarto y un mayorista enamorado // 26 de junio de 2011.
  14. Mitele. Un lanzamiento, un resbalón y la abuela del vampiricántropo // 28 de enero de 2013.
  15. Mitele. Una tubería podrida, un chatarrero conceptual y el primer motepinario puro // 2 de diciembre de 2013.
  16. La segunda temporada de 'La que se avecina' se estrena hoy en Telecinco // 20minutos. 3 April 2008. Посетен на 28 January 2012.
  17. 'La que se avecina' estrena su tercera temporada // Telecinco. 9 June 2009. Посетен на 28 January 2012.
  18. Muy pronto vuelve „La que se avecina“, descubre las tramas de la nueva temporada // MiZonaTV. 18 May 2010. Посетен на 28 January 2012.
  19. Telecinco estrena la quinta temporada de „La que se avecina“ // Frecuencia Digital. 1 May 2011. Посетен на 28 January 2012.
  20. Silvia Abril se muda a 'La que se avecina' // Público. 28 December 2011. Посетен на 28 January 2012.
  21. 'La que se avecina' cierra con un 22,3% su sexta temporada, la más vista de su historia // FormulaTV. 29 January 203. Посетен на 2 February 2013.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата La que se avecina в Уикипедия на испански. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​