Дарт Плегиъс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
м 1 МЕП беше премахнат
MrColdfish (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Дарт Плегиъс''' е персонаж от [[Междузвездни войни]]. Той е могъщ черен ситски лорд, учител на [[Палпатин|Дарт Сидиъс]], който по-късно изменнически убива учителят си. Според легендата Дарт Плегиъс бил способен да предпазва от смъртта и да създава живот, като контролира митохлоридите с помощта на Силата и на практика се явява баща на [[Анакин Скайуокър]]. В трети епизод на [[Междузвездни войни]] името му се споменава, но това споменаване много влияе на цялата галактика. Анакин Скайуокър иска да предпази жена си Падме от смърт. Разбира, че единственият му шанс е да научи техниката на Плегиъс. Той се изкушава от тъмната страна и цялата галактика пада в ръцете му, докато не порасва синът му .
'''Дарт Плегиъс''' е персонаж от [[Междузвездни войни]]. Той е могъщ черен ситски лорд, учител на [[Палпатин|Дарт Сидиъс]], който по-късно изменнически убива учителят си. Според легендата Дарт Плегиъс бил способен да предпазва от смъртта и да създава живот, като контролира митохлоридите с помощта на Силата и на практика се явява баща на [[Анакин Скайуокър]]. В трети епизод на [[Междузвездни войни]] името му се споменава, но това споменаване много влияе на цялата галактика. Анакин Скайуокър иска да предпази жена си Падме от смърт. Разбира, че единственият му шанс е да научи техниката на Плегиъс. Той се изкушава от тъмната страна и цялата галактика пада в ръцете му, докато не порасва синът му - [[Люк Скайуокър]].
И така - едно споменаване много влияе на галактиката.
И така - едно споменаване много влияе на галактиката.



Версия от 17:16, 8 януари 2016

Дарт Плегиъс е персонаж от Междузвездни войни. Той е могъщ черен ситски лорд, учител на Дарт Сидиъс, който по-късно изменнически убива учителят си. Според легендата Дарт Плегиъс бил способен да предпазва от смъртта и да създава живот, като контролира митохлоридите с помощта на Силата и на практика се явява баща на Анакин Скайуокър. В трети епизод на Междузвездни войни името му се споменава, но това споменаване много влияе на цялата галактика. Анакин Скайуокър иска да предпази жена си Падме от смърт. Разбира, че единственият му шанс е да научи техниката на Плегиъс. Той се изкушава от тъмната страна и цялата галактика пада в ръцете му, докато не порасва синът му - Люк Скайуокър. И така - едно споменаване много влияе на галактиката.

Шаблон:Междузвездни войни-мъниче