Музикален стил: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Musicbg (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Musicbg (беседа | приноси)
м Премахнах написаното в статията преди моята намеса, защото беше абсолютно невярно и неотговарящо на същността на музикалния стил
Ред 3: Ред 3:
{{обработка}}
{{обработка}}


'''Музикален стил''' е понятие, отнасящо се до образната система от изразни средства, обуславящи идейното съдържание на едно музикално произведение и отразяващите неговите естетически възгледи. Понятието има тесен и широк смисъл и много погрешно е музикалният стил да се свързва с понятието музикалния жанр.
'''Музикален стил''' е понятие, отнасящо се до образната система от изразни средства, обуславящи идейното съдържание на едно музикално произведение и отразяващи неговите естетически възгледи. Понятието има тесен и широк смисъл и много погрешно е музикалният стил да се свързва с понятието музикалния жанр.


==Жанрова принадлежност на музикалните стилове==
==Жанрова принадлежност на музикалните стилове==

Версия от 09:21, 16 април 2016

Музикален стил е понятие, отнасящо се до образната система от изразни средства, обуславящи идейното съдържание на едно музикално произведение и отразяващи неговите естетически възгледи. Понятието има тесен и широк смисъл и много погрешно е музикалният стил да се свързва с понятието музикалния жанр.

Жанрова принадлежност на музикалните стилове

Източници

  • Стоянова, Елена, Музикална литература, Музика, 1988
  • Стоянов, Пенчо, Музикален анализ, Музика, 1969


Вижте също