Лари Пейдж: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Cavernpain (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Cavernpain (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 29: Ред 29:


==== Създаване ====
==== Създаване ====

През 1998,Пейдж и Брин регистрират,Google,inc.Мисията им била "Да организират световната информация и да я направят универсално достъпна и полезна."





Версия от 03:09, 31 юли 2016

Лари Пейдж
Larry Page
бизнесмен

Роден
26 март 1973 г. (51 г.)

Учил вМичигански университет
Станфордски университет
Предприемаческа дейност
Работил вГугъл
Семейство
Деца1
Подпис
Лари Пейдж в Общомедия

Лоранс Едуард "Лари" Пейдж (роден на 26 март 1973) е американски компютърен специалист и учен, известен като съосновател и главният изпълнителен директор на Google. За 2009 г. той се нарежда на 26-то място според списание Форбс, за най-богатите милиардери в света. Също така, е шестият най-богат човек в САЩ. През 2007 г., той и другият основател на Google, Сергей Брин, се класират на първо място във "50-те най-важни хора в интернет" на списание PC World.

Живот и образование

Пейдж е роден в еврейско семейство в Лансинг, Мичиган. Родителите му са преподаватели по компютърни науки в Мичиганския щатски университет. По време на интервю, Пейдж заява, че "къщата им е пълна каша", с компютри и популярни списания навсякъде. Увлечението му към компютрите, започва когато е на шест годишна възраст. Той казва: "От много ранна възраст разбрах, че винаги съм искал да измислям нещо. Така и стана, действително се интересувам от технологии и бизнес .... Така че вероятно от времето, когато бях на 12 знаех, че евентуално ще създам компания".

Пейдж започва учението си в Монтесори, Лансинг и завършва East Lansing гимназия. Получава бакалавърска степен по компютърно инженерство от Мичиганския щатски университет с отличие и има магистърска степен по компютърни науки от Станфордския университет. Докато е в университета в Мичиган, Пейдж създава мастилено-струен принтер от кубчета LEGO, служи като президент на HKN и е член на екипа на слънчевият автомобил.

Гугъл

1998-2001

Създаване

През 1998,Пейдж и Брин регистрират,Google,inc.Мисията им била "Да организират световната информация и да я направят универсално достъпна и полезна."


Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за