Мишел Темер: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 8: Ред 8:
| починал-място =
| починал-място =
}}
}}
'''Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа''' ({{lang-pt|Michel Miguel Elias Temer}}) е бразилски [[адвокат]] и [[политик]], 25-ти вицепрезидент на [[Бразилия]] (от 1 януари 2011 г.) при управлението на президента [[Дилма Русев]]. Понастоящем изпълнява длъжността Президент на Бразилия, след като на 12 май 2016 г. [[Федерален сенат на Бразилия|Федералният сенат]] отстранява Русев от поста поради започнала процедура по [[импийчмънт]].
'''Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа''' ({{lang-pt|Michel Miguel Elias Temer}}) е бразилски [[адвокат]] и [[политик]], 25-ти вицепрезидент на [[Бразилия]] (от 1 януари 2011 г.) при управлението на президента [[Дилма Русев]]. От [[31 август]] [[2016]] г. изпълнява длъжността Президент на Бразилия, след като на 12 май 2016 г. [[Федерален сенат на Бразилия|Федералният сенат]] отстранява Русев от поста поради започнала процедура по [[импийчмънт]].


Получава [[доктор]]ска степен по [[право]] в Католическия университет в [[Сао Пауло]]. Автор е на книги в областта на [[Конституционно право|конституционното право]].
Получава [[доктор]]ска степен по [[право]] в Католическия университет в [[Сао Пауло]]. Автор е на книги в областта на [[Конституционно право|конституционното право]].

Версия от 19:09, 31 август 2016

Мишел Темер
Michel Temer
бразилски политик
25-и вицепрезидент на Бразилия
25-и вицепрезидент на Бразилия

Роден
Тиете, Бразилия

РелигияКатолическа църква[1]
Учил вУниверситет на Сау Паулу
ПартияПартия на бразилското демократическо движение
Семейство
Деца5

Подпис
Уебсайт
Мишел Темер в Общомедия

Мишел Мигел Елиас Темер Лулиа (Шаблон:Lang-pt) е бразилски адвокат и политик, 25-ти вицепрезидент на Бразилия (от 1 януари 2011 г.) при управлението на президента Дилма Русев. От 31 август 2016 г. изпълнява длъжността Президент на Бразилия, след като на 12 май 2016 г. Федералният сенат отстранява Русев от поста поради започнала процедура по импийчмънт.

Получава докторска степен по право в Католическия университет в Сао Пауло. Автор е на книги в областта на конституционното право.

В телевизионно интервю за ливанска телевизия (8 май 2010) Темер посочва, че семейството му произхожда от град Таабура, в близост до град Триполи в Северен Ливан.

Шаблон:Политик-мъниче Шаблон:Бразилия-мъниче