Хидравлика: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Dexbot (беседа | приноси)
м Removing Link GA template (handled by wikidata)
Редакция без резюме
Ред 4: Ред 4:


Хидравлика и хидравлично задвижване при автомобили, камиони, багери, пътно-строителна техника.
Хидравлика и хидравлично задвижване при автомобили, камиони, багери, пътно-строителна техника.
-Проблеми възникнали при неправилна експлоатация и нередовна профилактика. Не качественият флоид (хидравлично масло) от различни класове и не редовната му смяна води до износване на металните части в една хидравлична система. Води до загуба на налягане, шум и блокиране на системата.
-Проблеми възникнали при неправилна експлоатация и нередовна профилактика. Некачественият флуид (хидравлично масло) от различни класове и не редовната му смяна води до износване на металните части в една хидравлична система. Води до загуба на налягане, шум и блокиране на системата.





Версия от 17:18, 23 ноември 2016

Думата хидравлика произлиза от гръцката дума ὑδραυλικός (хидравликос), която произлиза от ὕδραυλος (хидралос), значеща „воден орган“.

Хидравликата е част от науката и инженерството, засягаща механичните способности на течностите. Механиката на течностите се използва за създаването, контрола и предаването на енергия, като се използват течности под налягане. Областите на хидравликата включват тръби, турбини, дизайн на бентове, хидроенергия, измерване на течението, ерозия и др.

Хидравлика и хидравлично задвижване при автомобили, камиони, багери, пътно-строителна техника. -Проблеми възникнали при неправилна експлоатация и нередовна профилактика. Некачественият флуид (хидравлично масло) от различни класове и не редовната му смяна води до износване на металните части в една хидравлична система. Води до загуба на налягане, шум и блокиране на системата.


Шаблон:Техника-мъниче