Баня (процедура): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 8: Ред 8:


==Баня, като химически процес==
==Баня, като химически процес==
Баня може да означава химически процес, при който третираното вещество се потапя изцяло в реагента. [[Сребърна баня]] на електронни силиконови елементи е пример за такъв процес.
Баня може да означава химически процес, при който третираното вещество се потапя изцяло в реагента. [[Сребърна баня]] на електронни елементи е пример за такъв процес.

Версия от 11:49, 7 януари 2007

Баня може да се отнася за различни неща.

Къпалня

Помещение за къпане(къпалня) или хигиенизиране на тялото. Обикновено банята е оборудвана със съоръжения за измиване на тялото с вода, пара или други начини за къпане специфични за различните народи.

Баня, като терапия

Баня може да означава процес или терапия на специално третиране на тялото под различни въздействия и материали - химическо очистване на токсични вещества(химическа баня), получаване на слънчев загар(слънчева баня), кална баня(терапия с лечебна кал), солна баня(вдишване на солен въздух), морска баня(къпане в морска вода), йодна баня(вдишване на йодни изпарения) и др.

Баня, като химически процес

Баня може да означава химически процес, при който третираното вещество се потапя изцяло в реагента. Сребърна баня на електронни елементи е пример за такъв процес.