Арабела (сериал): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Създаване на статията въз основа на данните излъчени по телевизията и личен текст на база излъченото по БНТ (НЕ се изразява мнение).
 
мРедакция без резюме
Ред 24: Ред 24:
{| class="wikitable"
{| class="wikitable"
!Обработка
!Обработка
!Екип на продуцентско направление направление "
!Екип на продуцентско направление направление
Чужди програми" 2016 година - БНТ
"Чужди програми" 2016 година - БНТ
|-
|-
|Преводач
|Преводач
Ред 38: Ред 38:


== Излъчване в България ==
== Излъчване в България ==
Сериалът е излъчен първо през 90-те години на 20-ти век по [[БНТ 1|Канал 1]]. След което през 2008 година всички епизоди (вкл. епизодите от продължението: [[Арабела се завръща]]) са излъчени по [[Диема]]. От лятото на 2016 година започва излъчване по [[Българска национална телевизия|БНТ]] от 9:45 всеки делничен ден.
Сериалът е излъчен първо през 90-те години на 20-ти век по [[БНТ 1|Канал 1]]. След което през 2008 година всички епизоди (вкл. епизодите от продължението: [[Арабела се завръща (сериал)|Арабела се завръща]]) са излъчени по [[Диема]]. От лятото на 2016 година започва излъчване по [[Българска национална телевизия|БНТ]] от 9:45 всеки делничен ден.

Версия от 18:13, 16 януари 2017

Арабела
Arabela
ЖанрКомедия Детски
АктьориЯна Нагиова Владимир Длоухи Вероника Типблова Иржи Лабус Владимир Меншик и други
Епизоди13
Продукция
Времетраенеоколо 30 минути
Страница в IMDb

Арабела е Чехословашки игрален и комедиен детски сериал от 1979 година. В България се излъчва по БНТ. Излъчван в България е и през 90-те години на 20-ти век, но от 2015 БНТ го излъчва отново с нов дублаж.

Сюжет

Господин Майер разказва приказки в местната телевизия. В 1-ви епизод по време на снимките, той открива вълшебно звънче, което води към станата на приказките. За нещастие и по случайност той убива говорещия вълк от приказката "Вълкът и седемте козлета". Междувременно злият магьосник Румборак открадва вълшебния пръстен и започва да всява хаос и паника в света на приказките. В това време той иска да отмъсти на г-н Майер, защото Румборак е обвинен в убийството на вълка. Кралят на страната на приказките моли за помощ хората от света им. Синът на г-н Майер - Петър се влюбва в принцеса Арабела - дъщерята на краля на страната на приказките. Двете смели деца Хонзик и Марженка, заедно с Петър и Арабела се опитват да заловят Румборак. Докато кралят на страната на приказките е в света на хората, другата му дъщеря Аксеня вдъхновена от индустриалната индустрия на хората решава да направи същото в страната на приказките с помощта на вълшебния пръстен.

Българска версия

Озвучаващи артисти (дублаж БНТ)

Светослава Симеонова

Мина Костова

Елисавета Господинова

Стефан Димитриев

Живко Джуранов

Росен Русев

Екип

Обработка Екип на продуцентско направление направление

"Чужди програми" 2016 година - БНТ

Преводач Радост Железарова
Редактор Веселина Пършорова
Тонрежисьор Елеонора Карагьозова

Излъчване в България

Сериалът е излъчен първо през 90-те години на 20-ти век по Канал 1. След което през 2008 година всички епизоди (вкл. епизодите от продължението: Арабела се завръща) са излъчени по Диема. От лятото на 2016 година започва излъчване по БНТ от 9:45 всеки делничен ден.