Потребител беседа:Isip2 westboro: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Етикет: Доставка на масови съобщения
Ред 43: Ред 43:
Разделих ги църквите на три - както си е редно. Имат обаче спешна нужда от източници добри. Ако нещо не ти е ясно - питай ме. По беседите се отговаря там, където е започнато и се подписвай с бутона горе, който прилича на подпис, вторият отдясно наляво. Ако си от Раковски, просто ги снимай тия църкви и готово. --[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 14:20, 28 август 2016 (UTC)
Разделих ги църквите на три - както си е редно. Имат обаче спешна нужда от източници добри. Ако нещо не ти е ясно - питай ме. По беседите се отговаря там, където е започнато и се подписвай с бутона горе, който прилича на подпис, вторият отдясно наляво. Ако си от Раковски, просто ги снимай тия църкви и готово. --[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 14:20, 28 август 2016 (UTC)


Последните 7 месеца работих върху създаването на много страници, свързани директно или индиректно с моето минало. Ще се постарая да ги допълвам, когато и ако имам нова информация.
== Моят 6-седмичен проект приключи ==
* Най-голямото предизвикателство се оказа превода от „павликянско наречие“ на български книжовен.
* Най-любимата ми страница - тази за водача на Чипровското въстание - [[Георги Пеячевич]]
* Най-големият компромис, който направих, е създаване на страницата на брата на баба ми – [[Иван Гаджов]]. Бях на 10 години, когато той почина и за първи път видях майка ми да плаче.


Благодаря за всички за съветите и редкациите! Пожелавам ви успех! --[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 01:56, 8 март 2017 (UTC)
Последините 6 седмици се заех да добавя и на места да преработя страницата на моя роден град (Раковски) с факти и имена на личности от историята му. Междувременно създадох или помогнах да се създадат 15-16 нови страници. Мисля че постигнах целта си, която си поставих в началото на август. По долу е списък с основните страници към който съм работи. Добавил съм по един параграф текс или връзки в много други страници.

Раковски (град)

Свети Архангел Михаил (Раковски)
Непорочно Зачатие Богородично (Раковски)
Пресвето Сърце Исусово (Раковски)

Манастир на сестрите бенедиктинки (Раковски)
Манастир „Света Елисавета“
Манастир „Св. Максимилиян Колбе“

Български католически книжовен архив „Абагар“

Георги Елдъров
Йосиф Търновалийски
Яко Яковски

Едуард Валпа
Андреа Канова
Яко Божкович

Максимилиан Колбе
Марио Тоскани
Рикардо Тоскани

Индуно Олона

============================
Тъй като снимките, които качих бяха взети от И-нет и изтрити, се зарових в личния си архив. Там намерих снимка на дядо ми в католическата семинария в Пловдив. Исках да напиша още една статия за семинарията, но така се увлякох, че написах и за другите католически училища, в които са учили мои роднини и познати. Леля ми е била както се казва "Калугерка-милосърна сестра" в болницата, та в нейна памет написах статия и за самата болница. Основно преработих статите за някои от Пловдивските католически епископи. Все пак 4 от тях са от моя квартал на гр. Раковски и един е живял на същата улица, където съм израснал.

Ето списък със страниците:

Католическата семинария (Пловдив) - нова статия

Свети Августин (колеж в Пловдив) – основно преработена

Свети Йосиф (колеж в Пловдив) - нова статия

Свети Йосиф (болница в Пловдив) - нова статия (в каретката няма поле за годината в която е закрита)

Педагогически музей (Пловдив)


Богдан Добранов – основно преработена

Симеон Коков – основно преработена

Винкенти Пеев – основно преработена

Роберто Менини - създадох каретка, но годината на раждане и когато е починал не се показват. Не можах да намеря точните дати.

Франческо Рейнауди - нова статия
Кирил Куртев - нова статия
Самуил Джундрин - добавяне на факти и източници

Мариано Пернигони - нова статия


Качих 4 мои снимки (както казах една от тях е на дядо ми от семинарията). Името на дядо си ще добавя когато намяря в Пловдивския държавен архив, годините през 30-те в които е бил кмет на Секирово.

Това е краят на втората фаза на проект ми. --[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 02:08, 1 октомври 2016 (UTC)
:Занимателно и интересно, знаех много малко за католицизма в България досега. Би било жалко, ако спрете след вашия проект. Надявам се, че има и други неща, които може да допълните с подобен род информация.--[[Потребител:Vodnokon4e|Vodnokon4e]] ([[Потребител беседа:Vodnokon4e|беседа]]) 07:39, 1 октомври 2016 (UTC)

============================
Добавяне на нови факти от живота на проф. Георги Елдъров ме доведоха до идеята да създам страници свързани с католическата книжнина. Това е така да се каже 3 фаза към моя принос. Тя включва следните нови страници:

Истина (католически вестник)- нова статия

Дамян Гюлов - нова статия

Истина-Веритас - нова статия

Абагар (католически вестник) - нова статия

Козма Гюлов - нова статия

Флавиан Манкин - нова статия

Йосиф Арабаджийски - нова статия

Климент Джундрин - нова статия

Петър Арабаджийски - нова статия

Св. Св. Кирил и Методий (католически календар) - нова статия

Св. Андрей (начално училище в Пловдив) - нова статия

--[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 01:19, 1 ноември 2016 (UTC)

============================
Може ли някой да помогне със създаването на нова категория
''Софийско-пловдивски апостолически викарии'', подобна на ''Софийско-пловдивски епископи''.

Поради това че викариите на мога да бъдат в нито една от двете същесъвуващи категории:
* Софийски архиепископи‎
* Софийско-пловдивски епископи‎
засега са листвани в категория ''Софийско-пловдивска епархия''
--[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 14:47, 1 декември 2016 (UTC)
:Така са и викарните православни епископи. Иначе сам можеш да създадеш категория [[Викарни епископи на Софийско-пловдивската епархия]] и същата за Никополската (ако има). --[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 16:56, 23 декември 2016 (UTC)
:Гледам и че не им правиш обекти в Уикиданни и затова в шаблоните вдясно не излизат годините. Това е малко по-сложно, но ще се опитам да ти го обясня: в [[Павел Гайдаджийски]] например, щракваш с десния клавиш на Добавяне на препратки най-долу, вдясно; попадаш в Уикиданни където за Label пишеш Pavel Gaydadhiyski, след което на Statements добавяш instanco of human, date of birth и date of death и всякакви други неща, които ти хрумнат за човека. --[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 17:13, 23 декември 2016 (UTC)

Мико,
Когато избера ''Добавяне на препратки'' се появява екрана '''Свържи със страница'''. Той включва текста ''Изберете сайта и страницата от него, която искате да свърже с тази.'' и 2 полета за въвеждане - Език: и Страница:.

Не знам как да достигна до Уикиданни.
Благодаря ти предварително. --[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 23:55, 23 декември 2016 (UTC)
:С десния бутон на мишката - не с левия. Мога да го направя и аз, но е добре да го разучиш сам. [[Картинка:Usmivka.png|:-)|link=]] --[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 08:56, 24 декември 2016 (UTC)

Мико, благодаря ти за помощта. Успях да съзадам обект. Ще прегледам всички страници които съм създал за персони. Както каза добре е да го знам защото имам планове за станици за още няколко души които заслужават го заслужават. :-) Весела Коледа! --[[Потребител:Isip westboro|Isip westboro]] ([[Потребител беседа:Isip westboro|беседа]]) 12:25, 24 декември 2016 (UTC)
:Весела Коледа и на тебе - страшен си, един от най-добрите нови редактори. Сериозно. :) (--[[Потребител:Мико|Мико]] ([[Потребител беседа:Мико|беседа]]) 09:38, 25 декември 2016 (UTC)


== Рикардо Тоскани ==
== Рикардо Тоскани ==

Версия от 01:56, 8 март 2017

Здравей, Isip westboro!

Добре дошъл/дошла в Уикипедия, свободната енциклопедия. Най-подходящото място, откъдето можеш да започнеш твоята работа тук, е въведението. Няма нужда да притежаваш някакви специални умения, за да допринасяш в полза на енциклопедията, така че не се колебай и дай своя принос!

Уикипедия е свободна енциклопедия, базирана на уики-технологията. С нея изграждаме мрежа от статии, категории, портали и други, които могат да бъдат редактирани от всеки и по всяко време. Всички съвети и препоръки, които ще получиш от по-опитните уикипедианци, са само с добри намерения и с цел да те улеснят. Надяваме се и ти да помагаш на новите потребители след време.

Моля да се запознаеш с условията за ползване, достъпни най-отдолу на всяка страница. Не ползвай Уикипедия и сродните проекти, ако не ги приемаш.

Помощ
Съвети към новодошлите
  • Преди да създадеш нова статия, увери се, че нейният обект отговаря на критериите за значимост.
  • Много важно е статиите, които пишеш, да съблюдават неутралната гледна точка и информацията в тях да е подкрепена с цитирани източници и то благонадеждни.
  • За тестове и чернови можеш да използваш твоя подстраница, например Потребител:Isip2 westboro/Пясъчник.
  • Отбелязвай за наблюдение страниците, които редактираш или те интересуват, чрез звездичката горе в дясно на страниците или чрез отметката „Наблюдаване на страницата“ при редактиране. Така ще можеш да следиш промените по тях чрез твоя списък за наблюдение. В настройките можеш да включиш опцията „Добавяне на страниците, които редактирам, в списъка ми за наблюдение“, което прави това автоматично.
  • Много от статиите в българската Уикипедия са изцяло или частично преведени от другоезични Уикипедии. Ако знаеш други езици, можеш да допринасяш и по този начин. По правило, най-отдолу на преведените статии се поставя шаблон {{Превод от}}
  • Подписвай се когато пишеш на дискусионните страници (става с четири вълнообразни черти, ~~~~, или с щракване върху бутона за подпис над полето за редактиране).
  • Ако искаш да привлечеш вниманието на друг редактор, използвай в своята реплика шаблона {{пинг}} заедно с потребителското име на редактора, например {{пинг|Isip2 westboro}}. Не забравяй за подписа от горната точка!
  • Ако желаеш, може да споделиш нещо за себе си на твоята потребителска страница. Възможността другите да се запознаят с твоите знания и опит придава тежест на редакциите ти.
  • Кутийката „Вавилон“ показва какви езици говориш. Желателно е да я добавиш към потребителската си страница.
  • Картинките, които качваш за ползване в Уикипедия трябва да бъдат под свободен лиценз, а не със запазени авторски права. Ти притежаваш авторските права на картинките, създадени от теб, ако не са производни на други творби.
Ако нещо не трябва да е в Уикипедия
  • Ако откриеш статия с изцяло неенциклопедично съдържание или създадеш статия по погрешка, добави шаблона {{бързо изтриване|причина}} към текста, за да бъде статията премахната след преглед от администратор.

Don't speak Bulgarian?

Спасимир (беседа) 12:50, 16 август 2016 (UTC)[отговор]

Снимките Ви в Общомедия са номинирани за изтриване. Ако са ваши - обадете се, ако сте ги свалили от интернет - пак се обадете, за да ги изтрият бързо. --Мико (беседа) 13:45, 28 август 2016 (UTC)[отговор]

Мико, Аз отговорих, че са от И-нет. Надявам се, че съм го напрали на подходящото място. Нов съм за тази материя. Имам една молба. Знаеш ли как се променя герб? Град Раковски си смени герба през 2014, а на страницата е още стария герб. Балгодаря ти за съобщението. Иван — Предният неподписан коментар е направен от Isip westboro (приноси • беседа)
Ами значи ще се изтрият. Най-добре е да качиш собствени снимки на тия църкви. Ако е сменен гербът на Раковски - трябва да се качи новият. Питай Потребител:Пакко - той е по гербовете. --Мико (беседа) 13:58, 28 август 2016 (UTC)[отговор]

Разделих ги църквите на три - както си е редно. Имат обаче спешна нужда от източници добри. Ако нещо не ти е ясно - питай ме. По беседите се отговаря там, където е започнато и се подписвай с бутона горе, който прилича на подпис, вторият отдясно наляво. Ако си от Раковски, просто ги снимай тия църкви и готово. --Мико (беседа) 14:20, 28 август 2016 (UTC)[отговор]

Последните 7 месеца работих върху създаването на много страници, свързани директно или индиректно с моето минало. Ще се постарая да ги допълвам, когато и ако имам нова информация.

  • Най-голямото предизвикателство се оказа превода от „павликянско наречие“ на български книжовен.
  • Най-любимата ми страница - тази за водача на Чипровското въстание - Георги Пеячевич
  • Най-големият компромис, който направих, е създаване на страницата на брата на баба ми – Иван Гаджов. Бях на 10 години, когато той почина и за първи път видях майка ми да плаче.

Благодаря за всички за съветите и редкациите! Пожелавам ви успех! --Isip westboro (беседа) 01:56, 8 март 2017 (UTC)[отговор]

Рикардо Тоскани

Здравейте и благодаря за чудесния принос към Уикипедия. Имате ли данни кога е починал Рикардо Тоскани? Благодаря! --Спасимир (беседа) 08:11, 14 септември 2016 (UTC)[отговор]

Знам само годината - 1928 г. в Котел. --Isip westboro (беседа) 17:07, 14 септември 2016 (UTC)[отговор]

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.