Ейми Дюмас: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 37: Ред 37:
===В кеча===
===В кеча===
* '''Финални хватки'''
* '''Финални хватки'''
** Де-Де-Те


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 18:54, 23 юни 2017

Лита
Снимка на Ейми Дюмас
Родена
14 април 1975 г. (48 г.)
Живее вАтланта, Джорджия
Професионална кариера в кеча
Сценични
имена
Лита
Височина1,68 m
Тегло61 kg
Дебют1999
Напуснала26 ноември 2006
Лита в Общомедия

Ейми Кристин Дюма (Шаблон:Lang-en) е бивша професионална кечистка, по-известна със сценичното си име Лита (Lita).

Нейният дебют в WWE (тогава WWF) е на 13 февруари 2000 г. Тя дебютира заедно с Еса Риос на един епизод на Sunday Night Heat. Родена е във Форт Лодърдейл, Флорида, но в момента живее в Атланта, Джорджия.

Началото

През 1998 г. Ейми и тогавашния ѝ приятел (басист на пънк банда от Атланта) гледат кеч шоу, в което тя за първи път вижда Рей Мистерио и други мексикански кечисти. Още на следващия ден е твърдо решена да отпътува за Мексико, за да започне да тренира. Остава там една пълна година, за да събере опит на ринга, а междувременно за да заплати обучението си работи в местен клуб. След завръщането си в САЩ, тя започва да се подвизава като Valet в независими шоута. Работи известно време в Maryland Championship Wrestling под името Angelica, като за кратко е мениджър на Кристофър Даниелс. След това тя започва да се бие и в NWA Mid-Atlantic, където е забелязана от Мат и Джеф Харди, с които тренира за кратко време, тъй като те са особено впечатлени от уменията и потенциала ѝ. Още в първата вечер на запознанството си между Мат Харди и Ейми пламва искра и започват кратка връзка, която приключва с отиването на Ейми в ECW поради натоварената им програма.

ECW

Съвсем скоро Ейми бива открита от Пол Хейман, който подписва с нея договор в ECW Extreme Championship Wrestling. От пролетта на 1999 Ейми се бие редовно за ECW, въпреки че и там тя придружава различни кечисти като Danny Doring и Roadkill. Скоро Роб Ван Дам я представя на Дори Фънк, а той от своя страна я поканва в своята кеч школа, която тя завършва успешно заедно с 23 мъже. През Август се завръща в ECW, но Дори Фънк има други планове за нея. Заедно с жена си, той прави видеомонтаж на нейни изпъления на ринга и го изпраща на WWF (World Wrestling Federation ), които са силно впечатлени от видяното.

WWF/WWE

На 1ви ноември 1999 г. Ейми подписва официален договор със Световната федерация по кеч. Тя е наета не от кой да е, а от самия Джим Рос, който е един хората в WWF, които ѝ възлагат големи надежди. И до ден днешен Рос коментира радостта си от подписването на (според него, а и според феновете) двете най-велики кечистки на нашето време – Лита и Триш Статъс, които си остават негови любимки.

Именно за да получи договора, Ейми решава да си сложи импланти в гърдите. По това време според нея това е един от основните фактори, заради които можеш да получиш договор с WWF. В автобиографията си A Road Less Travelled Ейми споделя, че никога не би го направила отново, защото е едно от най-болезнените неща, които някога е преживявала. Официалният дебют на Ейми като Лита става в един от епизодите на Sunday Night HEAT на 13 февруари 2000 г. като придружителка на Essa Rios. Съвсем скоро Риос я предава след загуба на мач, но тя е спасена от (Джеф и Мат Харди), които заедно сформират един от най-популярните стейбъли на всички времена – Team Xtreme.

Личен живот

В автобиографията си R.O.A.D. Ейми признава, че първият ѝ истински приятел е Beau Beau от пънк група от Атланта, който дълго време ѝ изневерява и с когото нещата не вървят добре ( в момента двамата са много добри приятели). По това време тя среща Мат Харди на купон и искрата между тях пламва веднага – толкова бързо, че вечерта за тях завърша в първия мотел, който виждат по пътя си. След като Ейми подписва с ECW, връзката им приключва за кратко. Мат споделя, че още с пристигането на Ейми в WWF всички го питат дали са заедно. Двамата отричат това до началото лятото на 2001, след което официално обявяват връзката си. Ейми и Мат са заедно до началото на 2005. След трудна раздяла Ейми започва да се среща с Шейн Мортън – crush-ът ѝ от тийн годините. Двамата, заедно с още няколко приятели, сформират групата The Luchagors. Не е ясно кога точно, но в началото на 2009 връзката на Ейми и Шейн е официално приключена. Въпреки това групата продължава да съществува и да свири в различни барове. Още през октомври-ноември 2008 излизат слухове, че Ейми се среща със CM Punk/ Philip Brooks, тъй като двамата са забелязвани заедно по концерти. През май месец двамата са заснети как влизат в зала, където се провежда едно от house шоутата на WWE. В следващите месеци са пуснати множество слухове, включително и че тя е все още с Шейн и двамата са сгодени, както и че очакват дете. На 16ти юни Ейми официално отрече да е с Шейн или да чака бебе, но фактът, че не отрече връзката си с Пънк, е смятан от много за потвърждение на слуха. На двете интервюта на Пънк през месец май, той носи тениска на групата на Ейми – The Luchagors.

Коди е червен доберман, който е живял с Ейми откакто тя е била само на 18. Тя го хванала и го взела в своето жилище, дала му подслон до смъртта му. Тя искала да спаси едно животно от улицата, а не да си купи от някой магазин за животни. Коди е с нея в продължение на цели 10 години и преминавал заедно с Ейми през много неща. За съжаление, той имал рак, когато му е дошло времето Ейми го сложила да спи. Тя посветила автобиографията си, в реалността като Лита от кеча, за да му даде достойната памет, която заслужава. Той е бил първото куче и тя е полагала много грижи през тези всички години. Мейсън е второ куче на Ейми, когото тя го приема някъде след смъртта на първото и куче Коди, докато тя е била в доброволческа дейност на местния подслон за животни. Той пътува навсякъде с нея и дори се появи на корицата на сп. RAW с нея. За съжаление, Мейсън бе убит от кола в трагичен инцидент. Мейсън е възхитителен Daschund / териер в микс. Лукас е бил даден на Ейми като специален подарък от нейното бивше гадже Мат Харди след смъртта на Мейсън.За съжаление, щом се разделиха Ейми и Мат кучето останало при Мат. Ейми го имала, когато е била с Мат. Лукас е порода Chihuaha.

Маккензи е най-новият домашнен любимец. Не се знае много за това сладко куче малко встрани от факта, че тя е момиче (за разлика от всички други кучета на Ейми до този момент) и се очаква да бъде друг микс териер. Ейми очевидно я носи заедно по пътя, както се вижда от различни фен снимки.

В кеча

  • Финални хватки
    • Де-Де-Те

Източници