Дженерали Застраховане: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 2: Ред 2:
{{Организация
{{Организация
|name = Дженерали Застраховане АД
|name = Дженерали Застраховане АД
|logo =[[File:Generali logo.jpg|thumb|Generali logo]]
|image =[[File:Generali logo.jpg|thumb|Generali logo]]
|size =
|image =[[File:Generali Bulgaria building.jpg|thumb|Централно Управление София бул.Княз Ал.Дондуков 68]]
|size = 162px
|alt =
|alt =
|caption =[[File:Generali Bulgaria building.jpg|thumb|Централно Управление София бул.Княз Ал.Дондуков 68]]
|caption =
|map =
|map =
|msize =
|msize =

Версия от 13:29, 12 юли 2017

Дженерали Застраховане
Файл:Generali logo.jpg
Generali logo
Файл:Generali Bulgaria building.jpg
Централно Управление София бул.Княз Ал.Дондуков 68
Информация
ТипЗастрахователна Компания
Основана2006
Цел/фокусзастраховане
Част отAssicurazioni Generali
СедалищеСофия, България България
ЛокацияЦентрално Управление София бул.Княз Ал.Дондуков 68
Управление: Данчо Данчев – председател на УС и Главен изпълнителен директор
                                 Жанета Джамбазка -  член на УС и Изпълнителен директор и Главен финансов директор 
                                  Юри Копач -  член на УС и Изпълнителен директор Търговска мрежа и продажби
Радослав Димитров - член на УС и Главен Оперативен Директор
Сайтwww.generali.com
Дженерали Застраховане АД в Общомедия

Дженерали Застраховане АД е финансова група със седалище София.[1]

Дженерали Застраховане АД [2] е създаден през 2006 година след като Група Generali, чрез Generali Holding Vienna, закупува 51% от акциите на съществуващия дотогава "Орел Г Холдинг". Днес Дженерали България е част от Дженерали Груп, която е един от най-големите световни доставчици на застрахователни услуги с общ премиен приход за 2014г. надхвърлящ € 70 милиарда. Със 78 000 служители по целия свят, обслужващи 65 милиона клиенти в над 60 държави, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа и Азия. В ЦИЕ Групата оперира чрез своята холдингова компания Generali CEE Holding в 10 държави, като е един от водещите застрахователи в региона.

Дженерали Застраховане АД [3] предлага услуги в застрахователния сектор. Дженерали България развива своята дейност чрез повече от 120 териториални структури и изнесени работни места на територията на страната.

Дженерали Застраховане АД е една от най-големите застрахователни компании на българския пазар с пазарен дял – приблизително 9 %. Дружеството е част от Generali Group, независима италианска група от 1831г, със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб, с общ премиен приход, надхвърлящ €74 милиарда през 2015 г. Групата има над 76 000 служители по целия свят, включително 500 в България. Generali Group има представителства в над 60 държави, като заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа и Азия.

Дженерали Застраховане АД оперира на българския пазар от 2006 г. като през 2015 г. успешно приключва процесът по вливането на ЗАД ВИКТОРИЯ в Дженерали Застраховане АД, като създава шестата по-големина застрахователна компания на българския пазар.Общият брутен премиен приход на компанията за 2016 е над 139 млн. Дженерали Застраховане АД е една от най-опитните компании в областта на медицинското застраховане, сред лидерите на пазара, притежаващо собствен Медицински център за извънболнична помощ.

Клонова Мрежа

Дженерали Застраховане АД развива дейността си чрез повече от над 180 офиса в цялата страна. За по-доброто обслужване и улеснение на ликвидационния процес компанията работи и чрез  15 ликвидационни центъра на територията на цялата страна. Продуктите се предлагат от над 1200 застрахователни агенти и над 300 застрахователни брокери. 

Продукти:

Автомобилно Застраховане

Имущество Застраховане

Техническо Застраховане

Застраховки Злополуки

Акционерно дружество

През 2016г. няма промяна в броя на акциите и в размера на акционерния капитал на Дженерали Застраховане АД. 

В края на годината се осъществиха промени в акционерната структура на компанията - собствеността се концентрира в Generali CEE Holding B.V. след придобиване на акциите на Дженерали България Холдинг ЕАД и Assicurazionni Generali S.P.A.

Спонсорство

Сигурен дом за нашите деца е проект на Дженерали Застраховане АД, чрез който компанията дарява средства, за да могат повече изоставени деца да живеят в семейство. Всички средства се даряват на фондация „За Нашите Деца“ в подкрепа на Семейна къща – уютен дом, в който истинско любящо семейство и екип от отдадени специалисти, се грижат временно за бебета, докато за тях се намери постоянен дом.

През 2017 г. за поредна година Дженерали Застраховане АД подкрепи ски спорта и развитието на зимния туризъм в България, с подкрепата си като спонсор на Световната Сноуборд Купа в Банско.

Като основен спонсор на  Българска федерация по спортна гимнастика, Дженерали Застраховане АД  организира  ежегодишно отборни турнири по спортна гимнастика Йордан Йовчев  за купата на Дженерали.

Мисия

Мисията на Дженерали Застраховане АД  е свързана със същността на застраховането - управление и намаляване на рисковете за хората. В крайна сметка целта на компанията е да  има възможност да влияе върху качеството на живот на хората в дългосрочен план, подобрявайки  тяхното благосъстояние , като се осигури спокойствие и сигурност в бъдещето.

Източници

  1. История Дженерали България // Дженерали България. Посетен на 2012-27-3.
  2. Дженерали Застраховане АД // Жълти Страници БЪЛГАРИЯ. Посетен на 2012-27-3.
  3. Вестник "Застраховател" // Вестник Застраховател. Посетен на 2012-27-3.

Външни препратки

Официален сайт