Дев Пател: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
+ Нормативен контрол, + Категория:Индийци, + Категория:Родени в Лондон
Допълване на биографията.
Ред 25: Ред 25:
| награди =
| награди =
}}
}}
'''Дев Пател''' ({{lang-en|Dev Patel}}) е [[Великобритания|британски]] [[филм]]ов и телевизионен [[актьор]], от индийски произход, познат и като майстор на [[бойни изкуства]].
'''Дев Пател''' ({{lang-en|Dev Patel}}) е [[Великобритания|британски]] [[филм]]ов и телевизионен [[актьор]], от индийски произход, познат и като майстор на [[бойни изкуства]]. Роден и отгледан в Лондов в семейство на индийци, Пател прави екранния си дебют като Ануар Карал в първите два сезона на британската тийн драма ''Skins'' (2007–2008), получавайки ролята без предишен актьорски опит. Пробива в Холивуд през 2008 с ролята на Джамал Малик в драмата на Дани Бойл "Беднякът милионер", заради който печели множество награди.


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 16:27, 19 юли 2017

Дев Пател
Dev Patel
Дев Пател през 2008 г.
Дев Пател през 2008 г.
Роден
23 април 1990 г. (1990-04-23) (34 г.)
Активност2006-досега
Уебсайт
Дев Пател в Общомедия

Дев Пател (Шаблон:Lang-en) е британски филмов и телевизионен актьор, от индийски произход, познат и като майстор на бойни изкуства. Роден и отгледан в Лондов в семейство на индийци, Пател прави екранния си дебют като Ануар Карал в първите два сезона на британската тийн драма Skins (2007–2008), получавайки ролята без предишен актьорски опит. Пробива в Холивуд през 2008 с ролята на Джамал Малик в драмата на Дани Бойл "Беднякът милионер", заради който печели множество награди.

Биография

Роден е на 23 април 1990 г. в Лондон. В актьорската си кариера е известен най-вече като актьора, изиграл ролята на Джамал Малик, в хитовия филм на режисьора Дани БойлБеднякът милионер“, който през 2009 г. спечелва 8 награди Оскар и 4 награди Златен Глобус.

През 2012 г. играе в нашумелия телевизионен сериал на HBO - Нюзрум.

Външни препратки

Шаблон:Актьор-мъниче Шаблон:Англия-мъниче