Нюз Корпърейшън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
кор.
м кор.
Ред 1: Ред 1:
'''News Corporation''' (''Нюз корпорейшън'') е третата най-голяма медийна компания в света (след [[The Walt Disney Company]] и [[Тime Warner]]) от [[2008]] г. Нейният основател и директор е [[Рупърт Мърдок]]. Седалището ѝ е в [[Ню Йорк]], [[САЩ]].
'''News Corporation''' (''Нюз корпорейшън'') е третата най-голяма медийна компания в света (след [[The Walt Disney Company]] и [[Тайм Уорнър|Time Warner]]) от [[2008]] г. Нейният основател и директор е [[Рупърт Мърдок]]. Седалището ѝ е в [[Ню Йорк]], [[САЩ]].


== История ==
== История ==

Версия от 08:32, 20 юли 2017

News Corporation (Нюз корпорейшън) е третата най-голяма медийна компания в света (след The Walt Disney Company и Time Warner) от 2008 г. Нейният основател и директор е Рупърт Мърдок. Седалището ѝ е в Ню Йорк, САЩ.

История

Основана е през 1979 г. от Рупърт Мърдок като холдинг на News Limited – неговата дотогавашна основна компания. Към днешната дата компанията има 64 000 служители в цял свят и приходи за над 30 милиарда долара (2009). От 1984 г. е собственик и на 20th Century Fox, което е сред най-големите филмови студия.

Външни препратки