Семберия: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 12 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q166852.
м Disambiguated: СаваСава (река)
Ред 1: Ред 1:
'''Семберия''' ({{lang-sr|Семберија|Semberija}}, {{lang-bs|Semberija}}) е географски регион в североизточната част на [[Босна и Херцеговина]], разположена между реките [[Дрина]] и [[Сава]] и планината [[Майевица]]. Регионът има плодородна земя (някога там се е намирало [[Панонско море]]), климатът е умерено-континентален, а населението му е предимно сръбско. Най-големия град във Семберия е [[Биелина]], с около 109 000 жители. По-голямата част от Семберия се намира в [[Република Сръбска]] и само малка част от нея е на територията на [[Федерация Босна и Херцеговина]].
'''Семберия''' ({{lang-sr|Семберија|Semberija}}, {{lang-bs|Semberija}}) е географски регион в североизточната част на [[Босна и Херцеговина]], разположена между реките [[Дрина]] и [[Сава (река)|Сава]] и планината [[Майевица]]. Регионът има плодородна земя (някога там се е намирало [[Панонско море]]), климатът е умерено-континентален, а населението му е предимно сръбско. Най-големия град във Семберия е [[Биелина]], с около 109 000 жители. По-голямата част от Семберия се намира в [[Република Сръбска]] и само малка част от нея е на територията на [[Федерация Босна и Херцеговина]].


==Външни препратки==
==Външни препратки==

Версия от 12:58, 31 юли 2017

Семберия (Шаблон:Lang-sr, Шаблон:Lang-bs) е географски регион в североизточната част на Босна и Херцеговина, разположена между реките Дрина и Сава и планината Майевица. Регионът има плодородна земя (някога там се е намирало Панонско море), климатът е умерено-континентален, а населението му е предимно сръбско. Най-големия град във Семберия е Биелина, с около 109 000 жители. По-голямата част от Семберия се намира в Република Сръбска и само малка част от нея е на територията на Федерация Босна и Херцеговина.

Външни препратки