Спагети: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м {{lang-it}}
Ред 15: Ред 15:
| общомедия =
| общомедия =
}}
}}
'''Спагети''' (от [[италиански език|италиански]]: ''spaghetti'', букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид [[Паста (кулинария)|паста]]: тънки пръчици от сушено [[тесто]], които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове [[сос]]ове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу, чушки и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от [[китай]]ското [[фиде]]. Понастоящем са разпространени из цял свят.
'''Спагети''' ({{lang-it|spaghetti}}, букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид [[Паста (кулинария)|паста]]: тънки пръчици от сушено [[тесто]], които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове [[сос]]ове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу, чушки и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от [[китай]]ското [[фиде]]. Понастоящем са разпространени из цял свят.


{{храна-мъниче}}
{{храна-мъниче}}

Версия от 04:31, 5 септември 2017

Спагети
Спагети с доматен сос
Спагети с доматен сос
Видосновно ястие
Произход Италия
Описаниетестено изделие
Сервиранетопло
Основни съставкигрис, вода
Калории110 ккал (70 г)
Спагети в Общомедия

Спагети (Шаблон:Lang-it, букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид паста: тънки пръчици от сушено тесто, които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове сосове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу, чушки и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от китайското фиде. Понастоящем са разпространени из цял свят.

Шаблон:Храна-мъниче Шаблон:Италия-мъниче