Даниел Павлович: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Без неактуално 'в момента'
м в --във пред в,ф
Ред 26: Ред 26:


== Клубна кариера ==
== Клубна кариера ==
Павлович играе в юношеските отбори на ''Роршах'' и [[Санкт Гален]], преди да премине в младежкия отбор на [[СК Фрайбург|Фрайбург]] през [[2006]] г., с който печели купата на [[Германия]] за младежи. Следващата стъпка в развитието на футболиста е картотекирането му в дублиращия отбор на "брайзгауците", с който играе в футболната оберлига на [[Баден-Вюртемберг]]. През [[2007]] г. левичарят се завръща в родината си [[Швейцария]], където заиграва в състава на втородивизионния [[Шафхаузен]] и за два сезона постига 44 мача и 6 гола.
Павлович играе в юношеските отбори на ''Роршах'' и [[Санкт Гален]], преди да премине в младежкия отбор на [[СК Фрайбург|Фрайбург]] през [[2006]] г., с който печели купата на [[Германия]] за младежи. Следващата стъпка в развитието на футболиста е картотекирането му в дублиращия отбор на "брайзгауците", с който играе във футболната оберлига на [[Баден-Вюртемберг]]. През [[2007]] г. левичарят се завръща в родината си [[Швейцария]], където заиграва в състава на втородивизионния [[Шафхаузен]] и за два сезона постига 44 мача и 6 гола.


През юли [[2009]] г. Павлович подписва договор с германския [[Кайзерслаутерн (отбор)|Кайзерслаутерн]] веднага след контролна среща, в която той играе срещу "червените дяволи". Двата клуба постигат съгласие за договор за наем, след изтичането на който, клубът от [[Пфалц]] придобива правото да закупи играча срещу твърдо посочена сума.
През юли [[2009]] г. Павлович подписва договор с германския [[Кайзерслаутерн (отбор)|Кайзерслаутерн]] веднага след контролна среща, в която той играе срещу "червените дяволи". Двата клуба постигат съгласие за договор за наем, след изтичането на който, клубът от [[Пфалц]] придобива правото да закупи играча срещу твърдо посочена сума.

Версия от 17:56, 20 септември 2017

Даниел Павлович
Лична информация
Роден22 април 1988
Ръст184 cm
Поствъншен защитник, халф
Настоящ отбор
ОтборКайзерслаутерн
Номер25
Юношески отбори

до 2004
2004–2006
Роршах
Санкт Гален
Фрайбург
Професионални отбори¹
ГодиниОтборМГ
2006–2007
2007–2009
2009–
Фрайбург 2
Шафхаузен
Кайзерслаутерн
9
44
0
(1)
(6)
(0)
Национален отбор²
Швейцария (до 21 г.)5(0)
1. Информацията за мачовете и головете включва само местните първенства  и е актуална към 9 август 2009.
2. Информацията е актуална към 9 август 2009.

Даниел Павлович (на сърбо-хърватски Daniel Pavlovic, роден на 22 април 1988 в Роршах) е швейцарски футболист от хърватски произход. Играе с екипа на втородивизионния германски клуб Кайзерслаутерн.

Клубна кариера

Павлович играе в юношеските отбори на Роршах и Санкт Гален, преди да премине в младежкия отбор на Фрайбург през 2006 г., с който печели купата на Германия за младежи. Следващата стъпка в развитието на футболиста е картотекирането му в дублиращия отбор на "брайзгауците", с който играе във футболната оберлига на Баден-Вюртемберг. През 2007 г. левичарят се завръща в родината си Швейцария, където заиграва в състава на втородивизионния Шафхаузен и за два сезона постига 44 мача и 6 гола.

През юли 2009 г. Павлович подписва договор с германския Кайзерслаутерн веднага след контролна среща, в която той играе срещу "червените дяволи". Двата клуба постигат съгласие за договор за наем, след изтичането на който, клубът от Пфалц придобива правото да закупи играча срещу твърдо посочена сума.

Национален отбор

Даниел Павлович е дългогодишен юношески национален футболист на Швейцария. Той взема участие в европейското първенство за футболисти до 17-годишна възраст в Италия през 2005 г. В отбора на Швейцария до 21 г. левият защитник има 5 мача досега.