Иван Деянов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 8: Ред 8:
'''Иван Деянов''' е български [[футболист]], [[вратар]].
'''Иван Деянов''' е български [[футболист]], [[вратар]].


Започва във [[ФК Димитровград|ФК „Миньор“ (Димитровград)]] като вратар, а понякога и като ляво крило. Оттам постъпва в [[ПФК Локомотив (София)|„Локомотив“ (София)]], където играе от сезон 1963/64 до 1968/69 г. Има голям принос за спечелената от „Локомотив“ [[Първенство на България по футбол|шампионска титла]] през 1964 г. и е считан днес за един от най-добрите вратари в историята на тима.<ref>[http://www.lokomotivsofia.hit.bg/legends.html Велики играчи на „Локомотив“ (София)]</ref>. През своята кариера защитава и вратата на националния отбор на [[България]].
Започва във [[ФК Димитровград|ФК „Миньор“ (Димитровград)]] като вратар, а понякога и като ляво крило. Оттам постъпва в [[ПФК Локомотив (София)|„Локомотив“ (София)]], където играе от сезон 1963/64 до 1968/69 г. Има голям принос за спечелената от „Локомотив“ [[Първенство на България по футбол|шампионска титла]] през 1964 г. и е считан днес за един от най-добрите вратари в историята на тима.<ref>[http://www.lokomotivsofia.hit.bg/legends.html Велики играчи на „Локомотив“ (София)]</ref>. От 1963 до 1969 г. защитава и вратата на [[Национален отбор по футбол на България|националния отбор на България]].


Като треньор след това в ДЮШ-а на Локомотив София помага за създаването и утвърждаването им в по-късно в мъжкия състав на Локомотив на футболисти като [[Бойчо Величков]], [[Николай Донев]], [[Стойчо Стоев]], [[Георги Борисов]], [[Явор Вълчинов]], [[Борислав Манолков]], [[Валери Божинов]] и много други.
Като треньор след това в Детско-юношеската школа на „Локомотив“ (София) помага за създаването и утвърждаването им в по-късно в мъжкия състав на „Локомотив“ на футболисти като [[Бойчо Величков]], [[Николай Донев]], [[Стойчо Стоев]], [[Георги Борисов]], [[Явор Вълчинов]], [[Борислав Манолков]], [[Валери Божинов]] и много други.


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 06:48, 30 септември 2017

Иван Деянов
български футболист, вратар

Роден
Починал

Иван Деянов е български футболист, вратар.

Започва във ФК „Миньор“ (Димитровград) като вратар, а понякога и като ляво крило. Оттам постъпва в „Локомотив“ (София), където играе от сезон 1963/64 до 1968/69 г. Има голям принос за спечелената от „Локомотив“ шампионска титла през 1964 г. и е считан днес за един от най-добрите вратари в историята на тима.[1]. От 1963 до 1969 г. защитава и вратата на националния отбор на България.

Като треньор след това в Детско-юношеската школа на „Локомотив“ (София) помага за създаването и утвърждаването им в по-късно в мъжкия състав на „Локомотив“ на футболисти като Бойчо Величков, Николай Донев, Стойчо Стоев, Георги Борисов, Явор Вълчинов, Борислав Манолков, Валери Божинов и много други.

Източници

Шаблон:Български футболист-мъниче