Рамин Джавади: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 27: Ред 27:
| сайт = {{URL|www.ramindjawadi.com}}
| сайт = {{URL|www.ramindjawadi.com}}
}}
}}
'''Рамин Джавади''' ({{lang-fa|رامین جوادی}}) е иранско-немски [[композитор]]. Добива популярност с музиката си за сериала ''[[Игра на тронове]]''. Композирал е също така и [[Сблъсъкът на титаните (филм, 2010)|Сблъсъкът на титаните]], [[Огненият пръстен]], [[Warcraft: Началото]] и сериала [[Бягство от затвора]].
'''Рамин Джавади''' ({{lang-fa|رامین جوادی}}) е иранско-немски [[композитор]]. Добива популярност с музиката си за сериала ''[[Игра на тронове]]''. Композирал е също така и за филмите [[Сблъсъкът на титаните (филм, 2010)|Сблъсъкът на титаните]], [[Огненият пръстен]], [[Warcraft: Началото]] и сериала [[Бягство от затвора]].


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 16:36, 5 октомври 2017

Рамин Джавади
Ramin Djawadi
иранско-немски композитор
Рамин Джавади през 2008 г.
Роден
19 юли 1974 г. (49 г.)

Националност Иран
 Германия
РаботилКомпозитор
Музикална кариера
Стилфилмова музика
Инструментипиано, клавишни, синтезатор, китара
Направлениесаундтрак
Активностот 1998 г.
ЛейбълУотъртауър Мюзик
Семейство

Уебсайтwww.ramindjawadi.com
Рамин Джавади в Общомедия

Рамин Джавади (Шаблон:Lang-fa) е иранско-немски композитор. Добива популярност с музиката си за сериала Игра на тронове. Композирал е също така и за филмите Сблъсъкът на титаните, Огненият пръстен, Warcraft: Началото и сериала Бягство от затвора.

Биография

Джавади е роден на 19 юли 1974 г. в Дуисбург. Баща му е иранец, а майка му – германка. Учи Музика в Музикалния колеж в Бъркли. След завършването си през 1998 година привлича вниманието на Ханс Цимер, който започва да работи с него.

Външни линкове

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Ramin Djawadi в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​